Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ενεργειακή αναβάθμιση 64 σχολείων – Οι παρεμβάσεις

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση και ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη [ΕΠΠΕΡΑΑ] του ΥΠΕΚΑ των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε 64 σχολικές μονάδες, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ΑΕ [ΟΣΚ ΑΕ].

Tο Πανηγύρι της Αγάπης 2012

Το Πανηγύρι της Αγάπης διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1996 και είναι μια μεγάλη, πολυσυμμετοχική ανοιξιάτικη γιορτή που όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να εκμαιεύσει την αγάπη και τη συμμετοχή όλων των φίλων μας.

Φάρος Τυφλών Ελλάδος: «Εμείς φέτος διασκεδάζουμε…»

Η Θεατρική Ομάδα του "Φάρου Τυφλών της Ελλάδος" παρουσιάζει στις 20 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλιθέας, την παράσταση "Εμείς φέτος διασκεδάζουμε…".

Η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΑμεΑ

Σήμερα, 10 Απριλίου 2012, η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΑμεΑ και το Προαιρετικό Πρωτόκολλό της.

Είναι μια σπουδαία μέρα για το ελληνικό αναπηρικό κίνημα που αγωνίζεται για μια 5ετία για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Η Ελλάδα είναι η 113η χώρα που κυρώνει τη Σύμβαση, καθιστώντας την μέρος του Εθνικού της Δικαίου.

Ο πιο δύσκολος αγώνας αρχίζει τώρα, ώστε να υλοποιηθούν όλα τα δικαιώματα που περιλαμβάνει η Σύμβαση. Ιδιαίτερα εν μέσω της σφοδρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η πραγμάτωσή τους αποκτά χαρακτηριστικά καθημερινής πρόκλησης, δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν καθημερινά, με ένταση και σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους τον αποκλεισμό, τη φτώχεια και τις διακρίσεις.

Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη αλλά και άμεση ευθύνη της Βουλής, των κομμάτων και της Κυβέρνησης να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση της Σύμβασης. Το ελληνικό αναπηρικό κίνημα δεν θα τους χαριστεί ούτε μία ημέρα. 
 
Πηγή: ΕΣΑΜΕΑ

Θέατρο Κωφών Ελλάδος: Ιστορικό κ Χρονολογια Παραστάσεων

Σώμα, χέρια, μάτια, πρόσωπο.

Σύμβολα, κίνηση, έκφραση……Νοηματική.

Μια γλώσσα ολοκληρωμένη, εντυπωσιακά άμεση, γοητευτική. Είναι εξ ολοκλήρου οπτικοκινητική και όχι ακουστική γλώσσα. Είναι μια γλώσσα γεμάτη ρυθμό και ένταση μιας και η αμεσότητα στη νοηματική είναι έμφυτη.

Πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες

Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β' επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

Ανασταλτική για τις επιδόσεις τους η πολλή μελέτη στο σπίτι για τους μαθητές

Άκρως αντιπαραγωγική κρίνεται από επιστήμονες η πολλή δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι εργασίες στο σπίτι όχι μόνο δεν βοηθούν τους μαθητές να μάθουν περισσότερα αλλά δρουν ανασταλτικά και στις σχολικές τους επιδόσεις.

Άποψη: Γ. Γώγουλας "Η διαδραστικότητα του μαυροπίνακα…"

Σύγχρονο σχολείο είναι αυτό που μπορεί να προωθεί την ίση και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, να ενισχύει την επικοινωνία και τη συνεργασία, να είναι ανοικτό στην κοινωνία και να αλληλεπιδρά με αυτήν.

Διαγωνισμός και βραβεία 2012 του BIAL Foundation

Το Ίδρυμα BIAL της Πορτογαλίας (BIAL Foundation) διοργανώνει διαγωνισμό που οδηγεί στη χορήγηση Βραβείων Ιατρικής για το 2012.

Ομαλή μετάβαση νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Η Σχολική Σύμβουλος 47ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ελένη Μοσχοβάκη εξέδωσε το ακόλουθο έγγραφο σχετικά με την ομαλή μετάβαση νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.