Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πρόβλημα στη στέγαση του εργαστηρίου ειδικής κατάρτισης στο Κορδελιό

Την άμεση μετεγκατάσταση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Καταρτισης Κορδελιού ζητούν οι γονείς εφήβων και νέων μεειδικές ανάγκες και ικανότητες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν πληροί τις προυποθέσεις για την εκπαίδευσή τους.

Ολοήμερο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ για μικρούς τεχνόφιλους

Το The Hub Events ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά, με μια νέα σειρά εκδηλώσεων το The Hub Kids, η οποία εγκαινιάζεται την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με το Bobos Arts Festival, ένα ολοήμερο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ ειδικά σχεδιασμένο για μικρούς τεχνόφιλους. Μια μέρα γεμάτη μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και ποιοτικό παιχνίδι. Μια διαφορετική πρόταση, η οποία έρχεται να ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων.

Με φέρετρο είχαν «υποδεχτεί» την πρώτη μαύρη μαθήτρια σε σχολείο λευκών στις ΗΠΑ

Είναι 16 Νοεμβρίου του 1960, έξω από το δημοτικό σχολείο William Frantz, στη Νέα Ορλεάνη.

Γονείς έχουν συγκεντρωθεί στο προαύλιο και διαμαρτύρονται εξαγριωμένοι. Πετούν ντομάτες, φωνάζουν, εξαπολύουν κατάρες, γράφουν συνθήματα στους τοίχους κι έχουν στήσει στην είσοδο του κτιρίου ένα μικρό παιδικό φέρετρο. Μέσα σε αυτό έχουν τοποθετήσει μια μαύρη κούκλα. Την ίδια στιγμή μια 6χρονη, «κουκλίτσα», η Ρούμπι Μπρίτζις γίνεται το πρώτο μαύρο παιδί που περνά την πύλη ενός σχολείου λευκών στις ΗΠΑ κι ένα σύμβολο στον αγώνα κατά του ρατσισμού μέχρι και σήμερα, 56 χρόνια μετά.

Παιδιά,τα μεγάλα θύματα

Το φάντασμα της φτώχειας κλήθηκαν τον τελευταίο χρόνο να αντιμετωπίσουν και στα σχολεία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μαθητές λόγω ασιτίας λιποθυμούσαν στις αίθουσες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφηκαν τη χρονιά 2015-2016 στα 247 σχολεία υλοποίησης του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές - ο συνολικός αριθμός ήταν 20.528 - που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια, ενώ ένας στους τέσσερις βίωνε επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας.

Μίλα όπως θες. Aρκεί να μη λες mlks

Η σλανγκ, τα γκρίκλις και διάφορα άλλα γλωσσικά ζητήματα. Ο Φοίβος Παναγιωτίδης, διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Essex και καθηγητής γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά στο LIFO.gr 

Μια σειρά με ένα δυνατό θέμα, τον αυτισμό

Το τρέιλερ της βασισμένης στο σίριαλ «The A world» («Μια λέξη από Α») της Ισραηλινής Keshet, που προβλήθηκε και από το BBC, «Η λέξη που δεν λες», μας έκανε να κολλήσουμε στη μικρή οθόνη. Η σειρά, που κάνει πρεμιέρα στον Alpha την Τρίτη 25/10, στις 21.50, σε σκηνοθεσία του γνωστού στο ευρύ κοινό από «Το νησί» Θοδωρή Παπαδουλάκη, πραγματεύεται ένα δύσκολο και ευαίσθητο θέμα, αυτό του αυτισμού.