Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Eurocall CMC & Teacher Education SIGs Annual Workshop

Διαβάστε περισσότερα για τη διοργάνωση Eurocall CMC & Teacher Education SIGs Annual Workshop
με θέμα: LEARNING THROUGH SHARING: OPEN RESOURCES, OPEN PRACTICES, OPEN COMMUNICATION, που θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια το διάστημα 29-30 Μαρτίου 2012.

Έκθεση: «Μύθος και Νόμισμα»

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, συμμετέχοντας για έκτη χρονιά στη διεθνή πρωτοβουλία «Οκτώβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για Τέχνη πέρα από την Όραση», προσφέρει σειρά ξεναγήσεων στην περιοδική του έκθεση «Μύθος και Νόμισμα» (Απρίλιος - Νοέμβριος 2011). Η έκθεση αφορά στη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική Μυθολογία και την νομισματικοπία και εστιάζει στην απεικόνιση και τη χρήση τού μύθου πάνω στα νομίσματα, από τον 7ο αιώνα π.Χ. έως τα τέλη τής αρχαιότητας.

Ημερίδα: Ψυχολογικές επιπτώσεις των μαζικών καταστροφών

Σεμινάριο του ΚΕΑΤ και του ΚΕΓ (03/11/2011)

To Kέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ-Παράρτημα Θεσσαλονίκης) και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν ένα σεμινάριο αφιερωμένο στο πρόγραμμα με τίτλο "Πες μου Πώς!- Διάχυση του Ευρωπαϊκού Φακέλου Γλωσσομάθειας για Άτομα με Μερική ή Ολική Απώλεια Όρασης", που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δωρεάν εισιτήρια στο ΚΘΒΕ

Δωρεάν εισιτήρια για τις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος θα μπορούν να προμηθεύονται μη προνομιούχες κατηγορίες πολιτών. Πιο συγκεκριμένα, την παράσταση της «Λωξάντρας» θα μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης ουσιών και με χρόνια προβλήματα υγείας, αποφυλακισμένοι, άτομα με γλωσσικές, πολιτισμικές ή άλλες ιδιαιτερότητες, πολύτεκνοι, ηλικιωμένοι άποροι που φιλοξενούνται σε σχετικά ιδρύματα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και ειδικά κέντρα φιλοξενίας και περίθαλψης.

Νοηματική, η γλώσσα της καρδιάς!

Διαβάστε το ομότιτλο άρθρο, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Πληροφόρηση» (Μάιος – Ιούνιος 2010).

Σημείωση: Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κυράς Νικόδημος Γραικός, «ο προστάτης των κωφών» (1908-1996).

Εκδήλωση: Μια φορά κι έναν καιρό... μια πυξίδα μαγεμένη

Παραμύθια ταξιδιάρικα,ιστορίεςς που δείχνουν το δρόμο,ταξιδευτές για γέλια και για κλάμματα και μια....Πυξίδα Μαγεμένη Παιχνιδιάρικη, που βάλθηκε να ψάχνει ιστοριές παλιές που έλεγαν κάποτε.....για βασιλόπουλα και μάγισσες, για νεράιδες και παλάτια,για μαγικά χαλιά και πουλιά που μιλούνε......

Προβολή: Η ελληνική γλώσσα

Τιμή στον ποιητή της υπέρβασης

«Εάν η γλώσσα αποτελούσε απλώς ένα μέσο επικοινωνίας, πρόβλημα δεν θα υπήρχε. Συμβαίνει όμως να αποτελεί και εργαλείο μαγείας και φορέα ηθικών αξιών. Προσκτάται η γλώσσα στο μάκρος των αιώνων ένα ορισμένο ήθος. Και το ήθος αυτό γεννά υποχρεώσεις».

Ελληνική διαδικτυακή κοινότητα για τα άτομα με διαβήτη

Το www.glykouli.gr είναι το πρώτο ελληνικό on line community που δημιουργήθηκε από άτομα με διαβήτη προς τα άτομα με διαβήτη, σύμφωνα με τις αρχές του social networking. Πρόκειται για ένα εύχρηστο διαδραστικό περιβάλλον στο οποίο τα άτομα με διαβήτη, και όχι μόνο, μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τα νέα προϊόντα διαβήτη και τις σχετικές εκδηλώσεις.

Το Facebook μπορεί να αλλάζει τον εγκέφαλο

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αλλάζουν τον εγκέφαλο των χρηστών τους, καθώς και την κοινωνική ζωή τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Τρισδιάστατες τομογραφίες του εγκεφάλου έδειξαν πως υπάρχει απ’ ευθείας συσχέτιση ανάμεσα στον αριθμό των φίλων που έχει κανείς στο Facebook και το μέγεθος ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου του.

Πώς επηρεάζει η… οθόνη τις διατροφικές μας συνήθειες

Ο υπολογιστής αποτελεί πλέον κομμάτι της καθημερινής μας ζωής και έχει επηρεάσει σε βάθος μία από τις βασικότερες ανάγκες μας: το φαγητό. Αυτό συμβαίνει περισσότερο στις ηλικίες των παιδιών και των εφήβων και σύμφωνα με έρευνες, η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης και η χρήση του υπολογιστή συνδέονται άμεσα με την αύξηση του ρυθμού των υπέρβαρων παιδιών και εφήβων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σεμινάριο: "Μια εναλλακτική προσέγγιση στον Αυτισμό"

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς αυτιστικών παιδιών, αλλά και σε επαγγελματίες (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, καθώς και σχολικούς ψυχολόγους). Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές που ενδιαφέρονται για τον αυτισμό καθώς και στον καθένα που είναι ευαισθητοποιημένος με το συγκεκριμένο θέμα και ανοιχτός σε νέες προσεγγίσεις στην ιδιαιτερότητα.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο, 10-12-2011 Τοποθεσία: Egnatia Palace Hotel

25ο Σεμινάριο Επείγουσας & Εντατικής Παιδιατρικής: «Καρδιολογικά προβλήματα & Εντατική Θεραπεία»

Άποψη: Άννα Δαμιανίδη "Ασιτία και παχυσαρκία"

Ξέρω ένα φτωχόπαιδο στη γειτονιά μου, το ξέρω από μωρό. Ζει με τη γιαγιά του, οι γονείς έχουν χωρίσει, ο πατέρας το επισκέπτεται, τη μάνα δεν την έχω δει. Κυκλοφορεί πολύ στο δρόμο, προσπαθεί να βρει παρέα, πιάνει φιλίες με τα μεταναστόπουλα, προς απελπισία της γιαγιάς. Η οποία το συντηρεί μόνη της, με τη χαμηλότερη δυνατή σύνταξη χηρείας που υπάρχει. Δεν μπορεί να του πληρώσει φροντιστήριο αγγλικών, όπου πάνε όλα τα γειτονόπουλα, και τώρα στο γυμνάσιο, δεν μπορεί ούτε ιδιαίτερα, ούτε το άλλο φροντιστήριο, για να μπει στο Πανεπιστήμιο.