Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Βιβλιοκριτική: Πικρή σοκολάτα

Η Εύα είναι χοντρή και γι’αυτό έχει πείσει τον εαυτό της ότι όλοι την κοροϊδεύουν, ότι κανένας δεν την συμπαθεί. Το σαράκι της στενοχώριας για αυτή την κατάσταση την τρώει συνεχώς – κι αυτή, με τη σειρά της, τρώει αδιάκοπα ...ρεγκοσαλάτα και σοκολάτες για παράδειγμα. Έτσι, μετά την τελευταία φοβερή ατυχία με τον Μίχελ, ρίχνεται για ακόμα μια φορά στο φαγητό. Κι ούτε μπορεί να χαρεί, τουλάχιστον στην αρχή, που η Φραντσίσκα θέλει με όλη την καρδιά να γίνει φίλη της. Μόνο ύστερα από καιρό θα καταφέρει να απαλλαγεί από τη δυσπιστία της και να καταλάβει πως δεν είναι το πάχος αιτία της απομόνωσής της. Η παχυσαρκία είναι κι αυτή ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό, όπως τόσα άλλα. 

Η εκπαίδευση στις υπηρεσίες νοσούντων παιδιών

Παλαιότερα η νοσηλεία παιδιών με σοβαρές ασθένειες σήμαινε τον αποκλεισμό τους από την εκπαίδευση. Σήμερα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πρωτοποριακά προγράμματα έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία έτσι ώστε οι μικροί ασθενείς να μη χάνουν την επαφή τους με το σχολείο, αλλά ταυτόχρονα να αποσπάται η προσοχή τους από την πάθησή τους.

Μαθήματα νηπιακής διατροφής

Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο φαγητό των παιδιών μας
Ας μην ξεχνάμε ότι το στομαχάκι του παιδιού είναι πολύ μικρότερο από αυτό των ενηλίκων. Άρα, σε καμία περίπτωση δεν παραλληλίζουμε τη μερίδα του παιδιού με τη δική μας

Συλλογή σχολικών ειδών από την ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ

Στις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε, πρέπει να κοιτάξουμε δίπλα μας με αγάπη & να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν οικογένειες, που ζουν στην ανεργία και τη μεγάλη φτώχεια, που όμως δεν θέλουν να στερήσουν τα παιδάκια τους από τα βασικά είδη, είτε στα σχολικά είτε σε όλα τα άλλα.. Σε αυτά τα περιστατικά είμαστε δίπλα εδώ και καιρό, παρέχοντας ρουχισμό, υπόδηση, τροφή και οτιδήποτε άλλο μπορούμε, πάντα με την βοήθεια των εθελοντών, φίλων και των μελών μας.

Ζωντανά βιντεογκέιμ στο Θησείο

Πέρυσι το πρώτο Athens Plaython, το φεστιβάλ των σύγχρονων παιχνιδιών που απευθύνονται σε ενηλίκους και παιδιά και προσπαθούν να συνδυάσουν τις νέες τεχνολογίες με παραδοσιακούς κανόνες, έγινε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και το επισκέφθηκαν περίπου 1.500 άτομα. Εφέτος το δεύτερο Αthens Plaython θα γίνει πραγματικά στον δρόμο, συγκεκριμένα στην περιοχή του Θησείου, στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Σεμινάριο εξειδίκευσης στην θεραπευτική ιππασία

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) σε συνεργασία με τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.).

Που απευθύνεται: Σε απόφοιτους ή τελειόφοιτους σχολών επαγγελμάτων υγείας που σχετίζονται με την αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές ή αναπτυξιακές διαταραχές. (φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγοι, ειδικοί παιδαγωγοί).

Νέες δράσεις για μικρούς και μεγάλους στο ΟΞΥΓΟΝΟ!

Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη χαρά να ανακοινώσει και να μοιραστεί μαζί σας το νέο του πρόγραμμα για τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2013. 

Συνέδριο «Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ»

Στο δικτυακό τόπο http://synedrio1.com/programma.xls αναρτήθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου «Η εκπαίδευση στην εποχή των ΤΠΕ»

Πάχυνε στις διακοπές; Αντιμετωπίστε το!

Στις διακοπές, συνήθως, καταργούμε πολλούς από τους διατροφικούς κανόνες, που ακολουθούμε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Αφήνουμε τα παιδιά να τρώνε παγωτό πιο συχνά, δεν λέμε όχι σε ένα αναψυκτικό ή σε ένα γλυκό. Πολλές φορές αλλάζουμε το διαιτολόγιό μας και μαζί και των παιδιών. 

Ομιλία: "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού"

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούληθα πραγματοποιηθεί ομιλία για γονείς με θέμα "Χτίζοντας την αυτοπεποίθηση του παιδιού" και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση.

Εισηγήτρια: Ερατώ Χατζημιχαλάκη, Οικογενειακή Σύμβουλος.