Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Λέει κακές λέξεις: όχι πια!

Το πρόβλημα: Όταν είναι μικρά τα παιδιά βρίσκουν εξαιρετικά διασκεδαστικό να λένε 'κακές' λέξεις, προκειμένου να ελέγξουν τις αντιδράσεις των γύρω τους, αλλά κυρίως των γονέων τους.

Της Βάσιας Σαραντοπούλου, ψυχολόγου, http://vassiasarantopoulou.blogspot.com

Παιδιά και μικρόβια: πόσο καλό είναι τελικά το να απολυμαίνουμε τα πάντα;

Επιμέλεια: Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μορ.βιολόγος

Μήπως ανήκετε στις μαμάδες που τρέμουν ότι το παιδί τους θα γυρίσει από το σχολείο μέσα στα χώματα και τις λάσπες; Όλα τα παιδιά έχουν την τάση να αγγίζουν πράγματα στο περιβάλλον τους που οι γονείς τα θεωρούν αηδιαστικά. Απλά δοκιμάστε να πάρετε από τα χέρια του δίχρονου μωρού σας το κόκκαλο που πριν λίγο είχε στο στόμα του ο σκύλος σας!

Κίνδυνος από μακιγιάζ και τατουάζ στα παιδιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά που πέφτουν θύματα της μόδας του μακιγιάζ ή των τατουάζ κρούουν επιστήμονες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι τα παιδιά που μακιγιάρονται ή κάνουν προσωρινά τατουάζ κινδυνεύουν από δερματίτιδες, συχνά με σοβαρές συνέπειες.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών στο Δήμο Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδτυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) υλοποιεί το πρόγραμμα εθελοντισμού «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.) στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών.

Κατασκευή: Χελωνίτσες από λευκό χαρτί.

Το τόσο ενδιαφέρον και πρωτότυπο αυτό βιβλίο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον δάσκαλο, τον γονέα και από το ίδιο το παιδί. Οι χειροτεχνίες περιγράφονται με τέτοιον τρόπο ώστε να εξασκήσει μόνο του πολλαπλές δεξιότητες, να πειραματιστεί και να εκφράσει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα.

Οδηγίες διδασκαλία​ς μαθηματικώ​ν Λυκείου για όλες τις τάξεις

Οδηγίες διδασκαλίας που δόθηκαν από το υπουργείο παιδείας για τα Μαθηματικά για όλες τις τάξεις του Λυκείου για το σχολικό έτος 2012-2013 (Ημερησίου και Εσπερινού) ενοποιημένες σε ένα αρχείο σε μορφή βιβλίου, ετοίμασε ο Σχολικός Σύμβουλος Δωδεκανήσου Γιάννης Καραγιάννης. ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.
Πηγή: esos

Ένα διαφορετικό σχολείο

Τη δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία και την αγάπη για τα μαθηματικά θέτει στο επίκεντρο το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (EME).

Της Μαρίας Τερζούδη

Η Μητέρα SOS από την σκοπιά της παιδαγωγικής επιστήμης

Χαρακτηριστικά – Ιδιότητες – Αρμοδιότητες.
Κοινωνική – Γονεϊκή διάσταση του ρόλου.

Με την ίδρυση του πρώτου Παιδικού Χωριού SOS 60 χρόνια πριν, ο Hermann Gmeiner έβαλε έναν σκοπό για την επιτυχία της προσπάθειάς του να προσφέρει ανατροφή σε μοναχικά παιδιά μέσα σε πλαίσια οικογενειακού περιβάλλοντος.