Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

6 αξίες εμπνευσμένες από την εκπαίδευση Waldorf, που κάθε οικογένεια θα πρέπει να υιοθετήσει.

Το Waldorf, αν και είναι λιγότερο γνωστό από τη Μοντεσσοριανή φιλοσοφία εκπαίδευσης, είναι ένα εναλλακτικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο εστιάζει στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού. Όπως δηλώνεται στην ιστοσελίδα τους, τα σχολεία που υιοθετούν το σύστημα Waldorf ενσωματώνουν καλλιτεχνικό, πρακτικό και νοητικό περιεχόμενο στο αναλυτικό τους πρόγραμμα και εστιάζουν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και πνευματικών αξιών. 

Η εκπαίδευση Waldorf άρχισε το 1919 με πρώτο ένα σχολείο στη Γερμανία, το οποίο δημιουργήθηκε για την φροντίδα των παιδιών των υπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας Waldorf Astoria Cigarette και το οποίο ήταν εμπνευσμένο από την φιλοσοφία του Rudolf Steiner. 

Πότε λήγουν φέτος τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπως ορίζει η νέα Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με αυτήν τα μαθήματα λήγουν την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου. Η λήξη των μαθημάτων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου, του Ειδικού Γυμνασίου, του Ειδικού Λυκείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου καθορίζεται κάθε έτος με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται μέχρι την 30η Απριλίου.

Τι προβλήματα υγείας είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν παιδιά που έχουν γεννηθεί με καισαρική

Όσα παιδιά γεννιούνται με καισαρική, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκα, έως να φθάσουν στην ηλικία των 5 ετών, ή να έχουν άσθμα έως τα 12 τους.

Οι επιστήμονες νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, με επικεφαλής τη δρα Σάρα Στοκ του Κέντρου Αναπαραγωγικής Υγείας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "PLoS Medicine", αξιολόγησαν στοιχεία (μετα-ανάλυση) από 80 έρευνες που σύγκριναν τα αποτελέσματα των καισαρικών και των φυσικών τοκετών σε συνολικά 30 εκατομμύρια γυναίκες.

Ο μικρός Γιουσούφ πρέπει να επανενωθεί με την οικογένειά του: Ένα παιδί με σύνδρομο Down βρίσκεται μόνο

Ο Γιουσούφ είναι ένα παιδί με σύνδρομο Down, ο οποίος ζει εδώ και δυόμισι χρόνια στη Γερμανία, μακριά από τη μητέρα και τα αδέρφια του. 

Το παιδί, λοιπόν, κινδυνεύει να "μαραζώσει", όπως έχουν αποφανθεί οι αρμόδιες αρχές, πρέπει να ενωθεί ξανά με την οικογένειά του. Στο νέο περιβάλλον κινδυνεύει να μην καταφέρει να ενταχθεί χωρίς την παρουσία της μητέρας του.

Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτισμού για 5.000 πρόσφυγες

Στη στήριξη των προσφύγων ηλικίας άνω των 15 ετών, προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους τόσο στην ελληνική πραγματικότητα όσο και στο ευρύτερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι στοχεύει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθήματα Γλώσσας και Πολιτισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες 15+, που ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

H Euroleague προωθεί το μπάσκετ στα σχολεία της Ισπανίας

Η Euroleague Basketball παρουσίασε σήμερα (23/1) στη Βαρκελώνη την έναρξη του ετήσιου προγράμματος Copa Colegial, το οποίο επεκτείνεται στα σχολεία της Ισπανίας με τη στήριξη της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ώστε να φέρει τους μαθητές πιο κοντά στο μπάσκετ. 

Εκδήλωση: "Θεραπεία με την βοήθεια των ζώων & τα οφέλη της" για άτομα με αναπηρίες & ψυχικές ασθένειες

Η εκδήλωση αφορά το Πρόγραμμα «Θεραπεία Με την Βοήθεια των Ζώων», το οποίο λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια αποκλειστικά από το σωματείο μας Therapydogs-Animal Assisted Τherapy, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, στην έδρα του σωματείου μας, 25ης Μαρτίου 93 και ώρα 11: 00-13:00.