Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Υποτροφίες για δημοσιογράφους

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Κληροδοτήματος Γερασίμου Λύχνου» προκηρύσσει διαγωνισμό, για την ανάδειξη πέντε (5) υποτρόφων, που θα εκπαιδευθούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα ή σε ισότιμη αναγνωρισμένη Δημοσιογραφική Σχολή οποιασδήποτε χώρας του εξωτερικού, σε θέματα που αφορούν γενικά τη δημοσιογραφία και προάγουν το μορφωτικό και επαγγελματικό τους επίπεδο και τους καταξιώνουν ως επαγγελματίες δημοσιογράφους.

Επικαιρότητα

Ρουμανία: Πήρε το παιδί σου βαθμό κάτω από 8; Κομμένο το επίδομα!

Κατάργηση οικογενειακού επιδόματος θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία για τις οικογένειες, τα παιδιά των οποίων θα έχουν στο σχολείο βαθμό μικρότερο του 8 στη διαγωγή- με κλίμακα από το 1 έως το 10-, σύμφωνα με κυβερνητική απόφαση που υιοθετήθηκε την Τετάρτη με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Προστασίας και Οικογενειακών Θεμάτων, Ιοάν Νέλου Μπότις.

Διδάσκοντας το παιδί την (πραγματική) αξία των χρημάτων

«Τα χρήματα δεν φυτρώνουν πάνω σε δέντρα»! Μια φράση που ίσως πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει στην παιδική μας η ηλικία. Τι άλλο διδαχθήκαμε όμως; Ποια είναι η προσωπική μας στάση απέναντι στα χρήματα, την αποταμίευση, τις πιστωτικές κάρτες και τα δάνεια; Μέσο ή αυτοσκοπός; Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις που χρειάζεται να απαντήσει ο κάθε γονιός πριν αρχίσει την εκπαίδευση του παιδιού για το χρήμα, ώστε να είναι αρκετά ξεκάθαρος στο μήνυμα που θα μεταφέρει.

Ημερίδα: "Θεραπευτική Ιππασία"

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιπποθεραπευτών και Εκπαιδευτών Θεραπευτικής Ιππασίας (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.) σας καλεί στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:
ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ (Κοινωνική Ένταξη - Ψυχική & Κινητική Αποκατάσταση)
Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ 
Ώρα έναρξης 9:30

Επικοινωνία με τη γραμματεία του Συλλόγου, τηλ. 6957044048

Πηγή: facebook

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: "Μιλούν τα εργαλεία;"

Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, με αφορμή τη μόνιμη έκθεση Άνθρωποι και Εργαλεία. Όψεις της Εργασίας στην Προβιομηχανική Κοινωνία, οργανώνει την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 11 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, με τίτλο "Μιλούν τα εργαλεία;" Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ιστορίςε αλλοτινής δόξας και δράσης από εργαλεία που έχουν βγει στη...'σύνταξη'. 

Πείραμα: Το γάλα που αλλάζει χρώμα



Τι θα χρειαστείτε: ένα πιάτο, γάλα, χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπατονέτα, υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα

Παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος των 800 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η Υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, παρουσίασε σήμερα, 20/01/2011, στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πιλοτικό πρόγραμμα των 800 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, μέσα από το παράδειγμα του 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης.
Δείτε την παρουσίαση εδώ.

Ασφαλιστικό: Στα 52 η σύνταξη με ανήλικο παιδί

Τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων με παιδιά αποσαφηνίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, την οποία επεξεργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες. Ωστόσο μεγάλο «αγκάθι» είναι η εξαίρεση όσων αντρών έχουν συμπληρώσει 25ετία στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010 από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τη συνταξιοδότηση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο -η οποία έχει καθυστερήσει να εκδοθεί και ακόμα δεν έχει υπογραφεί- προβλέπονται τα ακόλουθα:

Δύο νέα αθλήματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2016

Διευρυμένο κατά δύο αθλήματα, θα είναι το πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2016. Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) στη συνεδρίαση της που έγινε στο Γκουαντζού της Κίνας, αποφάσισε με ψήφους έξι υπέρ και τέσσερις κατά, να προσθέσει στο Παραολυμπιακό πρόγραμμα το Κανόε και το Τρίαθλο. Έτσι ο συνολικός αριθμός των Παραολυμπιακών αθλημάτων από 20 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο το 2012 θα αυξηθεί στα 22 στους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης με θέμα: 

«Κριτήρια συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» 

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 24/01/2011.

Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: