Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Τρώγοντας έξω με ένα παιδί με αναπηρία: απλές ιδέες για να μην μετατραπεί μια ευχάριστη οικογενειακή έξοδος σε καταστροφή.

Πολλές οικογένειες παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική καθυστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς, εγκεφαλική παράλυση και άλλες μορφές ειδικών αναγκών αποφεύγουν να τρώνε έξω σε εστιατόρια ή ταχυφαγεία μαζί με τα παιδιά τους, φοβούμενοι σκηνές που θα τους φέρουν σε δύσκολη θέση. Αξίζει όμως αυτή η θυσία; Μήπως μπορεί τελικά μια έξοδος για φαγητό να είναι ένα ευχάριστο γεγονός για όλους;

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει καθημερινά!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του, καθημερινά και πανελλαδικά. Μια από τις σημαντικές δράσεις του, είναι η υλική, κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Το α’ εξάμηνο του 2013 στήριξε πανελλαδικά 8.910 παιδιά και τις οικογένειές τους με προβλήματα διαβίωσης.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από τον Σύλλογο "Ελπίδα"

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του την Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:00 έως τις 20:00 στο Ξενοδοχείο «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ», Δηληγιάννη 66 στο Κεφαλάρι. 

Στο Bazaar θα βρείτε κοσμήματα, είδη δώρων, ζαχαρωτές λιχουδιές, βιβλία, είδη διακόσμησης, λευκά είδη, καθώς και κατασκευές και χειροτεχνίες των παιδιών, γονέων κι εθελοντών του Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ" , τηλ.: 210-7757153.

Πηγή: NOESI.gr

7η Παναττική Aθλητική διοργάνωση για ΑμεΑ

«Είμαστε όλοι νικητές», είναι ο τίτλος της 7ης Παναττικής Αθλητικής διοργάνωσης για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Ανδρέας Παπανδρέου» (Τζων Κέννεντυ & Γιαννιτσών 81, Περιστέρι), στις 9:00 πμ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικες θεατρικές προτάσεις για όλη την οικογένεια

Δεκέμβριος! Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου με την πόλη να στολίζεται και μαζί να αλλάζει και η διάθεσή μας, αλλά και μια ευκαιρία να βγούμε έξω οικογενειακώς. Συλλέξαμε και προτείνουμε μερικές από τις πιο γιορτινές παραστάσεις με τον Καρυοθραύστη, την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία, να πρωτοστατεί, που όσες φορές και να δούμε δεν θα πάψει να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει.

Έλλειψη σιδήρου στα παιδιά

Η αναιμία από έλλειψη σιδήρου, γνωστή ως σιδηροπενική αναιμία, είναι μια διαταραχή αρκετά συχνή στα παιδιά. Αν αποκλειστεί οποιοδήποτε παθολογικό πρόβλημα, η πιο συχνή αιτία έλλειψης σιδήρου σε ένα παιδί είναι η κακή διατροφή.

«Φτιάχνω το πιο νόστιμο & θρεπτικό πρωινό» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

To Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» και τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και τις οικογένειές τους στο Παιδικό Μουσείο το Σάββατο 7 & την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρες 10:00 – 15:00 για να ετοιμάσουν το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό.