Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Άδεια για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης των παιδιών

Οι γονείς που εργάζονται και έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι δεκαέξι (16) χρόνων και φοιτούν σε σχολεία στοιχειώδους ή μέσης εκπαίδευσης συμεριλαμβανομένου του Νηπιαγωγείου, δικαιούνται να απουσιάζουν ορισμένες ώρες ή ολόκληρη ημέρα από την εργασία τους προκειμένου να επισκεφτούν το σχολείο των παιδιών τους για την παρακολούθηση της σχολικής τους επίδοσης. (άρθρο 9 Ν. 1483/84). Το δικαίωμα της άδειας αυτής, έχουν και οι θετοί γονείς.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στα θρανία ενάντια στο ρατσισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων (21/3), η Ζωντανή Βιβλιοθήκη μετακομίζει την Κυριακή 30 Μαρτίου από τις 12:00 ως τις 17:00, στα Πετράλωνα στα συστεγαζόμενα 78ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην οδό Κυκλώπων 6, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα Ζωντανά Βιβλία, να ακούσουν τις ιστορίες τους, να κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

«Τυφλοί»: Μια συγκλονιστική φωτογράφιση

Στο project της «Blind» δηλαδή «Τυφλοί», η ανατρεπτική φωτογράφος Τζούλια Φούλερτον Μπάτεν επέλεξε τα μοντέλα της ανάμεσα σε ανθρώπους που γεννήθηκαν τυφλοί, αλλά και ανθρώπους που τυφλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ - δείτε τους πίνακες ανά σχολή

Toν αριθμό των εισακτέων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2014 - 2015 ανακοίνωσε την Πέμπτη νωρίς το βράδυ, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. 
Ο γενικός αριθμός εισακτέων ανέρχεται σε 70.305 θέσεις και αναλυτικά:
- 46.735 θέσεις στα Πανεπιστήμια και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες
- 23.570 θέσεις στα ΤΕΙ, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και Α.Σ.Τ.Ε.

Στον Α.Ο.Κ η διοργάνωση για το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών θα γίνει στις 30-31 Μαΐου 2014 – 1 Ιούνιου 2014 στην ΑΘΗΝΑ σε συνεργασία με το ΑΟΚ, ύστερα από την πρόταση του ΑΟΚ μετά τη λήξη του 6ου Πανελληνίου Καλαθοσφαίρισης που έλαβε χώρα στα Χάνια της Κρήτης το 2013, τη διοργάνωση του οποίου, είχε αναλάβει ο Αθλητικός Σύλλογος Κωφών Κρήτης “Μίνωας”.

Διαλέξεις στο Διαδίκτυο από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαδικτυακές διαλέξεις - συζητήσεις ξεκινάει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο να προσφέρει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία τις σκέψεις και τους προβληματισμούς διακεκριμένων Ελλήνων για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, καθώς και τους οραματισμούς τους για το μέλλον.

Ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ πάσχει από κάποια διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, δηλαδή 30% περισσότερα από το 2012

Ένα στα 68 παιδιά στις ΗΠΑ είναι αυτιστικό, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των υγειονομικών αρχών που δημοσιεύθηκαν σήμερα, γεγονός που σηματοδοτεί μια αύξηση 30% σε σχέση με το 2012.

Ρουμανία: Την απαγόρευση του γάμου παιδιών κάτω των 16 ετών ανήγγειλε ο «βασιλιάς» των Ρομά

Ο αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς των Ρομά στη Ρουμανία, Ντορίν Τσοάμπα, ανήγγειλε κατάργηση της παράδοσης σύναψης γάμων μεταξύ παιδιών ηλικίας κάτω των 16 ετών, προειδοποιώντας εκείνους που θα τη διατηρήσουν με αποκλεισμό από την κοινότητα.