Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024

Βρίσκοντας σταθερότητα μετά από μια διάγνωση Αυτισμού.

Μια διάγνωση Αυτισμού μπορεί να φέρει άρνηση, σύγχυση ή – σε κάποιες περιπτώσεις- ανακούφιση. Αλλά προκειμένου να προχωρήσει κανείς από τα δύσκολα συναισθήματα και να παρέχει στο παιδί του την σωστή υποστήριξη, θα πρέπει να δημιουργήσει και να διατηρήσει ένα σταθερό περιβάλλον στο σπίτι.

Αυτισμός – Σχιζοφρένεια: Έρευνα αποκαλύπτει παράγοντα «κλειδί» των νευρολογικών διαταραχών

Η σοβαρή φλεγμονή στην πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί κλινικά γνωστό παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη του φάσματος του αυτισμού αλλά και σχιζοφρένειας. Για πρώτη φορά, ωστόσο, επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Maryland ανακάλυψαν ακριβώς τον μηχανισμό που οδηγεί σε αυτό.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης διδάσκουν συμπερίληψη

Ένα πολυτροπικό τραγουδο-βιβλίο, που επιτρέπει στους συμμαθητές τους με αναπηρίες να κατανοήσουν και να απολαύσουν τη μουσική πιο εύκολα, έφτιαξαν μαθητές της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης, με την ιδέα τους να κατακτά την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Η γιαγιά της Κυψέλης»: Μεγαλώνοντας ένα κορίτσι από την Γκάνα

Το λεμονάτο κοτόπουλο μου έχει σπάσει τη μύτη. Το είχε ζητήσει η Μαρία από την προηγουμένη, είναι το αγαπημένο της φαγητό και το προτιμάει με ρύζι. Η γιαγιά δεν της χαλάει χατίρι. «Καλά, ε, την έχω κάνει τελείως καλομαθημένη», μου λέει κρυφοκοιτώντας το ρολόι, είναι ώρα να φανεί η μικρή από το σχολείο. «Οταν μεγάλωνε ο γιος μου δούλευα συνεχώς και δεν είχα χρόνο. Η Μαρία με έχει δική της όλο το 24ωρο. Ξυπνάει και της βάζω Βιβάλντι, χορεύουμε, συζητάμε. Την πηγαίνω στην ενόργανη, στα αγγλικά, στα πάρτι. Την αγαπάω πάρα πολύ».

Γκίλμουρ Μποργκ: Οι Special Olympics μου άλλαξαν τη ζωή

«Το ταξίδι μου στους Special Olympics, μου άλλαξε τη ζωή και είμαι περήφανος που είμαι μέλος ενός οργανισμού που προβάλλει τις ικανότητες και προωθεί την ένταξη». Ο Γκίλμουρ Μποργκ (Gilmour Borg), επικεφαλής των αθλητών των Special Olympics Μάλτας, περιγράφει, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πώς η ενασχόλησή του με τους Special Olympics σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής του, όπως λέει, έδωσε άλλη πνοή στη μέχρι σήμερα πορεία του.

«Οι φινλανδικές βιβλιοθήκες είναι σε άλλο επίπεδο»: Τι ανακάλυψε μια μαμά από το εξωτερικό

Τι είδε στη Φινλανδία μια μαμά από το Μπρούκλιν, η οποία μετακόμισε με την οικογένειά της εκεί; «Οι φινλανδικές βιβλιοθήκες είναι σε άλλο επίπεδο» σχολιάζει σε ένα βίντεο στο Instagram, εντυπωσιασμένη από την επίσκεψή της σε μια από αυτές, και μάλιστα όχι στην πρωτεύουσα, το Ελσίνκι, αλλά σε μια άλλη πόλη, το Έσπου.

«Η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα»: Πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τυφλών δίνει χαρά στο Νότιο Σουδάν, τη νεότερη χώρα του κόσμου

Το νεότερο έθνος του κόσμου συνδέεται συνήθως με το μπάσκετ, με αρκετούς νυν και πρώην παίκτες του ΝΒΑ να έχουν ρίζες στη χώρα και τη διεθνή ομάδα Bright Stars να κάνει το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες νωρίτερα φέτος.

Μαθητές με αναπηρία δημιουργούν υφαντά, εμπνευσμένα από εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Τη διασύνδεση της πολιτιστικής κληρονομιάς με την επαγγελματική εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία έχει ως στόχο το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Κιλκίς.

Εναλλακτική θεραπεία μέσω της επαφής με τα πόνυ

Εκπαιδευτικοί: Τα Μισθολογικά Κλιμάκια (Μ.Κ) - Πότε και πώς αλλάζουν - Ο μισθός που αντιστοιχεί

Το Μισθολογικό Κλιμάκιο (Μ.Κ) αλλάζει κάθε 2 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας ως εξής:

0 – 2 χρόνια υπηρεσίας: Μ.Κ 1
2 – 4 χρόνια υπηρεσίας: Μ.Κ 2
4 – 6 χρόνια υπηρεσίας: Μ.Κ 3
6 – 8 χρόνια υπηρεσίας: Μ.Κ 4