Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

8 συμβουλές για την οργάνωση της σχολικής τσάντας του παιδιού σας

Το σακίδιο είναι ένας σημαντικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο σπίτι και στο σχολείο για όλους τους μαθητές. Αν το παιδί σας όμως δυσκολεύεται στην οργάνωση, θα δυσκολεύεται και να το κρατάει τακτοποιημένο. Έτσι, με την πάροδο του χρόνου θα μετατραπεί σε ένα χάος από σκουπίδια και τσαλακωμένα χαρτιά, όπου δεν θα μπορεί κανείς να βρει τίποτα. Και ο κρίκος θα σπάσει.

Χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς για τον Νάσο Γκαβέλα

Ο Νάσος Γκαβέλας, πραγματοποιώντας μία μυθική κούρσα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στα 100 μέτρα (Τ11), διατηρώντας τα σκήπτρα του από το Τόκιο.

Γιατί η Σουηδία σβήνει τις οθόνες για τα μικρά παιδιά

Τα νήπια πρέπει να ΜΗΝ παρακολουθούν καθόλου οθόνες: Αυτή είναι η οδηγία των αρχών της Σουηδίας προς τους γονείς, η οποία γνωστοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Τα παιδιά κάτω των δύο ετών θα πρέπει να μένουν εντελώς μακριά από τα ψηφιακά Μέσα και την τηλεόραση, δήλωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της χώρας.

YouTube: Περιορίζει την έκθεση εφήβων σε βίντεο σχετικά με το βάρος και τη φυσική κατάσταση

Η πλατφόρμα του YouTube αναμένεται να σταματήσει να εμφανίζει στις προτάσεις της σε εφήβους βίντεο που εξιδανικεύουν συγκεκριμένα πρότυπα φυσικής κατάστασης, σωματικού βάρους ή σωματικών χαρακτηριστικών.

Σχολεία: Υγειονομικοί έλεγχοι ενόψει έναρξης των μαθημάτων

Υγειονομικοί έλεγχοι προγραμματίζονται ή ήδη διενεργούνται στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς για το σχολικό έτος 2024-2025.

Στεγάστε τους επιτέλους, μας (σας) υπηρετούν!

«Ντροπή να κοιμάμαι στο αυτοκίνητο διότι μου ζητάνε 400 ευρώ για ένα στούντιο και αδυνατώ να δίνω τόσα λεφτά για ένα σπίτι». 

Με την παραπάνω ανάρτηση εκπαιδευτικού που διορίστηκε σε δημοτικό σχολείο στη Ρόδο, και ψάχνει να βρει σπίτι έως 300 ευρώ γιατί μέχρι τόσα μπορεί, ξεκινάει η σχολική χρονιά φέτος. Ακόμα μία όπου το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά και παραμένει άλυτο. 

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι άδειες που δικαιούνται μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ - ΕΒΠ

Το υπουργείο Παιδείας κοινοποίησε αρχεία με όλες τις άδειες που δικαιούνται μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)

Η πρώτη τάξη χωρίς δάσκαλο στο Ηνωμένο Βασίλειο- Λειτουργεί αποκλειστικά με τεχνητή νοημοσύνη

Από αυτόν τον μήνα, το David Game College, ένα ιδιωτικό κολέγιο στο Λονδίνο, εγκαινιάζει μια «εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης» με «όλα τα βασικά μαθήματα στην τάξη να διδάσκονται αποκλειστικά από προσαρμοστικές πλατφόρμες μάθησης που καθοδηγούνται από τεχνητή νοημοσύνη».

Αντώνης Καργιώτης: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του – Παρέμβαση του Δημήτρη Παπανικολάου για τον αυτισμό

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Ένας χρόνος, μέσα στον οποίο η κοινωνία προσπαθεί ακόμη να συνειδητοποιήσει ότι ένας άνθρωπος έφυγε από τη ζωή εξαιτίας του σκληρού προσώπου που εξακολουθούν να δείχνουν ορισμένοι στη διαφορετικότητα. Γιατί αυτό ήταν ο Αντώνης Καργώτης: Διαφορετικός. Κι αυτή του τη διαφορετικότητα την όφειλε στο γεγονός πως προφανώς ανήκε στο φάσμα του αυτισμού, κάτι που πιθανώς δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος, πολλώ δε μάλλον οι άνθρωποι του πλοίου που ευθύνονται για τον θάνατό του.

Το δερματικό πρόβλημα στα παιδιά που μας ανησυχεί αυτό το διάστημα

Το διάστημα αυτό οι σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις είναι συχνές στο δέρμα των παιδιών και πολλοί γονείς έχουν έρθει αντιμέτωποι με αυτό το μεγάλο και επίμονο πρόβλημα. Αν και ο σταφυλόκοκκος είναι βακτηρίδια που βρίσκονται στο δέρμα των περισσότερων ανθρώπων χωρίς να προκαλούν κάποια ασθένεια, από την άνοιξη και μέχρι το φθινόπωρο βρίσκει ευνοϊκές συνθήκες να «εισβάλλει» στον οργανισμό των παιδιών από το δέρμα τους.

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών στον δήμο Σιντικής Σερρών

Αναστέλλεται η λειτουργία των 21 παιδικών χαρών του δήμου Σιντικής στις Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σιντικής, Γιώργος Τάτσιος.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφενός θα γίνουν εργασίες σε όλες τις παιδικές χαρές και αφετέρου θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις για την ασφάλεια των παιδιών, οι οποίες -όπως αποκάλυψε- έχουν λήξει.

Η ισότητα των φύλων καθυστερεί ή οπισθοδρομεί για 1 δισ. γυναίκες και κορίτσια

Περισσότερες από 850 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ζουν σε χώρες που χαρακτηρίζονται ως «πολύ φτωχές» για την ισότητα των φύλων, αναφέρει μια νέα έκθεση, με αποτέλεσμα να υποβάλλονται σε μια σειρά από πιθανούς περιορισμούς και κακοποποιήσεις, όπως αναγκαστικές εγκυμοσύνες, παιδικούς γάμους και μπλόκο από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το πρόβλημα με τους Παραολυμπιακούς

ΚΑΘΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ η ίδια –ανομολόγητη– αμηχανία. Λίγο καιρό μόνο μετά την υπερπαραγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και τον υπερκορεσμό του κοινού, ακολουθεί το παραπαίδι τους (το δηλώνει και η ονομασία), οι Παραολυμπιακοί.

Υπόμνημα ΕΣΑμεΑ στον πρωθυπουργό: Απροσπέλαστα τα εμπόδια για την εύρεση εργασίας

Την αύξηση της συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, στο εργατικό δυναμικό της χώρας με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης, ζητάει η Εθνική Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιαπωνία: Εννιάχρονος έσωσε ηλικιωμένη με άνοια και η Αστυνομία τον ευχαρίστησε

Ένας 9χρονος δέχτηκε επιστολή επιβράβευσης από την αστυνομία του Ναγκασάκι μετά τη βοήθεια που προσέφερε σε ηλικιωμένη με άνοια που είχε χαθεί.

Ο Ριοτάρο Ναγκαχάμα, ένας μαθητής της τετάρτης δημοτικού γύριζε σπίτι του το απόγευμα της 18ης Αυγούστου, όταν τον σταμάτησε μια γυναίκα στα 80 της, που φαινόταν σε σύγχυση.