Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παγκόσμιος Σαίξπηρ στη νοηματική και με χιπ χοπ!

Η νοηματική, το χιπ χοπ και η διάλεκτος Μαορί είναι μερικοί από τους τρόπους που θα παρουσιαστεί ο Σαίξπηρ στο λονδρέζικο «Globe Theatre», στο πλαίσιο της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του 2012. Ο διευθυντής του, Ντόμινικ Ντρόμγκουλ, έλεγε ότι είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο έργο του Σαίξπηρ θα παιχτεί στη βρετανική νοηματική, «περίεργο και πολύ ενδιαφέρον». Το Φεστιβάλ Globe to Globe, παραγωγή του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θεάτρου, είναι μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Σαίξπηρ, που θα φέρει στο Λονδίνο χιλιάδες καλλιτέχνες του θεάτρου απ' όλα τα μέρη της γης. Περιλαμβάνει 70 παραστάσεις και μια έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο.

Άποψη: Π. Μανδραβέλης "Τριάντα χρόνια καταλήψεις..."

Η τελευταία σελίδα της «Καθημερινής» έδειχνε προχθές τα αποτελέσματα μιας κατάληψης στο νεοανακαινισθέν 3ο Λύκειο Κομοτηνής. Ηταν μια συνήθης εικόνα καταστροφής. Αρχεία πεταμένα στο πάτωμα, τζάμια σπασμένα, μηχανήματα κατεστραμμένα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Τσίγγανα «το 3ο Λύκειο Κομοτηνής, που είχε χαρακτηριστεί “κόσμημα” για την πόλη, δέχθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής την επίθεση βανδάλων κουκουλοφόρων, που διείσδυσαν στη μαθητική κατάληψη, έδιωξαν τους μαθητές και κατέστρεψαν τα γραφεία των καθηγητών, μηχανολογικό εξοπλισμό, έκαψαν αρχεία, έσπασαν τζαμαρίες, πόρτες, θρανία... Σε περίπου 100.000 ευρώ εκτιμάται η ζημιά, όταν η ανακαίνιση, που είχε τελειώσει πριν από μια εβδομάδα, είχε στοιχίσει συνολικά 700.000 ευρώ».

Σύμπαντα παραμυθιών και ονείρων

Θυμάστε τον φοβερό μάγο Αλμπραντρά, που κατάφερε ν' αρπάξει το σοφό βιβλίο της Σουμουτού της μάγισσας; Ξέρετε τι έγινε όταν άρχισε να το μελετά, ώστε τις αποθήκες του με θησαυρούς αμύθητους να γεμίσει;

Αμ! η άλλη ιστορία με τη χαρούμενη παρέα των παιδιών που συναντά στο Κάστρο της Σουμουτού την Τουρουπίτα, τη Μάγισσα της Κουζίνας;

Αγουρα κορμιά, σκληρές γροθιές

Βίντεο παιδιών 8 και 9 ετών που συμμετείχαν σε αγώνες Μεικτής Πολεμικής Τέχνης (Mixed Martial Arts-ΜΜΑ), μέσα σε κλουβιά υπό τις επευφημίες δεκάδων ενήλικων θεατών προκαλεί και διχάζει τη βρετανική κοινωνία.

Τρέξτε για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Κρήτη ο 5ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος των 21 χιλιομέτρων με αφετηρία την Κνωσσό και τερματισμό στην πλατεία του δημαρχείου Μαλεβιζίου.

Οικολογικό παραμύθι... το περπάτημα προς το σχολείο

Το παραμύθι είναι ένας τρόπος, όπου με οπτικοακουστικά μέσα, τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν πόσο σημαντικό είναι να μην χρησιμοποιείται το Ι.Χ. αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις.

Ο Πέτρος και η Δάφνη είναι δύο αδελφάκια, πέντε ετών. Ενώ είναι έτοιμα να μπουν στο αυτοκίνητο της μαμάς τους για να πάνε από το σπίτι στον παιδικό σταθμό, κάτι συμβαίνει και το όχημα χαλάει. Έτσι, αναγκάζονται να κάνουν τη διαδρομή με τα πόδια.

Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Οικιακής Οικονομίας με θέμα: Παγκόσμια Ευημερία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά για την διοργάνωση του διαγωνισμού που έχει διοργανώσει το Ευρωπαϊκό τμήμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικιακής Οικονομίας του οποίου είμαστε ιδρυτικά μέλη.

Ο διαγωνισμός, του οποίου η προθεσμία λήγει την 1η Νοεμβρίου 2011, έχει ως θέμα την «Παγκόσμια ευημερία μέσα από την Οικιακή Οικονομία-globalwellbeing» και αφορά όλους και όλες τους νέους επιστήμονες Οικιακής Οικονομίας που ηλικιακά θα είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2012 30 ετών.

Εκδήλωση: «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός θέλει και αξίζει ίση μεταχείριση»

Με κεντρικό σύνθημα «Ο Παραολυμπιακός Αθλητισμός θέλει και αξίζει ίση μεταχείριση», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 12:00, στην αίθουσα τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Αθλητών με Αναπηρίες. Στην ενημερωτική συγκέντρωση έχουν κληθεί και θα παραστούν βουλευτές όλων των κομμάτων, δήμαρχοι και τοπικοί φορείς της Μακεδονίας, Παραολυμπιονίκες αλλά και τα σωματεία-μέλη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Πτολεμαΐδα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα κ.α.

Υπάρχει και δεύτερη προθεσμία για το δικαίωμα απαλλαγής ή καταβολής μειωμένου ειδικού τέλους ακινήτων για τους ευπαθείς

Η προθεσμία για το δικαίωμα απαλλαγής ή καταβολής μειωμένου ειδικού τέλους ακινήτων λήγει την Κυριακή και επειδή αρκετοί δικαιούχοι μπορεί να μην προλάβουν, το υπουργείο Οικονομικών δίνει και μια δεύτερη ευκαιρία. Ο δικαιούχος μπορεί να αποστείλει εκπρόθεσμα sms μέχρι τις 30 Νοεμβρίου κι εφόσον η αίτηση του γίνει αποδεκτή θα ληφθεί υπόψη στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδώσει η ΔΕΗ. Τυχόν επιπλέον ποσό που θα έχει καταβληθεί για το τέλος θα συμψηφιστεί στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς προμηθευτές.