Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κατασκευές: Χάρτινα στολίδια και γιρλάντα

 

Βρείτε το δωρεάν εκτυπώσιμο στο krokotak

Πανελλήνιες 2022: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Από σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, καθώς όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Τι συμβαίνει με τη ΛΟΑΤ+ γονεϊκότητα στην Ελλάδα;

«Δεν επέτρεψαν την πρώτη φορά στη Νικολέτα να επισκεφτεί το παιδί μας στη μονάδα φροντίδας νεογνών» ● «Ο δικαστής αποφάσισε ότι είμαι ψυχικά ασταθής» ● «Το παιδί μου 3,5 ετών διαγνώστηκε με παιδικό καρκίνο κι έπρεπε να του βγάλουμε χαρτιά γιατί δεν ξέραμε σε ποια χώρα θα βρει θεραπεία – αναγκαστικά το έγραψα ως δικό μου παιδί και η Κέιτ δεν φαίνεται πουθενά» ● «Ανοιχτά για τη μορφή της οικογένειάς μας ως έχει μιλάμε την τελευταία δεκαετία, και αυτό έγινε μέσα από πολλές ειλικρινείς συζητήσεις, δεν έγινε μια κι έξω» ● «Θέλω τουλάχιστον ένα σαββατοκύριακο τον μήνα με το παιδί μου και είμαι διατεθειμένος να πω στη σχέση μου να μείνει αλλού».

Η «απαίσια» ερώτηση του Άγιου Βασίλη στη μητέρα ενός κωφού παιδιού -Τον αποστόμωσε και έγινε viral

Έναν «Άγιο Βασίλη» που βρισκόταν σε εμπορικό κέντρο έβαλε στη θέση του μία μητέρα ενός κωφού αγοριού.

Ο 5χρονος Κάρτερ πήγε μαζί με την μητέρα του σε ένα εμπορικό στη Νέα Ζηλανδία και θέλησε να βγάλει φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη. Σε βίντεο που δημοσίευσε η μητέρα στου στο Facebook, ο Κάρτερ κάθεται δίπλα στον Άγιο Βασίλη με ένα πλατύ χαμόγελο, ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

ΗΠΑ – Αποσύρθηκε παιδικό παιχνίδι που τραγουδούσε για… την κοκαΐνη και την κατάθλιψη

Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ με επίκεντρο ένα – πολύ χαριτωμένο κατά τα άλλα – παιχνίδι.

Πρόκειται για έναν κάκτο, ο οποίος «τραγουδά» και λικνίζεται σε διάφορους ρυθμούς. Το παιχνίδι διαφημίζεται ως εκπαιδευτικό, όμως όπως διαπίστωσε μια γυναίκα από το Μπράμπτον του Οντάριο, ίσως διδάσκει στα παιδιά περισσότερα από όσα θα ήθελαν οι γονείς τους. Τουλάχιστον σε εκείνα που γνωρίζουν πολωνικά.

Το μακελειό στις ΗΠΑ: Ο 15χρονος χρησιμοποίησε όπλο που είχε αγοράσει πρόσφατα ο πατέρας του

Με ημιαυτόματο όπλο, που είχε αγοράσει πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του, άνοιξε την Τρίτη πυρ σε σχολείο του Μίσιγκαν ένας 15χρονος, σκοτώνοντας τρεις συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλους οκτώ ανθρώπους, προτού συλληφθεί, σύμφωνα με τις Αρχές. 

Ο σερίφης της Κομητείας Οουκλαντ, Μάικλ Μπουσάρ, διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κάποιες ώρες μετά το μακελειό στο Λύκειο Οξφορντ στο Μίσιγκαν ότι οι ερευνητές της αστυνομίας δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι μπορεί να προκάλεσε αυτήν την «ανείπωτη και ασυγχώρητη» πράξη βίας. 

Tα παιδιά με ανεξέλεγκτο άσθμα κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν με Covid

Τρεις έως έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να εισαχθούν σε νοσοκομείο, με Covid-19, έχουν τα παιδιά που έχουν νοσηλευθεί λόγω άσθματος στο παρελθόν ή έχουν κάνει δύο ή περισσότερες θεραπείες για αυτό με στεροειδή κατά τα τελευταία δύο χρόνια

Νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα από τη Σκωτία, έδειξε ότι τα παιδιά πέντε έως 17 ετών με ανεπαρκώς ελεγχόμενο άσθμα, τα οποία μολύνονται από κορονοϊό, είναι πιθανότερο να χρειαστούν νοσηλεία, σε σχέση με τα παιδιά των οποίων το άσθμα ελέγχεται καλά.

Η οικογένεια που άλλαξε όσα ξέραμε για την σχιζοφρένεια

Το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου του 1973, στο άνετο, περιποιημένο σπίτι της οικογένειας Γκάλβιν, στο Κολοράντο Σπρινγκς στις ΗΠΑ, χτύπησε ξαφνικά το τηλέφωνο. Το σήκωσε η μητέρα, η Μίμι. Αυτό που άκουσε όχι μόνο θα το θυμόταν μέχρι τον θάνατό της ως το ισχυρότερο πλήγμα της ζωής της, αλλά επιπλέον εξανάγκασε όλους στην οικογένεια να αντιμετωπίσουν έναν «εχθρό» που μέχρι τότε υποκρίνονταν ότι δεν έβλεπαν ή δεν μπορούσαν να δουν. Τη σχιζοφρένεια.

ΕΣΑμεΑ: Παρουσίαση αποτελεσμάτων δημοσκόπησης για τις στάσεις και τις αντιλήψεις για την αναπηρία

H ΕΣΑμεΑ σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων πανελλαδικής δημοσκόπησης για τις Στάσεις και τις Αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας για την Αναπηρία.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Ελληνικό: ΑμεΑ θα στεγάζει το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί

Tο πρώτο κτίριο στο Ελληνικό που θα ανεγερθεί, θα χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεΑ.

Το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται την άνοιξη του 2022 και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Θεσσαλονίκη – Νεκρός 19χρονος μετά από ξυλοδαρμό σε κέντρο παιδιών με αναπηρία

Σοκάρει ο θάνατος 19χρονου φιλοξενούμενου στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, «Ο Άγιος Δημήτριος».

Ο νεαρός έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, το βράδυ της Κυριακής, και μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival.gr.

Παρουσίαση κομικς για την οδική ασφάλεια - 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Hawkeye: Easter Eggs από τα πρώτα δύο επεισόδια

Τα δύο πρώτα επεισόδια του "Hawkeye" κυκλοφόρησαν και όπως μας συνηθίζει η Marvel, περιείχαν πολλές αναφορές και easter eggs. Παρόλο που η ιστορία του "Hawkeye" είναι μικρότερη σε κλίμακα από τις ταινίες blockbuster, αλλά και τις υπόλοιπες σειρές του Disney+, υπάρχουν διάφορα μυστικά για τους fans.

Θέματα Ακοής