Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Ένα παιδί περιμένει… ΕΣΕΝΑ για να κάνει Ανάσταση»

Θεσσαλονίκη: Από 7-23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το 32ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Αφιερωμένο στα 70 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά είναι το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου που διοργανώνει από τις 7 ως τις 23 Ιουνίου - για 32η συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

UNICEF και ΠΟΥ: Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της πνευμονίας και της διάρροιας στα παιδιά

Ένα νέο παγκόσμιο σχέδιο δράσης από τη UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) έχει τη δυνατότητα να σώσει έως και 2 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο, από τους θανάτους που προκαλούνται από πνευμονία και διάρροια, δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως.

Ολο και λιγότερα παιχνίδια αγοράζουν οι Ελληνες στα παιδιά τους

Το μειωμένο εισόδημα και η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών λόγω της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει πολλούς γονείς στο να περιορίσουν αισθητά την αγορά παιχνιδιών στα παιδιά τους. Ο περιορισμός των συγκεκριμένων δαπανών, οι οποίες δεν θεωρούνται αγαθά πρώτης ανάγκης, ξεκίνησε από το 2011 σύμφωνα με μελέτη της Hellastat.

«Τα παιδιά μας τα έχουν όλα αλλά είναι πιο λυπημένα από τα Ελληνόπουλα»

«Τα παιδιά και οι νέοι στη Γερμανία τα έχουν όλα εκτός από ένα: καλή διάθεση. Οι νέοι στην Ισπανία και την Ελλάδα, από την άλλη, είναι πιο ευτυχισμένοι, λέει μια έρευνα της UNICEF», διαπιστώνει, σαστισμένη σχεδόν, η γερμανική εφημερίδα προσπαθώντας να καταλάβει πού οφείλεται η διαφορά.

One Day Without Shoes στις 16 Απριλίου για τα παιδιά του κόσμου

Περπατάµε εµείς ξυπόλητοι, για να µη χρειαστεί να περπατούν χωρίς παπούτσια τα παιδιά σε φτωχές χώρες! Την Τρίτη 16 Απριλίου βγάζουμε τα παπούτσια μας για να λάβουμε μέρος στην εκδήλωση One Day Without Shoes, με την Toms και τους Imam Baildi.