Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Προβολή: Κατασκευή εξωσκελετού για τρίποδο σκύλο

 

Podcast: Τι συμβαίνει με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στα ταξίδια;

Στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων όλα ξεκινούν από το στίγμα

«Παιδί είναι, θα του περάσει». Εύκολα ακούει κανείς αυτήν τη φράση όταν κάποιο παιδί -ή έφηβος- κάπου ξεφεύγει, γίνεται λίγο πιο επιθετικό, λίγο πιο θλιμμένο, όταν κάτι φαίνεται να αλλάζει. Ομως και η πιο μικρή τέτοια συμπεριφορά ή αλλαγή μπορεί κάτι να έχει να μας πει για την ψυχική υγεία ενός παιδιού ή εφήβου, να χρειάζεται φροντίδα και διαχείριση από τους ειδικούς. 

Μετακίνηση στην πόλη με «λευκό μπαστούνι»

Μία πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης ΒΔ Ελλάδας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών για την εκμάθηση των ατόμων με πλήρη τύφλωση

Το πρώτο βήμα έγινε πριν μερικούς μήνες με τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» και τη συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού χρηματικού ποσού.

Πανελλήνιες 2023: Σε ποια μαθήματα οι μισοί μαθητές έγραψαν κάτω από τη βάση

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023. 

Όσον αφορά τα ΓΕΛ, σχεδόν έξι στους δέκα σε Φυσική (58%) και Μαθηματικά (56%) έγραψαν κάτω από τη βάση, ενώ αντίστοιχα σε Ιστορία (51%), Χημεία (46%) και Οικονομία (45%), σχεδόν οι μισοί διαγωνιζόμενοι δεν κατάφεραν να γράψουν πάνω από 10. Πολύ καλά οι μαθητές φαίνεται να έγραψαν σε Λατινικά, Βιολογία και Πληροφορική.

Εγγραφές - Μετεγγραφές μαθητών Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ.

Από τις 28 Ιουνίου 2023 και ώρα 07:00 έως και τις 07 Ιουλίου 2023 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Άποψη: Μαρία Κατσουνάκη - Τον νου σας στα σχολεία

Στις «υποαναλύσεις» του exit poll διαβάζει κανείς ό,τι, ενδεχομένως, υποψιάζεται, αλλά δεν έχει στοιχεία για να το τεκμηριώσει. Ποια είναι η δεξαμενή που τροφοδοτεί μορφώματα όπως τους Σπαρτιάτες; «Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων είναι άνδρες, ενώ ηλικιακά φαίνεται να γοητεύει τις νεότερες ηλικίες, καθώς συγκεντρώνει το 16% της ομάδας 17-44 ετών», («Κ», 27/6/2023). Το ευδιάκριτο ποσοστό ξεκινάει από νωρίς, από τα 17-24. Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να παρακολουθήσει κανείς το νήμα το οποίο οδηγεί –πού αλλού;– στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για μια ακόμη χρονιά τα «seatrac» στις παραλίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Μηχανισμούς seatrac για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητική αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα στη θάλασσα, τοποθέτησε και φέτος ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στη δημοτική πλαζ Ε.Ο.Τ. και στις παραλίες «Δελφίνι», Νέας Χηλής και Αγίας Παρασκευής.

Καθηγήτρια στην Ιταλία πήρε 20 χρόνια άδειες μέσα σε 24 χρόνια

Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, όπου μια καθηγήτρια έλειπε από το σχολείο συνολικά 20 χρόνια στα συνολικά 24 που «εργαζόταν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο, σε 24 χρόνια καριέρας στο χώρο της εκπαίδευσης, πήρε άδεια 20 χρόνια, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να επικυρώνει την απόλυσή της.

Μη το πετάς... χάρισέ το

Πολλά παιδιά που βρίσκονται σε ένδεια και σε Φορείς παιδικής προστασίας έχουν ανάγκη από ρούχα, παπούτσια, εσώρουχα.
Ειναι η εποχή που όλοι κάνουμε εκκαθάριση στις ντουλάπες μας!
Αντί να πετάξεις ένα ρούχο σε καλή κατάσταση επειδή το παιδί σου μεγάλωσε,  δώρισέ  το σε ένα παιδί που το χρειάζεται και ένα ακόμη χαμόγελο θα σχηματιστεί στο αθώο πρόσωπο του!!!