Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Βιβλία: “Κάτοικος της χαμένης Ατλαντίδας” & “Ο Άνθρωπος στο φεγγάρι”

Την προηγούμενη εβδομάδα και οι δύο μικροί ήταν άρρωστοι με πυρετό. Την τρίτη ημέρα εγκλεισμού στο σπίτι, όταν δηλαδή ο πυρετός υποχώρησε και άρχισε η γκρίνια, για να κατευνάσω τα πνεύματα, κατέφυγα στη δοκιμασμένη τεχνική της δωροδοκίας.

Επιστρέφοντας το μεσημέρι από το γραφείο, πέρασα μπροστά από τον Βιβλιορυθμό (ε, η διπλανή πόρτα είναι, δεν έκανα και κανενα ταξίδι). Η αρχική μου σκέψη ήταν να πάρω κάτι στανταράκι με τρένο, λεωφορείο ή/και αυτοκίνητα. Ωστόσο, περνώντας μπροστά από τα ράφια, το μάτι μου κόλλησε σε κάτι πολύχρωμο. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αφίσσα, αλλά σύντομα διαπίστωσα πως ήταν κάτι που θα ερχόταν σπίτι μαζί μου. Πήρα λοιπόν αγκαζέ τον Μάρτιν και τον Μπομπ και προετοιμάστηκα ψυχολογικά για ατελείωστες ώρες διασκέδασης(;).

Παρέα με τον φίλο μου, το smartphone

Με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιείται ο καλύτερος φίλος του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς οι έρευνες καταδεικνύουν ότι το έξυπνο κινητό υπερτερεί στις προτιμήσεις των χρηστών έναντι των φίλων, μετατρέποντας τη διάδραση με τις κινητές συσκευές σε σχέση ζωής. Το 1/3 του πληθυσμού θα έδινε τη θέση του φίλου του σε μια έξυπνη συσκευή, ενώ το 37% αξιολογεί ως ίσο ή ακόμη και σημαντικότερο το smartphone από έναν φίλο, σύμφωνα με πείραμα που διεξήγαγε η Kaspersky Lab σε πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Oι βάσεις που δίνει το... παιχνίδι στη σωστότερη εκπαίδευση

Πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι στην προσχολική ηλικία; Και τι επίδραση μπορεί να έχει στη μελλοντική εκμάθηση; Δύο καινοτόμες πρωτοβουλίες παρουσιάζονται στο Learning World.

Τα παιδιά αρρωσταίνουν από τα παιχνίδια τους;

Ορισμένοι ιοί όπως αυτός της γρίπης μπορούν να επιβιώσουν στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών αρκετά ώστε να μολύνουν τα παιδιά υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.

Κατάθλιψη και προβλήματα: Όταν η κατάθλιψη χτυπά την πόρτα στην οικογένεια

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχολογική διαταραχή που φαίνεται στις μέρες μας να γίνεται όλο και πιο συχνή. Επηρεάζει κα τα δύο φύλα, όλα τα κοινωνικά στρώματα και κάθε ηλικιακή ομάδα. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 ενήλικος στους 5 θα παρουσιάσει κατάθλιψη στη διάρκεια της ζωής του.

Το Civilization μπαίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βορειου Αμερικής το 2017

Η σειρά παιχνιδιών του Sid Meier, Civilization, όλα αυτά τα χρόνια, κατά βάση αποσκοπεί στο να μάθει στους παίκτες, το πόσο σημαντικό είναι να σκέφτονται πριν δράσουν.

Η Firaxis Games όμως πάει το gaming σε άλλο επίπεδο και συγκεκριμένα το συνδέει με το εκπαιδευτικό σύστημα. Από το νέο έτος στα γυμνάσια της Βορείου Αμερικής θα υπάρχει μια εκπαιδευτική έκδοση παιχνιδιού στρατηγικής, που θα βασίζεται στην σειρά Civilization, CivilizationEDU, και η οποία θα αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μαθητών.

Samsung: Έκθεση ψηφιακής ζωγραφικής από τα παιδιά των SOS

Μία εντυπωσιακή έκθεση ψηφιακής φωτογραφίας και video με δημιουργίες των παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS Βάρης πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS powered by Samsung. Η έκθεση φιλοξενεί έργα των μαθητών του εργαστηρίου τεχνολογίας της Samsung που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης σε συνεργασία με την καθηγήτρια φωτογραφίας Χριστιάνα Πετουσάκη.

3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί με αυτισμό

Το ένα στα 68 παιδιά σήμερα πάσχει από κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ασθενούν με κάποια μορφή αυτισμού περί τα 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί. Η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται όσο περνούν τα χρόνια. Το 2002 τα αυτιστικά παιδιά ανέρχονταν στο 6% των γεννήσεων, ενώ το 2010 στο 15%. Τα αγόρια είναι πιθανότερο να εμφανίσουν τέτοιου είδους διαταραχές συγκριτικά με τα κορίτσια, ενώ πιο ευάλωτοι φαίνεται να είναι οι Καυκάσιοι συγκριτικά με ισπανόφωνους και Αφροαμερικανούς.

Δίνουν φωνή στο κλάμα των μωρών

Τι θέλει να πει το μωρό; Μια ομάδα στην Ταϊβάν έφτιαξε μια εφαρμογή προκειμένου να διευκολύνει τους γονείς να καταλάβουν εάν το μωρό τους πεινάει, είναι κουρασμένο, πονάει ή χρειάζεται αλλαγή η πάνα του.

Ολυμπιακή Ημέρα - γιορτή για τα παιδιά πρόσφυγες

Κρατώντας κλαδιά ελιάς, που μετέφεραν τα μηνύματα ελπίδας και τις αξίες του Ολυμπισμού, δεκάδες προσφυγόπουλα από τις δομές φιλοξενίας της Αττικής συμμετείχαν μαζί με παιδιά από την Ελλάδα, πρωταθλητές και ολυμπιονίκες σε μια συμβολικήκοτινοδρομία από το Μουσείο της Ακρόπολης έως το Ζάππειο.

Νηπιαγωγείο στο… δάσος

Σε αυτό το νηπιαγωγείο στη Γερμανία η εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από απλό λεξιλόγιο και αριθμητική, αφού η μητέρα φύση είναι ο καλύτερος δάσκαλος! 

Πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά το καλοκαίρι;

Το νερό είναι ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά του σώματος.

Οι άνθρωποι μπορεί να επιβιώσουν έξι εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από μια εβδομάδα χωρίς νερό.

Εκμάθηση γερμανικών με τη βοήθεια της μουσικής

Με την κατάκτηση ενός πτυχίου γλωσσομάθειας να αποτελεί πλέον αυτοσκοπό, ο εμπλουτισμός ενός συμβατικού μαθήματος με ομαδικές εργασίες, η ενεργός εμπλοκή των παιδιών σε αυτές αλλά και η άμιλλα που εμπεριέχει η πρόκληση της συμμετοχής σε ένα διαγωνισμό, μόνο θετικά αποτελέσματα επιφέρει στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας.

«Η Φιλαρμονική Πύργου είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά να συνεχίζουν να ονειρεύονται στον χώρο της Μουσικής…»

Η Φιλαρμονική Πύργου «Απόλλων» είναι το αρχαιότερο Σωματείο Πολιτισμού στην Ηλεία αφούδημιουργήθηκε το 1881 από μία ομάδα Φιλοπροόδων Πυργίων, με στόχο να φέρουν την τοπική κοινωνία κοντά σε νέα ακούσματα μουσικής, πέρα από τα ως τότε παραδοσιακά.

Γκολ αγάπης για τα παιδιά της UNICEF

Περίσσεψαν τα χαμόγελα στο δημοτικό γήπεδο της Ραφήνας όπου η ομάδα Επιλέκτων της UNICEF έπαιξε με την ομάδα του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, με όλα τα έσοδα υπέρ των ιερών σκοπών της ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Κομοτηνή:«Μαθήματα» Τοπικής ανάπτυξης από σχολεία Ροδόπης και Σίφνου

Στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και του σχολείου, στοχεύει η νέα πολυεπίπεδη συνεργασία που ξεκίνησε μεταξύ του Μειονοτικού Σχολείου Κύμης Ροδόπης και συγκεκριμένα της πέμπτης και της έκτης τάξης, με τις αντίστοιχες τάξεις του Σχολείου της Σίφνου.