Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τα παιδιά σας, θα σας επέλεγαν για γονείς τους;

Πριν από λίγα χρόνια, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των παιδιών, είχε προκαλέσει παρουσιάζοντας τους ενήλικες ως τρομακτικά θηρία, για να κάνουν τους γονείς να καταλάβουν πώς φαίνονται στα μάτια των παιδιών τους, όταν μαλώνουν και συμπεριφέρονται βίαια ο ένας στον άλλο εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η ίδια οργάνωση, ξαναχτυπά με ένα νέο σποτ ευαισθητοποίησης κατά του αλκοόλ, εξίσου σοκαριστικό με το προηγούμενο.

Η οικογένεια σε παραλλαγές στη μικρή οθόνη

Οι οικογενειακές σειρές πάντα άρεσαν στο τηλεοπτικό κοινό. Οσο πιο επιτυχημένη είναι η σειρά, τόσο οι άνθρωποι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτή. Μάστορας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο σεναριογράφος, που πρέπει να βρει την κατάλληλη ισορροπία. Ούτε να διεκτραγωγεί την καθημερινότητα μιας οικογένειας ούτε και να τη γελοιοποιεί.

Πείραμα για την επίδοση των βρετανών μαθητών: στις 10 θα χτυπάει το πρώτο κουδούνι

Σε 106 βρετανικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο… επάρατος χτύπος του σχολικού κουδουνιού δεν θα χτυπάει πλέον στις 9, αλλά στις 10 το πρωί, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που ξεκινά το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με το Ταμείο Wellcome Trust και το βρετανικό Ίδρυμα Επιχορηγήσεων Εκπαίδευσης (ΕΕF).

Λιγότερα μαθήματα, περισσότερες δραστηριότητες θα έχει το δημοτικό σχολείο του μέλλοντος

Ενα δημοτικό σχολείο πιο φιλικό προς τον μαθητή προανήγγειλε το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα αποτελέσουν αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (αποτελείται από τους πρώην υπουργούς Παιδείας), η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο.