Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Οι γονείς μεγαλώνουν μαζί με τα παιδιά

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν η προσωπικότητα τους εξελίσσεται κάθε μέρα με κάθε νέα εμπειρία. Οι αλλαγές είναι ορισμένες φορές τόσο γρήγορες και εντυπωσιακές που οι γονείς μένουν κυριολεκτικά άφωνοι και προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα γεγονότα. 

Φτιάξτε dot puzzles!

Το picturedots σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε μια ψηφιακή φωτογραφία σε παιχνίδι "ένωσέ το" για τα παιδιά (dot puzzles). Επιλέξτε τη φωτογραφία που θέλετε, τα σημεία που θέλετε να είναι μέρος του σχεδίου (το περίγραμμα, τα χαρακτηριστικά κλπ), εκτυπώστε το και είναι έτοιμο για τους μικρούς μας φίλους (και όχι μόνο). Μπορείτε επίσης,  να μεταφορτώσετε τα παζλ που έφτιαξαν άλλοι χρήστες. Καλή διασκέδαση!

Ο ρόλος γονέων και φίλων στην εξάρτηση εφήβων από H/Y και Internet

Όλοι θα θέλαμε να μην συμβαίνει τίποτα από όλα όσα τεκμηριώνει με την έρευνά του το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής για τις συνέπειες της χρήσης υπολογιστή και Διαδικτύου στους έφηβους για περισσότερες από τρεις ώρες την ημέρα.

Δωρεάν φροντιστήριο με εθελοντές καθηγητές στα Χανιά

Αξιόλογη σίγουρα η σύσταση της εθελοντικής κίνησης καθηγητών Χανίων: "Πολυδράση", που υποστηρίζει μαθητές, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν φροντιστήριο.

Αλβανία: «Καμπανάκι» για την εξάπλωση του φαινομένου της παχυσαρκίας στα παιδιά

Την ανησυχία τους για την εξάπλωση του φαινομένου της παχυσαρκίας στα ανήλικα παιδιά, εξέφρασαν σήμερα αξιωματούχοι του αλβανικού Ινστιτούτου Υγείας.

6χρονος με σύνδρομο Down σε παιδική διαφήμιση

Ένας 6χρονος με σύνδρομο Down φωτογραφίζεται για τους καταλόγους παιδικών ρούχων αμερικάνικων εταιριών. Να ελπίσουσε ότι αρχίζει να αλλάζει κάτι προς το θετικό ή να το θεωρήσουμε ως στρατηγική μάρκετινγκ; Διαβάστε σχετικά εδώ. Εάν σας ενδιαφέρει να μαθαίνετε τα νέα του νεαρού πρωταγωνιστή, επισκεφτείτε τον ιστότοπο που έχει δημιουργήσει ο πατέρας του Noah.

«Eλπίδα – Tα Παιδιά του Kόσμου, Hope – Children of the World», με τον φωτογραφικό φακό της δρος Σιμόνης Zαφειροπούλου και την υποστήριξη της Eλληνικής UNICEF

Σε κάθε κασέλα με θησαυρούς υπάρχει το κλειδί που την ανοίγει. Στην περίπτωση της ακούραστης ταξιδιώτισσας δρος Σιμόνης Zαφειροπούλου, το κλειδί είναι τα πρόσωπα των παιδιών του κόσμου, στο κατώφλι του δικού τους σπιτιού ή καλύβας, στην αυλή του δικού τους σχολειού, εκεί που παίζουν, εκεί που μελετούν, χτίζοντας την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι

Αν και οι σοφοί επιστήμονες λένε ότι το είδος των δεινόσαυρων έχει εξαφανιστεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα πρωινό στο μπαλκόνι του μικρού Γιάννη που ζει στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο Σαύρος, ένας δεινόσαυρος. Το αγόρι σκαρφαλώνει στο λαιμό του κι οι δυο τους ξεκινούν για μια μεγάλη και ξεχωριστή βόλτα στην πόλη, για να γνωρίσουν το παρελθόν της αλλά και τους ανθρώπους που την κατοικούν σήμερα.

Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ; Στον Κινητήρα

Η Ομάδα «Θέατρο Ρετρό» στο «Κινητήρας Studio» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Από που πάνε για το κάστρο, παρακαλώ»  από τις 14 Γενάρη έως τις 27 Μαΐου 2012.

Διάλεξη: "Βαλκανικό Σεμινάριο Κωφών στα Τίρανα Αλβανίας"

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 7:00μ.μ. η Επιτροπή Νεολαίας της Ε.Κ.Β.Ε. πραγματοποιεί διάλεξη με θέμα "Βαλκανικό Σεμινάριο Κωφών στα Τίρανα Αλβανίας".

Υποτροφίες ξένων κυβερνήσεων σε Έλληνες υπηκόους

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 τις υποτροφίες, που χορηγούνται από τις ξένες κυβερνήσεις σε Έλληνες υπηκόους, στα πλαίσια των μορφωτικών ανταλλαγών και ορίζει τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή τους: 

Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας στο θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Η απίστευτη και αληθινή ιστορία της χαμένης βαλίτσας και η μαγική της περιπέτεια» από τις 8 Ιανουαρίου 2012 και κάθε Κυριακή.

21 σημάδια ότι είσαι διευθυντής-τρια του 21ου αιώνα...


οκ, test για όλους και πάνω απ' όλα για τον εαυτό μου. Ας ξεκινήσουμε τη χρονιά με στόχους που θέλουμε να πετύχουμε...

Πόσο "διευθυντής-τρια του 21ου αιώνα" είμαι, είσαι, είναι;

Δωρεάν μαθήματα online από τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!

Μια πολύ καλή κίνηση… από τα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια. Αν έχετε λοιπόν σκοπό τη γνώση και όχι την απόκτηση πτυχίου, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι υπολογιστή και Ίντερνετ.Πιο συγκεκριμένα 5 κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα, προσφέρουν διαδικτυακά μαθήματα προς όλους, φυσικά δωρεάν.

Διαδικασία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων από τα Κ.Ε.Π.

Σύμφωνα με το Αρ. 18 του Ν. 4025/2011 (ΦΕΚ Α 228, 02-11-2011') θα τηρηθεί στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ενιαίο Εθνικό Μητρώο δικαιούχων κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων, για την υλοποίηση του οποίου θα πραγματοποιηθεί απογραφή των δικαιούχων μέσω των Κ.Ε.Π.
Διαβάστε περισσότερα στο noesi