Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Διαγώνισμα; Fake News (κόμικ FoxTrot)

 


Γιατί τα παιδιά και οι έφηβοι δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα μελατονίνης

Η χρήση μη συνταγογραφούμενων βοηθημάτων για τον ύπνο έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στους νέους, ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι κλήσεις στα κέντρα ελέγχου δηλητηριάσεων και οι επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι υπερβαίνουν από λάθος το ασφαλές όριο πρόσληψης, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Ένα ταξίδι στον κόσμο της γιόγκα για... τυφλούς

Η 26χρονη Βάσια Μπατσή, παραδίδει μαθήματα γιόγκα σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης δίνοντας την δυνατότητα ακόμα και στους τυφλούς να απολαύσουν την ευεξία που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος άσκησης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 40-45 εκατομμύρια είναι οι ολικά τυφλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σήμερα, ενώ στην Ελλάδα αγγίζουν τους 25.000-30.000. Φυσικά ο αριθμός αυτός μεγαλώνει αρκετά αν υπολογίσει κανείς και εκείνους που έχουν σοβαρές βλάβες στην όρασή τους.

Σημείο αναφοράς για το παιδί και τον πολιτισμό η Αστυπάλαια-Ξεκίνησε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού

Σημείο αναφοράς για το παιδί και τον πολιτισμό φιλοδοξεί να γίνει η Αστυπάλαια, μέσα από το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Πολιτισμού, που  εκκίνησε τις δράσεις του, ανοίγοντας και πάλι την αγκαλιά του στα παιδιά του νησιού. Μετά από δυο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας, χαμόγελα πλημμύρισαν και πάλι τους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ προκειμένου να μετέχουν στις φετινές δράσεις .

Αντρές Βαλένθια, ο «μικρός Πικάσο»: Είναι μόλις 10 ετών και πίνακές του πωλούνται έως 230.000$

Ο «μικρός Πικάσο», όπως τον αποκαλούν μεταξύ άλλων, πέρυσι βγήκε από την αφάνεια και εξελίχθηκε σε ένα φαινόμενο της τέχνης. Πλούσιοι συλλέκτες, όπως οι Τόμι Μοτόλα και Τζέσικα Γκόλντμαν Σρέμπνικ έχουν αγοράσει τους σουρεαλιστικούς πίνακές του.

Τον Ιούνιο, ο Βαλένθια έκανε έκθεση στην Chase Contemporary gallery στο Σόχο, όπου πουλήθηκαν και τα 35 έργα του, σύμφωνα με την γκαλερί, από 50.000 έως 125.000 δολάρια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: τι είναι το Σύνδρομο Ανατάραξης Μωρού & ποιές οι βλάβες που επιφέρει

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σε χωριό του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου σε χωριό του Δήμου Τριφυλίας, όταν ο πατέρας του βρέφους μόλις 4 μηνών το ταρακούνησε βίαια, με σκοπό να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί μεταφέρθηκε με σπασμούς στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και με απόφαση των γιατρών κι εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας κι από εκεί στο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, όπου και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι γονείς του παιδιού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

Μαθήματα Σκάκι στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Ξεκινούν μαθήματα σκάκι στη Βιβλιοθήκη για ηλικίες από 12 ετών και άνω κάθε Τρίτη και Πέμπτη 3-4 μ.μ.

Το σκάκι είναι άθλημα που έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο· ειδικά στις μικρές ηλικίες έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ότι βοηθά τα παιδιά σε πολλούς τομείς.

Πανικός με τα «μωρά του κρακ»: Είναι καταδικασμένα επειδή γεννήθηκαν από ναρκομανείς μητέρες;

Κατά τη διάρκεια του ’80 και ’90, ειδικοί σε θέματα υγείας πανικοβλήθηκαν από τον αυξανόμενο αριθμό των «μωρών του κρακ». Παιδιά που εκτέθηκαν σε κοκαΐνη προγεννητικά, λέγεται ότι ήταν καταδικασμένα σε μια ζωή σωματικής και πνευματικής αναπηρία.

Τα ειδησεογραφικά μέσα προώθησαν έναν επιστημονικά αβάσιμο δημόσιο πανικό σχετικά με την τύχη αυτών των παιδιών.

Άποψη: Δέσποινα Τριβόλη - Σεξισμός για νήπια

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΗΤΑΝ μέσα σε μια σακούλα με φτηνά παιχνίδια – δώρο από κάποιον θείο. Ο τίτλος ήταν Οι 70 πρώτες μου λέξεις. Ξεφυλλίζοντάς το, με το παιδί στην αγκαλιά, έμαθα πως ανάμεσα στις 70 πρώτες λέξεις που πρέπει να μάθει βρίσκονται η χορτοκοπτική μηχανή (!) και το ντόνατ, αυτός ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής διατροφής.

Γιατί οι ενήλικες συνεχίζουμε να βλέπουμε σχολικά όνειρα;

Σχεδόν κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του μοτίβα στα όνειρα: καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα που βλέπει να επανέρχονται στον ύπνο του ξανά και ξανά, ακόμα και αυτούσια όνειρα που «παίζονται» σε επανάληψη.