Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φτιάξε το δικό σου πειρατοβιβλίο

Βοηθήστε τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους (αγγλόφωνο) πειρατοβιβλίο, όπως αυτό της εικόνας. Θα χρειαστείτε έναν τυπικό φάκελο που χρησιμοποιούμε στο γραφείο και επιλέξτε απο το αρχείο τις εικόνες που θέλετε να περιλαμβάνει.  Παρά το γεγονός ότι είναι στα αγγλικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ποικίλες δραστηριότητες προσχολικής ηλικίας, αλλά και σαν ταμπλό για επιτραπέζιο.

Ερευνα της Ericsson αποκαλύπτει πως επικοινωνούν οι έφηβοι

Μία εφηβική σχέση ξεκινάει πλέον με την αλλαγή στο status του Facebook, ενώ το τηλέφωνο αποτελεί πλέον μέσο κοινωνικοποίησης Η επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων είναι ικανοποιητική, αλλά δεν αντικαθιστά τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.

Γνωρίστε «Τα σκοτεινά νετρίνα»

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 18.30 στο Καφέ της Επιστήμης θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για «Τα σκοτεινά νετρίνα» με τον αναπληρωτή καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής του ΑΠΘ, Αργύρη Νικολαΐδη.

Πιο ευέξαπτα και κλαψιάρικα τα βρέφη που θηλάζουν;

Τα βρέφη που θηλάζουν κλαίνε περισσότερο, χαμογελάνε λιγότερο, είναι πιο ευέξαπτα και γενικά έχουν περισσότερες ιδιορρυθμίες, υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές, ανατρέποντας την μέχρι τώρα αντίληψη για την ηρεμιστική επίδραση του μητρικού θηλασμού.

"Το Παραμύθι της Μουσικής"

Η συγγραφέας Βασιλική Νευροκοπλή αφηγείται "Το Παραμύθι της Μουσικής" με συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον συνθέτη Κυριάκο Καλαϊτζίδη (ούτι) και προβολή εικόνων.

Πρέπει να βγάλει τις αμυγδαλές;

Oι αμυγδαλές στο βάθος του λαιμού είναι ένα φυσικό εμπόδιο για τα μικρόβια που έρχονται σε επαφή με τον οργανισμό από το στόμα και το φάρυγγα. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, τα προβλήματα που δημιουργούν είναι σημαντικότερα από τα οφέλη για τον οργανισμό του παιδιού και τότε πρέπει να εξετάζεται η πιθανότητα να αφαιρεθούν.

To παιδί με εγκεφαλική παράλυση και η οικογένεια

Οποιαδήποτε αλλαγή μέσα στην οικογένεια μπορεί να γίνει πηγή άγχους. Όταν εμπλέκονται και τα παιδιά, καμιά φορά φαίνεται καλή επιλογή το να κρύψετε πράγματα, προκειμένου ν'αποφύγετε μια συναισθηματική κατάρρευση.

Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή αποδοτικότητα «U4energy»

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό U4energy, για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ευρώπη, στοχεύοντας στην κλιματική αλλαγή.

25χρονη «παγιδευμένη» στο σώμα 12χρονου κοριτσιού

Έκκληση στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα να την βοηθήσει έκανε μια 25χρονη Ιρλανδή, η οποία δεν έχει μπει ακόμα στην εφηβεία επειδή το σώμα της έπαψε να αναπτύσσεται στα 12 της χρόνια.

Μη στερείτε εντελώς τα σνακ από το παιδί, μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα

Στη θεωρία, όλα είναι απλά. Υγιεινή διατροφή θα πει φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες…Τι επιλέγει όμως κανείς όταν πηγαίνει το παιδί του σινεμά ή σε πάρτι; Εκεί όπου ο μπουφές δεν περιλαμβάνει παρά τσιπς και γαριδάκια, σάντουιτς και γλυκά; Και επειδή η στέρηση φέρνει συνήθως αντίθετα αποτελέσματα, η λύση είναι... το μη χείρον βέλτιστον. Με άλλα λόγια, επιλέξετε ό,τι κάνει λιγότερο κακό. 

Κρήτη: Δασκάλα ασελγούσε σε ανηλίκους

Τρίτο κρούσμα παιδεραστίας αποκαλύφθηκε στην Κρήτη σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Μία 22χρονη δασκάλα αποπλανούσε ανήλικα αγόρια, τα οποία «ψάρευε» μέσω Facebook. 

Σκάκι στα Σχολεία – Ευρωπαϊκή Ένωση

Γραπτή δήλωση σχετικά με την καθιέρωση του προγράμματος «Σκάκι στο σχολείο» στα εκπαιδευτικά συστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2011-12 προσλαμβάνονται 92 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16, ανά μουσική ειδίκευση, για τα Μουσικά Σχολεία.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012.

Πηγή: esos