Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Προβολή: Her Greatest Disability Is Our Apathy



Μπορείς να γυρίσεις την πλάτη σε αυτά τα παιδιά;

Το "χωρίς οικογένεια" δεν είναι μόνο μυθιστόρημα. Είναι η σκληρή αλήθεια για τα περισσότερα από τα παιδιά, που φιλοξενεί το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο
Σοφία Κατσαρέλη

Τι πρέπει να κάνετε όταν οι βαθμοί του παιδιού σας δεν είναι καλοί;

Υπάρχουν παιδιά που παίρνουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και παιδιά που δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά. Αν το παιδί σας ανήκει στην δεύτερη κατηγορία καλό θα ήταν να μην ανησυχείτε για το τι βαθμούς θα πάρει αλλά για το πως θα το αντιμετωπίσει το ίδιο παιδί σας.

Εφαρμογές για όσους ταξιδεύουν με παιδιά

Όσοι ταξιδεύουν με παιδιά, καλό είναι να φροντίζουν έγκαιρα για τον τρόπο διασκέδασής τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, προκειμένου η εμπειρία να μείνει σε όλους αξέχαστη… μακριά από γκρίνιες και παράπονα, που οφείλονται στην κούραση και τη βαρεμάρα.

Πώς να αποφύγει κανείς τα επικίνδυνα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Όπως κάθε χρόνο, οι ειδικοί κρούουν κι εφέτος τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Χριστουγέννων για τα επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών παιχνίδια που κυκλοφορούν στην αγορά.

Χειροποίητο καρτούν από την Βραζιλία

Ευχάριστη έκπληξη η διανομή της βραζιλιάνικης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος» («O Menino e o Mundo») στις αίθουσες από αύριο Πέμπτη· μια εναλλακτική πρόταση καρτούν απέναντι στο κλασικής αφήγησης αμερικανικό κινούμενο σχέδιο. Μέσα από την ιστορία ενός αγοριού, που το σκάει από το σπίτι του στο χωριό με προορισμό την πόλη η ταινία του Βραζιλιάνου Αλε Αμπρέου _που άνοιξε το εφετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους_ κάνει ένα επίκαιρο σχόλιο πάνω στην φτώχεια και την αθλιότητα μιας χώρας η οποία, δυστυχώς, θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Ρομέιζα: Η κούκλα χωρίς πρόσωπο για τις κόρες των τζιχαντιστών

Η Ρομέιζα δεν έχει μάτια. Δεν έχει στόμα ούτε μύτη. Φοράει όμως χιτζάπ. Η Ρομέιζα είναι μία απρόσωπη κούκλα, όπως υπαγορεύει η αυστηρή ερμηνεία της Σαρίας, του ισλαμικού ιερού νόμου. 

Η μουσουλμανική εκδοχή του κοριτσίστικου παιχνιδιού κατασκευάστηκε στην Κίνα για να προωθηθεί στη βρετανική αγορά. Η ιδέα ανήκει στη Ριντουάνα Μπι, μία πρώην δασκάλα στο μουσουλμανικό σχολείο του Λάνκασαϊρ, η οποία – λέει – εμπνεύστηκε από την αγωνία των γονιών που έβλεπαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή για τα παιδιά τους από τις κούκλες με πρόσωπο. 

Η χαρά των παιδιών πληρώνεται πανάκριβα

Κι όμως στην Πρέμιερ Λιγκ οι γονείς πληρώνουν ακριβά για να δώσουν στα παιδιά τους τη χαρά να συνοδεύσουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και να παραστούν στην καθιερωμένη, εθιμοτυπική ανταλλαγή χειραψιών.

Στον… αστερισμό των παιχνιδιών!

Του Δημήτρη Βάλλα
Παιχνίδια, δώρα και παιδιά ξανά πάλι στο προσκήνιο, καθώς μιμούμενοι συνήθειες κυρίως της Βόρειας Ευρώπης, άρχισε και εδώ η αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η ελληνική οικογένεια συνήθως πάλι μέσω της τηλεόρασης που έχει μεγάλη διεισδυτικότητα, θα βομβαρδιστεί και πάλι από κάθε είδους διαφήμιση για κάθε λογής παιχνίδια που έχουν τον δικό τους τρόπο να σαγηνεύουν τον παιδόκοσμο και όπως λέμε «πουλάνε μόνα» τους και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Πλατυποδία στα παιδιά!

Πλατυποδία (flat feet) είναι η απουσία καμάρας στο πέλμα του ποδιού. Εμφανίζεται σε μικρά παιδιά αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες. Μπορεί να υπάρχει στο ένα ή και στα δύο πόδια. Η πλατυποδία συνδυάζεται όχι μόνο με την μείωση ή την εξαφάνιση της ποδικής καμάρας αλλά και με την σε κάποιο βαθμό λοξή θέση της φτέρνας. Πρόκειται για μία μεγαλύτερη παραμόρφωση, τη βλαισοπλατυποδία, δηλαδή την ύπαρξη πλατυποδίας μαζί με βλαισότητα (προς τα έξω απόκλιση του ποδιού). 

«Μην χρησιμοποιείτε παιδιά στην προεκλογική εκστρατεία»

Συστάσεις από τη Συνήγορο του Παιδιού στους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών στην Κροατία
Η Συνήγορος του Παιδιού στην Κροατία, Ίβανα Μίλας Κλάριτς κάλεσε τους υποψήφιους στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και τους διοργανωτές πολιτικών συγκεντρώσεων να λαμβάνουν υπόψη την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των παιδιών και να μην εκμεταλλεύονται τα παιδιά στην προεκλογική εκστρατεία.

UNICEF: Φωτογραφία της χρονιάς τα παιδιά του σεξοτουρισμού

Τη ζωή των παιδιών που είναι «καρποί» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες φέρνει στο φως η φωτογραφία της χρονιάς που επέλεξε η UNICEF Γερμανίας.

Στον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνει η οργάνωση μαζί με το περιοδικό GEO για φωτορεπορτάζ και φωτογραφίες που αναδεικνύουν την προσωπικότητα και τις συνθήκες ζωής παιδιών σε όλον τον κόσμο πρώτοι βγήκαν οι φωτογράφοι Ινσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ.