Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Καναρίνια και εργοθεραπεία

Πηγή: petbirds.gr/
Η θεραπεία μέσω ζώων στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο. Σε ελάχιστες περιπτώσεις παιδιά και ενήλικες με κάποια ασθένεια ή αναπηρία γίνονται αποδέκτες των ευεργετικών αποτελεσμάτων της συναναστροφής και με ζώα (κυρίως άλογα και σκυλιά). 

Με ιδιαίτερη έκπληξη αλλά και ενδιαφέρον διαβάσαμε στην Ενημερωτική Έκδοση των Καταστημάτων Friends και Quiko Mega Pet για ένα πλοτικό πρόγραμμα εργοθεραπείας με καναρίνα που υλοποιείται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης ΑΜΕΑ στο Κιλκίς. 

Σε όλο τον κόσμο, τα κορίτσια μεγαλώνουν νομίζοντας ότι είναι αδύναμα και ευάλωτα

Δεν έχει σημασία σε ποιο μέρος του κόσμου μεγαλώνετε, τα στερεότυπα είναι παντού τα ίδια: Τα κορίτσια είναι αδύναμα, ενώ τα αγόρια είναι δυνατά.

Αυτή είναι η διαπίστωση νέας έρευνας που έγινε ανάμεσα σε παιδιά και τους γονείς τους σε όλο τον κόσμο και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας και το Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Αρνητές της ζωής οι αρνητές εμβολίων -φόβοι των ειδικών επιστημόνων

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο έχασε τη ζωή του ένα βρέφος μόλις 50 ημερών από κοκίτη. Τότε είχε θορυβηθεί το πανελλήνιο, ενώ πολλοί παιδίατροι είχαν ξεσηκωθεί. «Το παιδάκι είναι επί της ουσίας θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού» είχε γράψει παιδίατρος στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Παρά το δυσάρεστο γεγονός, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους έτσι όπως ορίζει το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παρασυρόμενοι - ως επί το πλείστον - από διαφόρους που επιχειρούν να αποδομήσουν τη θεωρία του εμβολιασμού.

Διαβουλιμία: Η πιο επικίνδυνη διατροφική διαταραχή

Παρά το γεγονός ότι η ιατρική και ψυχιατρική κοινότητα δεν αναγνωρίζει τη διαβουλιμία ως επίσημο ιατρικό όρο, τουλάχιστον όχι ακόμα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου σημαντική με πιο «γνωστές» διατροφικές διαταραχές, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του BBC, αφού εκτιμάται ότι περίπου το 40% των γυναικών με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας μεταξύ 15-30 ετών, πάσχουν από διαβουλιμία.

Πρόγραμμα για την ανακύκλωση στα σχολεία

Ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους, υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), «στοχεύοντας στην εκπαίδευση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης»

Κίνα: Ανησυχία για την αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας

Παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας δείχνουν ότι υπάρχει ευημερία, η υγεία νεανικού πληθυσμού της χωλαίνει.

Στατιστικά στοιχεία που ήρθαν στο φως από ένα σχολείο στη βορειοανατολική Κίνα κατέδειξαν ότι τα ρεκόρ των σχολικών αθλητικών αγώνωνπαραμένουν ίδια για δεκαετίες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για την αδύναμη φυσική κατάσταση της νεότερης γενιάς.

Ιστορικό κέντρο, μια περιοχή χωρίς ούτε ένα γυμνάσιο!

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει μια περιοχή με δημοτικά σχολεία στα οποία φοιτούν περισσότερα από 300 παιδιά αλλά η περιοχή αυτή δεν διαθέτει γυμνάσιο και λύκειο, ενώ δύο από τα δημοτικά σχολεία συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο και λειτουργούν ακόμη και σήμερα, εν έτει 2017, με εναλλασσόμενο ωράριο, δηλαδή μία εβδομάδα πρωί και μία απόγευμα, λογικό θα ήταν να υποθέσετε ότι πρόκειται για κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας. Και όμως πρόκειται για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας!

Φθινοπωρινά προγράμματα για τα παιδιά, στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται, για ακόμα ένα φθινόπωρο, τα παιδιά με ολοκαίνουργια εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και παλιά αγαπημένα για παιδιά όλων των ηλικιών.

Σαββατιάτικα προγράμματα 

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. «Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά…». Tα παιδιά, από τη μία άκρη της γης έως την άλλη, εξερευνούν: τη ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους και ανακαλύπτουν μικρά μυστικά του κάθε τόπου μέσα από παιχνίδι.