Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Βοηθούν τα Fidgets στη συγκέντρωση των μαθητών;

Μην αφήσετε τα fidgets να φέρουν τον πανικό στην τάξη σας, προειδοποιούν οι ειδικοί. Διαβάστε ποιος είναι ο σωστός - και ο λάθος - τρόπος για να τα χρησιμοποιείτε.

Τα fidgets μπορούν να φέρουν τον απόλυτο πανικό στην τάξη σας. Την εποχή που γνώριζαν την κορύφωση της δημοτικότητάς τους υποσχόμενα να διευρύνουν το εύρος της ανθρώπινης προσοχής, το 1/3 των 200 καλύτερων σχολείων των ΗΠΑ προχωρούσε στην ολική απαγόρευσή τους.

ΕΡΤ2: Νέα εκπομπή για παιδιά, από παιδιά

«Καλώς τα παιδιά» είναι ο τίτλος της νέας παιδικής εκπομπής που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 14:00, στην ΕΡΤ2 και στο ERTKIDS.

Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, μετά την μετάδοσή τους.

Ενισχυτική Διδασκαλία: Κανονικά θα λειτουργήσει και αυτό το σχολικό έτος

Κανονικά θα λειτουργήσει και την τρέχουσα σχολική χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία για τους μαθητές Γυμνασίου και στα εξεταζόμενα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Ειδικά Μαθήματα.

Στο υπουργείο επεξεργάζονται σκέψεις και προτάσεις η Ενισχυτική Διδασκαλία να συνδεθεί με ο Ψηφιακό Φροντιστήριο.

Σχολεία: Περικοπή εκδρομών και αργιών ως αντίδοτο στις καταλήψεις

«Αντίδοτο» απέναντι στις καταλήψεις στα σχολεία εισάγει το νέο μέτρο περικοπής εκδρομών και αργιών, που προβλέπεται στη νέα υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, όσες ημέρες διαρκεί η κατάληψη στο σχολείο, τόσες θα γίνεται περικοπή σε εκδρομές και αργίες.

«Η εποχή του θυμού» και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Ζούμε στην εποχή που μπορούμε να θυμώσουμε με οτιδήποτε. Από το πιο σοβαρό μέχρι το πιο επουσιώδες. Οπως με κάποιον που αργεί μερικά δευτερόλεπτα να ξεκινήσει σε ένα πράσινο φανάρι ή κάποιον που έχει διαφορετική άποψη από εμάς στα social media.

Ερευνητές δημιουργούν έναν από τους πρώτους ολοκληρωμένους χάρτες για τις αλλαγές στον εγκέφαλο κατά την εγκυμοσύνη

Περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου μπορεί να συρρικνώνονται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά έχουν καλύτερη συνδεσιμότητα, ενώ λίγες μόνο είναι οι περιοχές του εγκεφάλου που παραμένουν ανέγγιχτες κατά τη μετάβαση στη μητρότητα. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Neuroscience» και φαίνεται να αποτελεί έναν από τους πρώτους ολοκληρωμένους χάρτες των αλλαγών στον εγκέφαλο στην εγκυμοσύνη.

Πώς οι μικρο-influencers διαμορφώνουν τις επιλογές των παιδιών μας: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Σε μια εποχή όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθορίζουν τις τάσεις και οι influencers επηρεάζουν τις αντιλήψεις, μια νέα προοπτική αποκαλύπτει ανησυχητικές αλήθειες για το πώς αυτές οι δυναμικές επηρεάζουν τα παιδιά μας.

Τα χαρισματικά παιδιά εμπλουτίζουν τον κόσμο – Ειδικοί μιλούν στην «Κ»

Περίπου 5% των παιδιών σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα είναι χαρισματικά και εξ αυτών 2% πολύ χαρισματικά.

Με βάση αυτά τα ποσοστά, όπως δείχνουν οι σχετικές έρευνες, στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 66.000 χαρισματικοί μαθητές. Είναι παιδιά με ιδιαίτερες ακαδημαϊκές και αντιληπτικές ικανότητες, βάθος και εύρος σκέψης, μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.

Τυφλοκώφωση: Μια σύνθετη αλλά μη αναγνωρισμένη αναπηρία

Εκπαίδευση: Προβλήματα σε επανάληψη με το πρώτο κουδούνι

Ναι, να νοικιάσουμε νέο σπίτι, εφόσον δεν διοριστήκαμε στον τόπο κατοικίας μας. Αλλά πού θα το βρούμε; Και πώς θα βγούν τα έξοδα με δύο σπίτια και τα ενοίκια στα ύψη; Τα έξοδα του παιδιού; Οι μετακινήσεις για να βρισκόμαστε ως οικογένεια; Ερωτήματα νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που δεν είναι πρωτόφαντα, επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Και επαναλαμβάνονται, διότι δεν έχουν δοθεί λύσεις.