Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Προβολή: Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με Playmobil


Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 – με φιγούρες Playmobil - Αφήγηση για παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού από το Read Aloud Books

Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση: Ψηφιακό παιχνίδι από το Μουσείο Μπενάκη

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου το Μουσείο Μπενάκη διοργανώνει το ψηφιακό παιχνίδι «είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση».

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο ιστορικό γεγονός της νεοελληνικής ιστορίας, μέσα από το οποίο συντελείται μια κοσμογονία. Ένα νέο κράτος γεννιέται, με χαρακτήρα ανεξάρτητο και εθνικό, με σαφή γεωγραφικά όρια, ενταγμένο στον σύγχρονο ευρωπαϊκό κόσμο μέσα από διεθνείς συνθήκες. Οι νέοι θεσμοί που αναδύονται οδηγούν σταδιακά στην πρώτη πολιτική ενοποίηση των ελληνικών πληθυσμών στην ιστορία.

Ασφάλεια στο Netflix

Το saferinternet4kids δημιούργησε για τους γονείς έναν οδηγό για όσα πρέπει να ξέρουν για να χρησιμοποιούν το Νetflix με ασφάλεια. Μπορείτε να κατεβάστε το φυλλάδιο  από εδώ.

Freebird: Ένα animation μικρού μήκους που δείχνει πόσο όμορφα μπορείς να ζήσεις με Σύνδρομο Down

Το 2021 η φιλανθρωπική οργάνωση L’Arche Canada για την πνευματική αναπηρία συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής Tonic DNA και τον Καναδό τραγουδοποιό, Jordan Hart, για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία που αμφισβητεί τις παρανοήσεις σχετικά με το Σύνδρομο Down.

Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου: Η μοναδική κωφή αρχαιολόγος στην Ελλάδα ξεναγεί κωφούς

Σε μία προσωπική συνέντευξη, η Δήμητρα Κοκκέβη-Φωτίου, η μοναδική κωφή αρχαιολόγος σε Ελλάδα και Ευρώπη, μας μιλά για τη ζωή της, τα βιώματα που της έχει προσφέρει η ενασχόληση με την αρχαιολογία αλλά και την ανάγκη για προσβασιμότητα στους χώρους πολιτισμού. Πραγματοποιεί ξεναγήσεις στην ελληνική, στη διεθνή και στην αμερικανική νοηματική γλώσσα. Ο Μιχάλης Αρβανίτης τη συνάντησε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εργαζόταν – και συνεχίζει να εργάζεται εθελοντικά – για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Άποψη: Βασίλης Σ. Κανέλλης "Φταίμε όλοι για κάθε παιδί που βιάζεται"

Νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη κοριτσάκι. Θύμισε την υπόθεση του Κολωνού, αφού τα ραντεβού με τους άθλιους βιαστές κλείνονταν μέσω διαδικτύου.

Πέσαμε ξανά από τα σύννεφα. Πολίτες, γείτονες, επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς, το ίδιο το κράτος.

Πέσαμε από τα σύννεφα, αλλά δεν χτυπήσαμε καθόλου, δεν ξυπνήσαμε ποτέ.

Η Φωτεινή γεννήθηκε με σύνδρομο Down - Για τους φυσικούς της γονείς ήταν βάρος, για τη Σουζάνα δώρο

Η Σουζάνα Aθανασάκη υιοθέτησε την Φωτεινή όταν ήταν τριών ετών και μιλάει στο Mothersblog.gr για τη δική της ιστορία.

«Η Φωτεινή είναι η κόρη μου. Είναι 25 χρονών και έχει σύνδρομο Down. Είναι υιοθετημένη, είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια και την έχω υιοθετήσει από όταν ήταν τριών χρονών.»

Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο για γονείς που κατοικούν στον Έβρο, στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου & τα Δωδεκάνησα

Το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς που κατοικούν στον Έβρο, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με θέμα: «Εφηβεία», την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, ώρα 18:00.

Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία: Έως Δευτέρα 27 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων

Συνεχίζεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας η υποβολή αιτήσεων από γονείς και κηδεμόνες για τη συμμετοχή μαθητών στις διαδικασίες εισαγωγής τους σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.).

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00, προσβάσιμη στο σύνδεσμο εδώ.

Πανελλήνιες 2023: Αλλάζει η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων

Η νέα σύνθεση της επιτροπής περιλαμβάνει περισσότερα μέλη ειδικοτήτων αντίστοιχων με τα εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και περισσότερους υπαλλήλους του ΥΠΑΙΘ για την υποβοήθηση του έργου της.

Αλλάζει από τις ερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ειδικών Μαθημάτων (Κ.Ε.Ε.Μ.) σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας.