Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Τουβλάκια από φελλό

Οι Παρασκευές στο Ftiaxto.gr παραδοσιακά ανήκουν στα παιδιά και παρόλο που το συγκεκριμένο project δεν είναι τόσο καλοκαιρινό, πρέπει να πω οτι μόλις το είδα απλώς σταμάτησα να ψάχνω. Ο λόγος για τα υπέροχα χειροποίητα τουβλάκια από φελλό που βρήκα στοwww.andnextcomesl.com. Είναι τέλειο δώρο για νήπια και αρκετά ελαφριά για ταξίδι! Τι λες; Τα φτιάχνουμε;

Λουόμενοι εμπόδισαν τοποθέτηση συστήματος πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα

Είναι δυνατόν να ενοχλεί μια εγκατάσταση μηχανισμού, που είναι ο μόνος τρόπος να έχουν πρόσβαση μέσα στη θάλασσα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα; Ναι, είναι και συνέβη στη Νέα Μάκρη.

Όπως αναφέρει ο Ιγνάτιος Φωτίου -ένας των δημιουργών του συστήματος- λουόμενοι φώναζαν ότι ενοχλεί και έκαναν καταγγελία στο Λιμενικό. Συγκεκριμένα είπε «στην παραλία της Ν. Μάκρης κατά τη διάρκεια των εργασιών τοποθέτησης του SEATRAC ήρθαν 3 άτομα από το Λιμενικό Σώμα να ερευνήσουν μια καταγγελία που έγινε σχετικά με τις εργασίες που κάναμε στην παραλία.

Ο Ολιβερ Τουίστ ζει ακόμα στο Μεξικό…

Εικόνες που θύμιζαν μυθιστόρημα του Ντίκενς, με παιδιά να κοιμούνται στο πάτωμα ανάμεσα σε ποντικούς, κατσαρίδες και ακαθαρσίες, ήταν το πρώτο που αντίκρισαν αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις του Μεξικού, σε επιχείρησή τους στην πόλη Σαμόρα της επαρχίας Μιτσοακάν, για να διασώσουν κάπου 600 άτομα, ανάμεσά τους 462 παιδιά, που κρατούνταν σε συνθήκες σκλαβιάς σε «φιλανθρωπικό» ίδρυμα.

Ο αποκλεισμός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία

Η σκέψη της κ. Κογκίδου ξεδιπλώνεται μέσω απαντήσεων σε θεμελιώδη ερωτήματα, που θέτουν τις προϋποθέσεις των αληθών ενταξιακών πολιτικών. Το άρθρο – παρέμβασή της έχει ως ακολούθως:

“Οι υποψήφιοι/ες που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (58 τον αριθμό) αποτελούν μια ομάδα που κάνει χρήση των μέτρων θετικής δράσης για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις σε ποσοστό θέσεων 5% και καθ΄υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων.