Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ανασκόπηση Συνεδρίου “Sign languages as Endangered Languages”


Συμμετέχοντες από 21 χώρες ταξίδεψαν στη Νορβηγία για να παρακoλουθήσουν το συνέδριο με θέμα "Οι Νοηματικές Γλώσσες ως Γλώσσες υπο εξαφάνιση" (“Sign Languages as Endangered Languages”). Επίσης, εκπρόσωποι δεκατεσσάρων Εθνικών Ενώσεων Κωφών παραβρέθηκαν στη διοργάνωση.

Xριστουγεννιάτικο παζάρι από την Επιτροπή CODA

Η Επιτροπή CODA της Ένωσης Κωφών Βορείου Ελλάδος (Ε.Κ.Β.Ε.) σάς προσκαλεί στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατο 3 Δεκεμβρίου και ώρα 7 στο χώρο της Ένωσης (Λεωφόρος Καλλιθέας 3, Αμπελόκηποι). Εκεί θα βρείτε διαφορά χειροποίητα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

1 θέση ΔΕΠ στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΑ.ΜΑΚ.)

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών γνωστοποιεί ότι το ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ αποφάσισε την προκήρυξη:

-Μίας (1) θέσης Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ με γνωστικό αντικείμενο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ».

Πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών , που ανοίγει το ελληνικό σχολείο στη διαπολιτισμικότητα και την καινοτομία.

ΕΣΑμεΑ: Διακήρυξη για την 3η Δεκέμβρη 2011.

Διαβάστε το κείμενο της Διακήρυξης για την 3η Δεκέμβρη 2011 από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Άποψη: Ο πιο ανατριχιαστικός τηλεπαρουσιαστής όλων των εποχών (;)

Διαβάστε το άρθρο του Άρη Δημοκίδη στη LIFO (παραθέτουμε την εισαγωγή):
Με αφορμή το MasterChef Junior (το οποίο είδα ελάχιστα χτες και δεν έμοιαζε κάτι το φοβερό, ούτε με την καλή ούτε με την κακή έννοια): Ένα απίστευτο βίντεο παλιού τηλεπαιχνιδιού με κοριτσάκια κι ένας απίθανος τύπος που αγγίζει -και ξεπερνά- τα όρια της ξεδιάντροπης παρενόχλησης.

Πρόγραμμα ORSEN για την ειδική αγωγή.

Το ORSEN είναι ένα νέο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, και  εστιάζει στην παροχή καινοτόμων πρακτικών μάθησης για τους μαθητές που προέρχονται από αγροτικές περιοχές και έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν για το σχεδιασμό και την παράδοση (μέσω διαδικτύου), αποσκοπώντας να δώσουν μία ευκαιρία στους μαθητές αυτούς, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους να ανταπεξέλθουν στο ολοένα και πιο δύσκολο εκπαιδευτικό σύστημα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Χριστουγεννιάτικη παράσταση κουκλοθεάτρου



«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» Ένας θεσμός για τα άτομα με αναπηρία από το Δήμο Σερρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες στις 3 του ερχόμενου μήνα, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχεία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, το ΚΑΑΜΕΑ, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο, το Ειδικό ΤΕΕ-ΕΕΕΚ Σερρών και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ του Δήμου, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων με τον τίτλο ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ, στα «ΑΣΤΕΡΙΑ», τη Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Διεθνής διαγωνισμός ThinkQuest 2012

Το Oracle Education Foundation έχει προκηρύξει το Διεθνή Διαγωνισμό ThinkQuest 2012 (Think Quest Inetrnational Competition 2012).
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικών σχολείων (Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων), Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων και Επαγγελματικών Σχολών και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική. 

Νεάπολη-Συκιές: Εγκαίνια παιδικού κοινωνικού κέντρου

Μία υπερσύγχρονη νέα μονάδα πρόνοιας και παιδικής φροντίδας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόσκληση Β' Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας στους μαθητές δημοτικών που υπάγονται σε αυτή.

Οι Χριστουγεννιάτικες ευχές έχουν περισσότερη αυθεντικότητα όταν προέρχονται από τα παιδιά. Η ιστοσελίδα μας θα έχει διαφορετικό χρώμα αν φιλοξενήσει τις ευχές των μαθητών μας, για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων που έρχονται. Προσκαλούμε λοιπόν τους μαθητέςτων Δημοτικών Σχολείων της Δ/νσης, καθώς και τους μικρότερους μαθητές των Νηπιαγωγείων μας, να φιλοτεχνήσουν χριστουγεννιάτικα θέματα, και να μας αποστείλουν τις δημιουργίες τους, μέχρι τις 14-12-2011:

Σαλονικιώτικο Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Mε σκοπό την ενίσχυση σε τρόφιμα, και όχι μόνο, ασθενών οικονομικά οικογενειών της Θεσσαλονίκης οργανώνεται παζάρι στο οποίο θα διατίθενται προϊόντα παντός είδους: Βιβλία, σπιτικά γλυκά, ζαχαρωτά σπιτάκια, ψωμί με προζύμι, Βιολογικό Μέλι, κοσμήματα, κεριά, Χριστουγεννιάτικα ξύλινα παιχνίδια, διάφορα αξεσουάρ• σαπουνάκια, αρωματικά χώρων κτλ. Οτιδήποτε δηλαδή που οποιοσδήποτε εθελοντής μπορεί να διαθέσει, ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να γιορταστούν σε κάθε οικογένεια, με αγάπη & χωρίς στέρηση βασικών καταναλωτικών αγαθών. Τα περισσότερα από τα παραπάνω είδη μπορούν να σταλούν και με αντικαταβολή, σε όλη την Ελλάδα.
ΠΟΥ: Βενιζέλου 58 - 2ος όροφος- Θεσ/νίκη
ΠΟΤΕ: 17 & 18 Δεκεμβρίου 2011
Πηγή: protagon

Συνέδριο EFSLI: “Be aware! Power and Responsibility in the field of Sign Language Interpreting”.



Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα: Διπλό Χριστουγεννιάτικο Βazaar

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα οργανώνει τα δύο καθιερωμένα Bazaar και φέτος σε δύο διαφορετικά σημεία. Επιβιβαζόμαστε στο τρένο των ευχών και αναχωρούμε!

Ιστορία υπολογιστών στην Ελλάδα

Μια πρωτότυπη έκθεση, που έχει ως στόχο να αναδειχθούν διάφορες πλευρές της ιστορίας των υπολογιστικών μηχανών, με έμφαση στον ελληνικό κόσμο, διοργανώνεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο. Η έκθεση θα πλαισιωθεί από σχετικές επιστημονικές παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, που θα αρχίσουν στις 6 Δεκεμβρίου και εντάσσονται στο δεύτερο κύκλο μορφωτικών εκδηλώσεων «Επιστήμης Κοινωνία» του ΕΙΕ.

Πάρτυ Ανταλλαγής Χριστουγεννιάτικων ειδών

Μην «πνίγετε»το παιδί σας στα δώρα!

Σε κάθε γιορτή έχουμε το ίδιο δίλημμα: Τι να τους πάρουμε, τα έχουν όλα. Τα παιδιά μας, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια, τα παιδιά των φίλων, πριν προλάβουν να επιθυμήσουν κάτι, το έχουν κιόλας αποκτήσει. Και κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, επαναλαμβάνεται η ίδια τελετουργία: Εμείς και όλοι οι υπόλοιποι μαζί τα πνίγουμε στα δώρα. Πριν κάνετε λοιπόν το κουμάντο σας και φέτος με τον Αϊ-Βασίλη, διαβάστε τις παρακάτω απαντήσεις στις πιο καίριες ερωτήσεις σχετικά με τα δώρα των παιδιών, τα καλά και τα στραβά τους. 

Εκτυπώνοντας οστεοειδείς νάρθηκες

Μοιάζει εξωτερικά με κόκαλο, έχει υφή κόκαλου, σε μεγάλο βαθμό συμπεριφέρεται ως οστό, αλλά γεννήθηκε από έναν εκτυπωτή ψεκασμού. Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ χρησιμοποίησαν έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσουν ένα υλικό σαν οστό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τους ορθοπεδικούς για την αντιμετώπιση καταγμάτων, από τους οδοντίατρους, αλλά και άλλους γιατρούς.

Debate: Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση… βλάπτει σοβαρά την Παιδεία;

Με ποιο τρόπο θα επηρεάσει ο νέος νόμος πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρα μας; Θα εκσυγχρονίσει το σύστημα, παράγοντας ανταγωνιστικά πτυχία και ικανούς αποφοίτους; Ή θα καταλύσει την ακαδημαϊκή ελευθερία, την πανεπιστημιακή αυτοδιοίκηση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία; Έξι ομιλητές - καθηγητές, απόφοιτοι, υποψήφιοι διδάκτορες και εκπρόσωποι του υπουργείου - διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε έναν πρωτότυπο ρητορικό αγώνα που διοργάνωσε το ελληνικό τμήμα της ΜΚΟ «Intelligence Squared» την Τετάρτη, με θέμα «Η νέα μεταρρύθμιση βλάπτει σοβαρά την Παιδεία;»