Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα Μυρίζει

 

Χριστούγεννα: Αυτά είναι τα καλύτερα παιχνίδια για τα παιδιά – Τι αποφάνθηκε η επιστήμη

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, πολλοί γονείς αναζητούν το ιδανικό παιχνίδι για να πάρουν δώρο στα παιδιά τους, καθώς εκτός από διασκέδαση τα παιχνίδια παρέχουν μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.

Στα γήπεδα ο έλληνας γονιός αναστενάζει

Ο εξάχρονος γιος μου λατρεύει το ποδόσφαιρο. Εχει κάνει το σαλόνι γήπεδο, φοράει μπλούζες που γράφουν Νεϊμάρ και Εμπαπέ και βλέπει στο YouΤube οτιδήποτε έχει να κάνει με το άθλημα. Ακόμα και γλύπτες που φτιάχνουν με πηλό γνωστούς ποδοσφαιριστές –ναι, υπάρχουν τέτοια βίντεο εκεί έξω. 

Όλοι μαζί στην όπερα: Καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο την καθολική και ισότιμη πρόσβαση όλων στην όπερα, συνεχίζουν για τρίτη χρονιά τον κύκλο δράσεων προσβασιμότητας «Όλοι μαζί στην όπερα».

Podcast: «Ανάπηροι με τη βούλα»: Τι σημαίνει η πιστοποίηση των ΑμεΑ;


Πώς πιστοποιείται η αναπηρία ενός ατόμου; Ποια είναι τα προβλήματα της διαδικασίας; Tι χρειάζεται να κάνει η πολιτεία; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος, με την καθοδήγηση της Λίζας Δράκου από την «Oμάδα Yποστήριξης ΑμεΑ» στο Facebook, συζητούν για το θέμα.

Ένθετο Παιδεία: Μαθήματα ειδικοτήτων – Γιατί οι γονείς δεν ενημερώνονται για την σχολική επίδοση των παιδιών τους

Κάθε μήνα οι γονείς έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τις επιδόσεις των παιδιών τους στο σχολείο. Οι περισσότεροι συνήθως επιλέγουν να συνομιλούν με τους εκπαιδευτικούς των γενικών μαθημάτων, για παράδειγμα τον δάσκαλο ή την δασκάλα του τμήματος στο δημοτικό ή τους καθηγητές της γλώσσας, των μαθηματικών, της φυσικής, των αρχαίων, της χημείας στο γυμνάσιο και το λύκειο. Σπάνια οι γονείς επιδιώκουν να συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς της φυσικής αγωγής, της μουσικής, της θεατρικής αγωγής, της ξένης γλώσσας. Tι αποκομίζουν οι μαθητές από αυτά τα μαθήματα;

Ένα βιβλίο μες στη βρόμα ή μια άλλη ματιά στην ανθρώπινη ιστορία

Τα πιο βαρετά κεφάλαια στα βιβλία της ιστορίας είναι για τα περισσότερα παιδιά εκείνα τα μπερδεμένα που μιλάνε για υδραγωγεία, λουτρά, αποχετευτικά δίκτυα και άλλα παρόμοια, ευτυχώς χωρίς να επεκτείνονται σε πολλές λεπτομέρειες, τρεις τέσσερις το πολύ αράδες στο κεφάλαιο για την αρχιτεκτονική Μινωιτών, Ρωμαίων και λοιπών αρχαίων. Αλήθεια, τι να τις κάνουν τις πιο εκτενείς αναφορές οι μαθητές, όταν πρέπει να απομνημονεύσουν ένα σωρό πληροφορίες για μετακινήσεις λαών, πολεμικές συρράξεις, σημαντικές συμφωνίες, το βαρύ δηλαδή πυροβολικό της ιστορίας;

Σπουδαστές ΙΕΚ ειδικής αγωγής εκπαιδεύονται ως μουσικοί παραγωγοί στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3

Σπουδαστές του δημόσιου ΙΕΚ ειδικής αγωγής Πυλαίας – Χορτιάτη με οπτική αναπηρία εκπαιδεύονται ως μουσικοί παραγωγοί στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ3. Σήμερα ηχογράφησαν την πρώτη τους εκπομπή ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται να τους ακούσουμε και στον αέρα.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: Διαδικτυακή ημερίδα της ΓΣΕΕ

Το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα – παρουσίαση έρευνας με θέμα «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας: η πορεία και οι προοπτικές ενός καινοτόμου θεσμού στην Ελλάδα – πραγματικότητα, τάσεις προοπτικές».

Μυκόπλασμα πνευμονίας: Οκτώ ερωτήσεις – απαντήσεις για την ασθένεια που έρχεται από την Κίνα

Tα κρούσματα από μυκόπλασμα της πνευμονίας (Mycoplasma pneumoniae) έχουν προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή ιατρική κοινότητα καθώς μετά την Κίνα καταγράφεται ανοδική τάση της νοσηρότητας σε παιδιά στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες στη χώρα μας εκτιμούν πως είναι θέμα χρόνου αντίστοιχα περιστατικά να εκδηλωθούν και εντός των συνόρων, εφιστώντας εν τούτοις ψυχραιμία.