Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Τα βιβλία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο αποτελούν ένα πολιτισμικό προϊόν προσβάσιμο σε κωφά παιδιά, το οποίο τους επιτρέπει να το χρησιμοποιούν αυτόνομα, χωρίς την υποχρεωτική υποστήριξη από ενήλικα.
Δείτε τα demos!!!!

Αιγάλεω : Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμός παιδιών.

Οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Αιγάλεω θα υλοποιήσουν πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και περίθαλψης παιδιών ηλικίας 2 μηνών έως 12 ετών.

Τo πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012, ώρες 9.00 π.μ – 14.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου και Κουντουριώτου).

Παραµυθένια µεσηµέρια Σαββάτου

Τα Παραµυθένια µεσηµέρια Σαββάτου περιµένουν για 9η χρονιά µικρούς και µεγάλους να ανακαλύψουν, στον φιλόξενο χώρο του Βιβλιοπωλείου Πατάκη, τον συναρπαστικό κόσµο των παραµυθιών.

“Xαρίζω + Aνταλλάσσω + Δημιουργώ”

Σάββατο 13 Οκτωβρίου με αφορμή την «Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας» (17 Οκτωβρίου) δύο εναλλακτικές οργανώσεις το Playgroup Hellas και η MKO BabyFeat σας καλούν στην γιορτή δράση “Xαρίζω + Aνταλλάσσω + Δημιουργώ” γιατί μπορούμε με την ανταλλαγή και την αλληλεγγύη να φτιάξουμε ένα πιό αισιόδοξο μέλλον.

Βιβλιοθήκες του κόσμου!

Αυξάνονται τα κρούσματα εγκεφαλικών σε νέους

Aύξηση στα κρούσματα εγκεφαλικών σε νεαρά άτομα διαπιστώνει αμερικανική έρευνα η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Neurology».

«Η Πρακτική Χημεία στο Σπίτι» από Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Βαρηκόων Πάτρας

Οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών Βαρηκόων Πάτρας ετοιμάζονται για την 3η συνάντηση Comenius «Η Πρακτική Χημεία στο Σπίτι», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο San Salvo της Ιταλίας από 15 έως 20 Οκτωβρίου.

Online οδηγός χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές από 6 έως 12 ετών

Εναν νέο online οδηγό ασφάλειας για παιδιά από 6 έως 12 ετών δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Ο οδηγός εστιάζει σε τέσσερα βασικά θέματα (ασφάλεια, επικοινωνία, ηλεκτρονική παρενόχληση, διασκέδαση και κατέβασμα αρχείων).

6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη – Αποκλειστικά για ανθρώπους με Tετραπληγία

Η Άλλη Όψη επιστρέφει ανανεωμένη! Το 6ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Άλλη Όψη θα πραγματοποιηθεί 1 – 9 Δεκεμβρίου 2012 στους χώρους του Sport Camp στο Λουτράκι και θα απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ανθρώπους με τετραπληγία λόγω βλάβης στο Νωτιαίο Μυελό.

Ημέρα δημιουργικού παιχνιδιού

«Αυτοσχεδιασμός και κίνηση ενώνονται, για να διεγείρουν τη φαντασία και να μας οδηγήσουν σε μια βιωματική εμπειρία»