Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ξένια Καλογεροπούλου «αφηγείται» ένα παραμύθι

Με μία έκπληξη για τους μικρούς της φίλους εγκαινιάζει τη νέα χρονιά στο «Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα», η Ξένια Καλογεροπούλου. Λίγο πριν το «Εργαστήρι» ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί τα παιδιά στο νέο θεατρικό τους ταξίδι τη σχολική περίοδο 2013 -2014, η ηθοποιός θα αφηγηθεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο παραμύθια.

"Τυφλός για λίγο" του Γιάννη Παπαδημητρίου

Έκλεισα τα μάτια και μπήκα στο σκοτεινό δωμάτιο. Κοκάλωσα, πήρα μια βαθιά ανάσα. Η απότομη μετάβαση στην κατάσταση της μη-όρασης μου δημιούργησε μια ανεξέλεγκτη ταραχή. Φοβόμουν, στεκόμουν ακίνητος σαν άγαλμα. Άγνωστες απειλές υψώθηκαν στον αέρα, με μύριζαν σαν όρνια έτοιμες να με κατασπαράξουν. Παρά τη σιγουριά που ένιωθα επειδή πατούσα σε στέρεο έδαφος, το επόμενο βήμα φάνταζε σαν βουτιά στο κενό. Κάθε μου απόπειρα να ξεκινήσω εμποδιζόταν από την αβεβαιότητα. Με το δεξί χέρι έπιασα το σχοινί που λειτουργούσε σαν οδηγός. Η παλάμη ολοένα και ίδρωνε στην προσπάθειά της να γραπωθεί από το μοναδικό σωσίβιό της. Άμα έχεις δει έστω και μια φορά, είναι αδύνατον να εξοικειωθείς με το σκοτάδι.

Πρόσωπο: Σοφία Ρομπόλη

Σοφία Ρομπόλη: Η ξυπόλητη διερμηνέας

Μια διερμηνέας νοηματικής γλώσσας είναι, λέει, μια γέφυρα για το «σιωπηλό βασίλειο» των κωφών. Ή μάλλον όχι και τόσο «σιωπηλό». Η Σοφία Ρομπόλη ξέρει καλά πως η σιωπή είναι γεμάτη λέξεις - γι΄ αυτούς τουλάχιστον, που θέλουν να τις ακούσουν.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει στο Πεδίον του Αρεως

Η μεγάλη γιορτή βιβλίου που οργανώνει για περισσότερα από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, επιστρέφει έπειτα από έντεκα χρόνια, στον χώρο όπου ξεκίνησε, στο Πεδίον του Άρεως. 

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, και παρά την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, καθώς και την είσοδο του ηλεκτρονικού βιβλίου, θα φιλοξενήσει περίπου 150 εκδοτικούς οίκους.

Συναυλία ενίσχυσης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ)

Μεγάλη συναυλία για την οικονομική ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Θέρμη (ΚΙΑΛΛΗ) διοργανώνουν τα μέλη του στις 11 Σεπτεμβρίου στο Φράγμα της Θέρμης. Στην συναυλία θα τραγουδήσουν οι Ζιώγαλας Νίκος, Καραθανάση, Ξανθίππη, Καρακότας Ανδρέας, Λίζος Γιώργος, Πρατσινάκης Κώστας, Φάμελλος Μανώλης. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν σήμερα πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε στη δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ) που θα παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θέρμης.

Συγκέντρωση χρησιμοποιημένων βοηθητικών βιβλίων από το δήμο Τρικκαίων

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση χτύπησε, δυστυχώς, την πόρτα πολλών οικογενειών και συνανθρώπων μας. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ελληνική οικογένεια να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και σε σχολικά βοηθήματα.