Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Κατασκευή: Χάρτινες κάμπιες



Τα... νήπια αγωνιούν για την καλή φήμη τους

Μπορεί τα παιδιά του Νηπιαγωγείου να μη χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο ενδιαφέρονται και με το παραπάνω για τη δημόσια εικόνα τους. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Trends in Cognitive Sciences» δείχνει πως ήδη από τα πέντε έτη τους τα παιδιά ασχολούνται σοβαρά με το να έχουν «καλό όνομα». Και για αυτόν τον λόγο συμπεριφέρονται με τρόπους ώστε να «καλλιεργήσουν» τη θετική προς τους άλλους εικόνα τους.

Οι παιδοδοντίατροι προτιμούν τα παγωτά από τις καραμέλες

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά. Κάτι που κάνει τους γονείς να τσακώνονται συνεχώς με τα παιδιά τους, λόγω των προβλημάτων που προκαλούν τα γλυκά στα δόντια των παιδιών.

Νέο ΑΕΙ στη Στερεά Ελλάδα

Την ίδρυση πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα ζητούν οι δήμοι της Περιφέρειας, απαντώντας στην προκλητική απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου να «διασπείρει» διοικητικά τα τμήματα του υπάρχοντος ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλίας. Ωστόσο, τα τμήματα θα εξακολουθήσουν να έχουν έδρα σε Χαλκίδα, Λαμία, Καρπενήσι!

Οι έφηβοι πρόσφυγες μπορούν να ζητούν την επανένωση των οικογενειών τους

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες που εισέρχονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να κάνουν αίτηση για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους ακόμη κι αν έχουν ενηλικιωθεί πριν από το τέλος της διαδικασίας, αποφάσισε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο αποκορύφωμα της μεταναστατευτικής κρίσης στην Ευρώπη το 2015, 96.465 ασυνόδευτα παιδιά αιτήθηκαν άσυλο στην ΕΕ, αν και οι αριθμοί έχουν πέσει από τότε.

Δωρεάν εμβολιασμοί στα ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δωρεάν εμβολιασμούς σε παιδιά και ενήλικες πραγματοποιεί κατά το διάστημα από τις 16 έως και τις 30 Απριλίου το τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Καταδίκη τριών υπαλλήλων για κακοποίηση παιδιών με αναπηρία σε ίδρυμα

Υπόθεση κακοποίησης τριών τροφίμων σε ίδρυμα αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία που αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2014, εκδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έκρινε ένοχους τρεις υπαλλήλους του ιδρύματος, ενώ αθώωσε μία συνάδελφό τους.

Εκκλησία της Ελλάδος κατά του υπουργείου Παιδείας

Κατά του νέου οργανογράμματος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο, όπως επισημαίνεται, δεν περιλαμβάνει πλέον ως αποστολή την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» και περιορίζει, μέσω της υπό σύσταση Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, το αυτοδιοίκητο, στρέφεται η Εκκλησία της Ελλάδος.

Διάλεξη με το διακεκριμένο αστροφυσικό Σταμάτιο Κριμιζή (22/04/2018)

14 μήνες μετά τη συγκλονιστική παρουσίαση του πρωτοπόρου ερευνητή της NASA, διάσημου Ακαδημαϊκού, Δρ. Σταμάτιου Κριμιζή, στο κατάμεστο από μαθητές Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», ο σπουδαίος Έλληνας Επιστήμονας της διασποράς επιστρέφει στο Δήμο Παύλου Μελά, προσκεκλημένος και πάλι της σχολικής κοινότητας του 5ου Γυμνασίου Σταυρούπολης, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 και ώρα 12.00, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Σταυρούπολη, σκηνή Σωκράτης Καραντινός.

Το Θέμα της Διάλεξης θα είναι «Εικοσαετής αποστολή του Cassini – Huygens στον Κρόνο και Τιτάνα και η αρχή της αποστολής Parker Solar Probe που θα ΄΄αγγίξει΄΄ τον Ήλιο».

Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους θα πραγματοποιούνται στη Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για νέα τμήματα Αγγλικής γλώσσας για αρχαρίους αλλά και για προχωρημένους για προετοιμασία για Lower.

Δωρεάν μαθήματα υδατοσφαίρισης για παιδιά του Δημοτικού από τον Ναυτικό Όμιλος Χαλκίδας

Το τμήμα ακαδημίας πόλο του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε όλα τα παιδιά του δημοτικού.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από 16 Απριλίου έως 31 Μαΐου 2018, στο δημοτικό κολυμβητήριο της Χαλκίδας, καθημερινά από τις 19:30 εως τις 21:00.

Ορχήστρα Νέων της ΕΕ: το Συμβούλιο εξασφαλίζει το μέλλον της ορχήστρας

Το Συμβούλιο εξέδωσε στις 12 Απριλίου τροποποιημένο κανονισμό που θα προβλέπει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση έως το τέλος του 2020. Θα προέρχεται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» και τη διατομεακή συνιστώσα αυτού του προγράμματος. Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η ορχήστρα θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες όσον αφορά τη διαφοροποίηση του κοινού, την προβολή της και την ισόρροπη γεωγραφική κατανομή των μουσικών.