Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τα πέντε apps που «ενώνουν» γονείς και εκπαιδευτικούς

Κοινωνικές πλατφόρμες για την εκπαίδευση δίνουν πλέον την ευκαιρία σε γονείς να μαθαίνουν τα πάντα σχετικά με την επίδοση των παιδιών τους στο σχολείο με το πάτημα ενός κουμπιού στο «έξυπνο» κινητό ή την ταμπλέτα τους.

Μέσα από ειδικά διαμορφωμένες υπηρεσίες γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τους καθηγητές των παιδιών τους από το σπίτι, το γραφείο, ακόμα και από τον δρόμο, έχοντας άμεση πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν όχι μόνο στην επίδοση των παιδιών τους σε βασικά μαθήματα, αλλά στην συμπεριφορά τους ή ακόμα και στο πρόγραμμα του σχολείου και τις εργασίες τους. 

Όταν επιβλέπετε παιδιά, μείνετε μακρυά από τα κινητά

Οι σύγχρονες συσκευές που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνοι περισπασμοί για όσους επιβλέπουν παιδιά.

Περισσότερα παιδιά τρώνε πρωινό - Αυξάνεται η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Η διατροφή των εφήβων στη χώρα μας βελτιώνεται διαχρονικά, καθώς αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που αναφέρουν ότι τρώνε πρωινό καθημερινά και εκείνων που καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με την «Πανελλήνια έρευνα για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών» που διεξάγεται στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Health Behaviour in School-Aged Children».

Πώς να προστατεύσετε τα παιδιά όταν χρησιμοποιούν φορητές συσκευές

Οι απειλές βρίσκονται παντού στο Διαδίκτυο και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους νεότερους σε ηλικία χρήστες. Επιπλέον, τα παιδιά που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές μπορεί να είναι ακόμα πιο ευάλωτα, επειδή είναι ελεύθερα να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο οποτεδήποτε ή οπουδήποτε χωρίς την επίβλεψη ενηλίκου.

Αφήστε τα παιδιά με υπερκινητικότητα να (υπερ)κινούνται

Επί δεκαετίες οι «απελπισμένοι» γονείς και δάσκαλοι των παιδιών με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) προτρέπουν αυτά τα παιδιά να μείνουν σε μια θέση και να συγκεντρωθούν ώστε να αποδώσουν στα μαθήματα.

Ωστόσο μια νέα μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Κεντρικής Φλόριδας (UCF) έδειξε πως όσοι επιθυμούν τα παιδιά με ΔΕΠΥ να μάθουν καλό θα ήταν να τα αφήνουν να έχουν τον... ακάθιστο. Οι συνεχείς κινήσεις που κάνουν αυτά τα παιδιά - όπως το να χτυπούν τα πόδια τους στο πάτωμα, να κουνιούνται στην καρέκλα, να μη στέκονται στη θέση τους - είναι ζωτικής σημασίας ώστε να θυμούνται πληροφορίες και να φέρνουν εις πέρας πολύπλοκες γνωστικές ασκήσεις, σύμφωνα με τη σχετική δημοσίευση που έγινε online στην επιθεώρηση «Journal of Abnormal Child Psychology».

Έρευνα συνδέει τα προβλήματα ύπνου των παιδιών με την ψυχική υγεία

Υπάρχει σχέση μεταξύ του ύπνου και της ψυχικής υγείας μικρών παιδιών, υποδεικνύει νέα έρευνα.
Ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες ύπνου και την ψυχική υγεία 1.000 παιδιών, αρχίζοντας από τότε που ήταν μωρά.
Ανακάλυψαν ότι όσοι είχαν διαταραχές ύπνου στην ηλικία των 4 ετών, είχαν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως άγχος και κατάθλιψη στην ηλικία των 6 ετών.

ESET: Το 60% των γονιών φοβάται ότι το παιδί τους επισκέπτεται ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου

Μία νέα έρευνα της ESET αποκαλύπτει ότι οι γονείς ανησυχούν όλο και περισσότερο για το ακατάλληλο περιεχόμενο στο οποίο τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ποσοστό 40% των γονιών εκφράζει ανησυχία ότι τα παιδιάτους επισκέπτονται ιστοσελίδες με τρομοκρατικό περιεχόμενο, το 60%ανησυχεί ότι τα παιδιά επισκέπτονται ιστοσελίδες με πορνογραφικό υλικόκαι ένα 47% παραδέχεται την αγωνία του για επισκέψεις των παιδιών σε ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

DrTechniko: Ο Έλληνας απόφοιτος του MIT που διδάσκει στα παιδιά την τεχνολογία μέσα από το παιχνίδι

Αν κάτι χαρακτηρίζει τα παιδιά, αυτό είναι σίγουρα ότι μπορούν να μάθουν τα πάντα μέσα από το παιχνίδι, όσο πολύπλοκα και αν είναι. Όπως για παράδειγμα το να φτιάχνουν τα συστήματα που μηχανικοί και επιστήμονες χτίζουν ανά το κόσμο σήμερα μέσα από ... μια high-tech εκδοχή της ιστορίας με τον Λύκο και τα Τρία Γουρουνάκια.

Το St. Catherine’s British School κέρδισε το 1ο βραβείο στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό Generation €uro

Πάνω από 5.500 μαθητές, ηλικίας από 16 έως 19 ετών, συμμετείχαν φέτος στον Μαθητικό Διαγωνισμό Generation €uro. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν και από τις 19 χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, μαζί με τους διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των συμμετεχουσών χωρών της ζώνης του ευρώ, υποδέχτηκε σήμερα τις νικήτριες ομάδες του 4ου Μαθητικού Διαγωνισμού Generation €uro στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).