Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

"Shooting Beauty"


Ταχεία διάγνωση του αυτισμού με εγκεφαλικό τεστ

Η διάγνωση του αυτισμού στο κοντινό μέλλον μπορεί να γίνεται μέσα σε μόλις 15 λεπτά χάρη σε ένα νέο φθηνό τεστ ανάλυσης του εγκεφάλου μέσω μαγνητικής τομογραφίας, που για πρώτη φορά ανέπτυξαν βρετανοί επιστήμονες. Η μέθοδος -που θα αντικαταστήσει για πρώτη φορά τα σημερινά ψυχολογικά κυρίως διαγνωστικά τεστ της προσωπικότητας με ένα πιο αντικειμενικό βιολογικό τεστ- είναι πιθανό να είναι έτοιμη για γενική χρήση σε δύο χρόνια, από κανονικούς τομογράφους που θα χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό. Το τεστ μπορεί να γλυτώσει τους ασθενείς και τους οικογένειές τους από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας, καθώς η συγκεκριμένη διαταραχή συχνά δεν διαγιγνώσκεται ακόμα και μετά από δεκαετίες.

Στιγμές από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ 2010



Παρακολουθήστε βίντεο με στιγμιότυπα αθλητών του Συλλόγου Τυφλών "Ηφαιστος" στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑΜΕΑ 2010

Σεξοτουρισμός για καλή υγεία

Η είδηση δημοσιεύτηκε στο disabled.gr και μας μας φάνηκε τόσο περίεργη, που δεν μπορούσαμε παρά να τη μοιραστούμε μαζί σας. Συνοπτικά, το άρθρο αναφέρει ότι "από κονδύλι της κοινωνικής πρόνοιας στη Μ.Βρετανία, θα χρηματοδοτηθούν οι διακοπές ενός νεαρού με μαθησιακές δυσκολίες στο Αμστερνταμ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και επίσκεψη στις φημισμένες πόρνες της πόλης".

Τι κάνει ένα γονιό τέλειο;

Σε αυτό το ερώτημα προσπάθησαν οι S.D. Levitt και S.J. Dubner να δώσουν απάντηση.Τα αποσπάσματα που ακολουθούν προέρχονται από το βιβλίο «Σημεία και τέρατα της οικονομίας: η κρυφή πλευρά των πάντων» σε μετάφραση του Άγγελου Φιλιππατου.
Υπήρξε άραγε ποτέ κάποια άλλη τέχνη που να μετατράπηκε με τόσο ζήλο σε επιστήμη όσο η τέχνη της ανατροφής των παιδιών;