Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Η ΕΡΤ Α.Ε., το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν».

“Καρδιά του Παιδιού”: Συμβολική πορεία



Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας, Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» διοργανώνει «Συμβολική Πορεία», την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου από τις 10:00 ως τις 12:00.

Βιβλίο: «Το Άουσβιτς, όπως το εξήγησα στην κόρη μου»

Από το ιστολόγιο του Μ.Πολίτη "Εμπειρίες μετάφρασης".
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο της Annette Wieviorka «Το Άουσβιτς, όπως το εξήγησα στην κόρη μου».
Μετάφραση: Κορίνα Δευτεραίου
Επίμετρο: Ρίκα Μπενβενίστε

Πώς να κάνουμε ένα σημερινό παιδί να καταλάβει ότι οι ναζί καταδίωξαν και εξόντωσαν εκατομμύρια άντρες, γυναίκες και παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι;
Στο μείζον αυτό ζήτημα, στο πρόβλημα του απόλυτου κακού, μια διακεκριμένη ιστορικός απαντά στις πολύ άμεσες ερωτήσεις της κόρης της.

Περιοδικό: Journal of Special Education Technology

Διαβάστε και μεταφορτώστε το πρώτο τεύχος για το 2013 του περιοδικού Journal of Special Education Technology (vol.28). Περιέχει τα άρθρα:
  • Online Learning for Students with Disabilities: A Framework for Success. 
  • The Effects of a Computer-Assisted, Schema-Based Instruction Intervention on Word Problem-Solving Skills of Low-Performing Fifth Grade Students 

Ημερίδα: «Λάθη αγωγής και τηλεόραση»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σας προσκαλούν, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013, στις 10 το πρωί σε ενημερωτική ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς, με καλεσμένη την ομότιμη καθηγήτρια Ψυχολογίας του ΑΠΘ κ. Μαρία Ζαφρανά η οποία θα συνομιλήσει με το κοινό για τα παρακάτω θέματα:

Χ. Πoυλίδου: Λεφτά απ' την παιδεία

«Έτσι λοιπόν, η Ολλανδία βγάζει λεφτά από τα Πανεπιστήμιά της, προσφέροντας μια σχεδόν δωρεάν φοίτηση»- αυτό ήταν το τέλος της ιστορίας, που εγώ σας τη λέω ανάποδα, γιατί ακριβώς έτσι γαντζώθηκε και το δικό μου ενδιαφέρον. Είναι ποτέ δυνατόν η δωρεάν παιδεία να αποβεί κερδοφόρα; Μάλιστα, είναι!

Όταν τα παιδιά μάς βγάζουν εκτός εαυτού

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ο θυμός και όλοι τον έχουμε νιώσει. Το να μάθουμε όμως να τον ελέγχουμε είναι πολύ χρήσιμο -ιδιαίτερα όταν το συναίσθημα αυτό προκύπτει σε στιγμές έντασης με τα παιδιά μας.

Παράσταση: "Αχ Σαλονίκη μου"

Μια μουσική παράσταση, μια περιήγηση στη νεότερη ιστορία της πόλης. 

Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Σαλονίκης. Από το Καραμπουρνάκι, κει που το καράβι “Κωνσταντίνος” κατέβασε ένα ανθρωπομάνι ως τη ξακουστή Μπάρα.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού στο διαδίκτυο

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού έχει τη δική του σελίδα στο διαδίκτυο http://sde-fyl-koryd.att.sch.gr/
Στις σελίδες του μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη φιλοσοφία λειτουργίας των ΣΔΕ στις φυλακές , απόψεις μαθητών και εκπαιδευτικών , υλικό από τις διάφορες δράσεις του σχολείου , καθώς και την ταινία μικρού μήκους  "Πέρα από τη φυλακή".

“Ο Μωβί και τα βρώμικα χεράκια” ώρα για το πλύσιμο των χεριών!!!

Ακόμα και στην ηλικία των εφτά ετών τα παιδιά συνεχίζουν να μαθαίνουν. Η εκμάθηση της συνήθειας να πλένουν τα χέρια τους είναι μία σημαντική δεξιότητα προσωπικής υγιεινής για τα παιδιά.

Μεταίχμιο: Bazaar Βιβλίου (Αθήνα)

Την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, αλλά και την Πέμπτη 21, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013, σας περιμένουμε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) με προσφορές από μια μεγάλη γκάμα βιβλίων μας για μικρούς και μεγάλους: ελληνική και μεταφρασμένη λογοτεχνία, βιογραφίες, δοκίμια, σύγχρονα και κλασικά εικονογραφημένα παραμύθια, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, παιδικές εγκυκλοπαίδειες και πολλά άλλα βιβλία για όλα τα γούστα σε τιμές έκπληξη από 1.99 €.

Προβολή: Θέατρο Κωφών Ελλάδος - Ξένοι



4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού: «Αυτισμός: Νέα δεδομένα»

4,5,6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο «Αυτισμός: Νέα δεδομένα».