Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Άποψη: Κ.Λώρη "Τα παιδία εργάζεται"

Απεχθάνοµαι τα αυτοβιογραφικά κείμενα των δημοσιογράφων, ειδικά αυτά που αναφέρονται σε παιδάκια και γατάκια. Θα γράψω όμως κι εγώ μια οικογενειακή ιστορία, καθώς βρίσκω σε αυτήν πολιτικές διαστάσεις.

Η μεγάλη κόρη μου κέρδισε εφέτος τα πρώτα της χρήματα σερβίροντας σε καφεταβέρνα στην Τήνο. Περνά όλο το καλοκαίρι στο νησί και αποφάσισε να έχει το δικό της εισόδημα, πηγαίνοντας για δουλειά λίγες ώρες, κάποια απογεύματα. Αυτή τη στιγμή έχει μαζέψει από φιλοδωρήματα το κολοσσιαίο ποσό των 82,5 ευρώ. Δεν ειρωνεύομαι. Το ποσό είναι κολοσσιαίο για ένα κοριτσάκι εννέα ετών. Είναι τόση δα, φοράει μια σαλοπέτα, βάζει το ανοιχτήρι στην πίσω τσέπη και παίρνει παραγγελίες σε τρεις γλώσσες.

Σχολείο τιμώρησε μαθητή χωρίς να ενημερώσει τους γονείς του

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με την υπ΄ αριθμ. 54/2015 απόφασή της, επέβαλε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλονίκης την κύρωση της προειδοποίησης που προβλέπει ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς κατέγραψε πειθαρχική τιμωρία-ποινή σε μαθητή, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, χωρίς πρώτα να ενημερώσει τους γονείς του, ενώ αντίθετα ενημέρωσε τρίτα πρόσωπα.

Ηράκλειο: Χαρτογράφησαν το κέντρο της πόλης για τα ΑμεΑ

Η άτυπη οµάδα εθελοντών ‘YouthRoads’, µε αφορµή την ολοκλήρωση της Διακρατικής Πρωτοβουλίας Νέων που υλοποίησε στο Ηράκλειο Κρήτης µε τίτλο “ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙ” πραγματοποιει παρουσίαση την Παρασκευή και ώρα 13.00 το µεσηµέρι στην Αίθουσα Σεµιναρίων του Τµήµατος Χηµείας του Πανεπιστηµίου Κρήτης.

ΗΠΑ: O «μπαμπάς της χρονιάς» δηλώνει χαρούμενος που ο γιος του επέλεξε να αγοράσει μια κούκλα

Ένας πατέρας από την Καλιφόρνια πήρε δικαίως τον τίτλο του «μπαμπά της χρονιάς» όταν ανέβασε ένα βίντεο στο διαδίκτυο δείχνοντας τον ενθουσιασμό του που ο γιος του επέλεξε μια κούκλα Άριελ από κατάστημα παιχνιδιών.

Φακοί επαφής και παιδιά

Τα παιδιά αντιπροσωπεύουν ένα από την πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη ομάδα του πληθυσμού στην χρήση φακών επαφής. Γιατί όμως τα παιδιά επιλέγουν τους φακούς επαφής;

Τα παιδιά φορούν φακούς επαφής για τους ίδιους βασικά λόγους όπως και οι ενήλικες:
α) Για να βλέπουν καλύτερα 
β) Για λόγους αισθητικής και να έχουν καλύτερη εμφάνιση.

Απειλή ο μη εμβολιασμός των παιδιών

Οι εμβολιασμοί των παιδιών, το πιο σημαντικό ίσως μέτρο της προληπτικής ιατρικής, δέχονται συνεχείς επιθέσεις από την παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία, με συνέπεια την επανεμφάνιση εξάρσεων από καταστροφικά νοσήματα που μπορούν να προληφθούν.

Αυτή είναι η πρώτη γάτα μαθητής σε σχολείο της Καλιφόρνια

Ο Μπούμπα είναι ένας καλοθρεμένος γάτος που μένει στην πόλη Σαν Χοζέ της Καλοφόρνια, με το αφεντικό του. Το σπίτι του βρίσκεται δίπλα στο γυμνάσιο της περιοχής και παρά τις προσπάθειες των ιδιοκτητών του να του... στερήσουν τη γνώση, κρατώντας τον μακριά από τις εγκαταστάσεις του σχολείου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.