Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Bόλτες με το ποδήλατο με ασφάλεια

Το ποδήλατο είναι μια αγαπημένη διασκέδαση των παιδιών, ιδιαίτερα το ανέμελο καλοκαίρι. Τα παιδιά γυμνάζονται, μετακινούνται αυτόνομα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, ανταγωνίζονται, κάνουν βόλτες και διασκεδάζουν ασταμάτητα σπρώχνοντας τα πετάλια και κάνοντας τους δύο τροχούς να γυρίζουν. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζουν ορισμένους κανόνες για να αποφύγουν τα ατυχήματα και για να είναι ασφαλή τα ίδια, αλλά και οι γύρω τους.

Φεμινισμός και Αναπηρία: Ποιες, πού, πότε, τι, γιατί;


Ας εκκινήσουμε τον συλλογισμό μας από την προσπάθεια μας, να ξετυλίξουμε το νήμα του συναπαντήματος του Φεμινισμού ως θεωρητικού ρεύματος και ως κινήματος με την αναπηρία, ως ζώσα κατάσταση, ως κατάσταση δηλαδή, που βιώνεται. Το πρώτο, που θα διερωτηθούμε είναι: υπάρχει αλήθεια εκείνη η γερή κλωστή, που να ενώνει αυτά τα δύο, της οποίας την άκρη, να μπορέσουμε να αναζητήσουμε; Ή μήπως θα πρέπει να κάνουμε λόγο για χωριστές διαδρομές;

Τα sms δεν βλάπτουν τα παιδιά

Πονοκέφαλο προκαλούν σε γονείς και δασκάλους οι ανορθογραφίες και η κακή γραμματική που χρησιμοποιούν τα παιδιά στα γραπτά τους μηνύματα στο κινητό. Οπως επισημαίνουν, ωστόσο, ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κόβεντρι στη Βρετανία και του Πανεπιστημίου της Τασμανίας, αυτή η κακή και τόσο διαδεδομένη συνήθεια δεν αποτρέπει τα παιδιά από το να μάθουν καλά και σωστά τη γλώσσα τους. Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 160 παιδιά, ηλικίας από οκτώ έως 16 ετών, από τη Βρετανία.

Στις 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία

Όπως κάθε χρονιά, στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει εφέτος η επόμενη σχολική χρονιά. Ανατρέπει την πολιτική του προκατόχου του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στο θέμα της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

«Χορεύουμε, δεν είμαστε υπεράνθρωποι»: Χορευτές με αναπηρία μιλούν για τις εμπειρίες τους και για την παράστασή τους στο Ιδρυμα Κακογιάννη

Πάνω στο σανίδι, στο θεατράκι Στούντιο Λήδρα του Παντείου στην Πλάκα, βρίσκονται εννέα χορευτές και ηθοποιοί. Ενας από αυτούς χρησιμοποιεί αμαξίδιο. Ενας άλλος, μπαστούνι.

Συνεργάζονται αρμονικά αφοσιωμένοι στον ρόλο και στις κινήσεις τους υπό τις οδηγίες του χορογράφου - χορευτή με κινητική δυσκολία Γιώργου Χρηστάκη. Είναι μία ακόμη πρόβα για την παράσταση που ετοιμάζει το χοροθέατρό τους.

Λήψη επιδόματος Βαριάς Αναπηρίας από Κωφούς άνεργους-ανασφάλιστους, ηλικίας 25-65 ετών

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας ενημερωθήκαμε ότι όσοι Κωφοί, ηλικίας 25-65 ετών είναι άνεργοι – ανασφάλιστοι, και λόγω ηλικίας δεν επιτρέπεται να λάβουν το επίδομα Κώφωσης, λαμβάνουν αντ’ αυτού το επίδομα «βαριάς αναπηρίας».