Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Το (βίντεο) ημερολόγιο της Άννα Φρανκ


Στα 13 της (1942), το δώρο για τα γεννέθλιά της (12 Ιουνίου) ήταν ένα ημερολόγιο. Τη γνωρίσαμε από αυτό. Ο λόγος για την Άννα Φρανκ (Annelies Marie Frank) που γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου 1929 στη Φρανκφούρτη και πέθανε στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλζεν τον Φεβρουάριο του 1945 και χάρισε -εν αγνοία της- στις επόμενες γενιές ένα κείμενο που θεωρείται ύμνος στο ιδεώδες της ελευθερίας

Myschool: Ελεγχος και οριστικοποίηση στοιχείων μαθητών με αναπηρία-ειδικές ανάγκες

Με εγκύκλιο που απέστειλε στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή, καλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης έως την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2023:

Αθλήματα: Τα 6 πιο ωφέλιμα για τα παιδιά

Ο αθλητισμός αποδεδειγμένα αναπτύσσει, θωρακίζει και βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Οποιαδήποτε μορφή άσκησης φέρει πολλαπλά οφέλη για εκείνα, όπως και για εμάς, ωστόσο ορισμένα αθλήματα θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν. Κι αυτό γιατί ενθαρρύνουν τη σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 60 λεπτά, όπως συνίσταται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Τέρψη Πασχάλη: Η μητέρα που έφερε στην Ελλάδα τα Therapy Dogsμε αφορμή την αναπηρία του γιου της.

Η ιδρύτρια των «Therapy Dogs» αποκαλύπτει πως η αναπηρία του γιου της, έγινε η αφορμή για να φέρει τα σκυλάκια θεραπείας -τα οποία σήμερα βοηθούν εκατοντάδες ανθρώπους στη χώρα μας-στην Ελλάδα και μιλάει για τον αγώνα που έδωσε και τα εμπόδια που χρειάστηκε να ξεπεράσει για να το πετύχει.

Η ολυμπιακή ιστορία και οι αξίες σε κώδικα Braille

Τη δυνατότητα να μυηθούν στις αρχές, τις αξίες και την ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος θα έχουν οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης χάρη σε πρωτοβουλία της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας να γραφτούν σε κώδικα Braille το βιβλίο «Πέντε κύκλοι – Ένας κόσμος: Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» και το κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων» αλλά και η παραγωγή σε μορφή audio. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Φάρος Τυφλών Ελλάδος από τον «χρυσό» Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα.

Μια ιστορία αναπηρίας που σπάει τα ταμπού

Ο Γρηγόρης Χρυσικός, έγινε ανάπηρος στα 22 του χρόνια, μετά από μια βουτιά στη θάλασσα. Μέσα από μια ολοήμερη συζήτηση μαζί του «εκθέτει» όλα τα κενά της πολιτείας και καταρρίπτει το μύθο περί αναπηρικής δυστυχίας.

Ομάδες δράσης για τη σχολική βία και πλατφόρμα για καταγγελίες bullying- Nομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στην επέκταση και εμβάθυνση των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Ενδοσχολικής Βίας και του bullying στοχεύει το υπουργείο Παιδείας, με την εισαγωγή ενός ειδικού νομοσχεδίου.

Σκοπός η προώθηση θετικών προτύπων σχέσεων εντός της σχολικής κοινότητας.

Η δύναμη της αγκαλιάς και πώς επηρεάζει την καθημερινή μας υγεία

Η Εθνική Ημέρα Αγκαλιάσματος είναι μια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στο αγκάλιασμα. Δημιουργήθηκε από τον Kevin Zaborney το 1986 στο Michigan των ΗΠΑ και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε πολλές άλλες χώρες, έχοντας πλέον καταστεί ανεπίσημα σε Διεθνή Ημέρα Αγκαλιάς.

Άθλημα: Water Skyball


Γνωρίζουμε το Water Skyball με αφορμή τη 2η Διεθνική Συνάντηση στη Βουδαπέστη, Ουγγαρία, Erasmus+Sport #waterskyball in Europe 2. Το παιχνίδι παίζεται στο νερό από δύο ομάδες των δύο ατόμων, μία μπάλα και το τέρμα. Αυτές είναι οι μόνες ομοιότητες με οποιοδήποτε άλλο υδάτινο άθλημα με μπάλα.

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Εκπαίδευση και πολιτισμός στον 21ο αιώνα"

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών συνδιοργανώνουν στις 13-14 Μαΐου 2023 το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υποβολή περιλήψεων έως τις 27 Φεβρουαρίου 2023 για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» μέσω της φόρμας συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://ekedisyconference.weebly.com/