Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ιανουάριος, 27 & 28 :: "Στο όνομα του τριαντάφυλλου" από την Very Special Arts Hellas

Αγκαλιά για... ξεχασμένα παιδιά

Ο Π. έχει 11 αδέλφια, από τρεις διαφορετικές μαμάδες και με τον πατέρα να μπαινοβγαίνει στη φυλακή για διακίνηση ηρωίνης. Ο Γ. δεν έχει γονείς γιατί έχουν δολοφονηθεί, ο ένας στη φυλακή και ο άλλος στον δρόμο, κοντά στο σπίτι του.

Θέσεις πρακτικής άσκησης στη Γερμανία από το ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνεργασία με τη Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσε την προκήρυξη για επιχορήγηση δέκα (10) θέσεων για πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών σε εταιρείες - επιχειρήσεις στη Γερμανία. Η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2012. Αίτηση μπορούν να υποβάλουν μέχρι την 15 Φεβρουαρίου 2012 κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης ή τελειόφοιτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές των παρακάτω ειδικοτήτων:

Δωρεάν νομική βοήθεια σε νέους από 18 έως 30 ετών στα Ιωάννινα

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Νομική Βοήθεια για Νέους» με σκοπό την παροχή δωρεάν νομικής συνδρομής σε ανήλικους και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες νέων, η οποία καλύπτει την εκπροσώπηση τους, τόσο εξωδικαστικά όσο και ενώπιον των δικαστηρίων.

Εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα Β προσφέρει σχεδόν πλήρη προστασία

Νέα επιστημονικά στοιχεία μαρτυρούν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα Β, η οποία χτυπά πολλά παιδιά. Μελέτη που διεξήχθη στη Χιλή και δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Lancet» προσφέρει περαιτέρω ισχυρές ενδείξεις σχετικά με το ότι το νέο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό ενάντια στη συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας, όχι μόνο στα μικρά παιδιά αλλά και στους εφήβους.

Τα παιδιά των λαθρομεταναστών δεν πρέπει να κρατούνται με τους γονείς τους

Η κράτηση μωρών και παιδιών λαθρομεταναστών ή προς απέλαση μεταναστών, μαζί με τους γονείς τους, συνιστά παραβίαση του σεβασμού της οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση, αποφάνθηκε το Δικαστηριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μετά την εκδίκαση προσφυγής δύο προσφύγων από το Καζακστάν κατά της Γαλλίας.

Γιατί ένα άγνωστο μωρό που κλαίει κοντά μας…μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητικός μπελάς

Υπάρχουν διάφορες ενοχλητικές καταστάσεις για κάποιον που ταξιδεύει στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο λεωφορείο, που ρεμβάζει σε ένα παγκάκι πάρκου ή δίπλα στην ακρογιαλιά, όμως λίγες μπορούν να συγκριθούν με τον εκνευρισμό που είναι σε θέση να του προκαλέσει ο ήχος ενός μωρού, το οποίο κλαίει κάπου κοντά, όπως επιβεβαίωσε μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Διαστημική φαντασμαγορία: ο Milky Way και καταιγίδες πάνω από την Αφρική

Οι εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station-ISS) δεν παύουν να μας εκπλήσσουν.
Το πιο πρόσφατο video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποτελεί μια συρραφή εικόνων που τραβήχτηκαν στις 29 Δεκεμβρίου και απεικονίζει τη μητέρα Γη σε όλη της μεγαλοπρέπεια.

Αιτήσεις σπουδαστών στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ για το εαρινό εξάμηνο 2011-2012

Εγκρίθηκε η εισαγωγή 925 νέων σπουδαστών και σπουδαστριών σε 22 ΙΕΚ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, κατά το Εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2011-2012, προκειμένου να καταρτισθούν σε 22 σύγχρονες ειδικότητες.

Κυριακές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού 2011-2012

Ένας διαφορετικός τρόπος να περάσετε το χρόνο σας στο Μουσείο δημιουργικά, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη γνώση. Ελάτε στο Μουσείο με τα παιδιά σας, συνεργαστείτε και ενεργοποιήστε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σας.

Υποτροφίες Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή έτους 2012-13

Το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή ανακοίνωσε την προκήρυξη του εικοστού όγδοου κατά σειρά πρόγραμματος μεταπτυχιακών υποτροφιών εξωτερικού για τους εξής κλάδους:

1. Τέχνη στο Δημόσιο Χώρο
2. Ενδυματολογία
3. Τέχνη και design στο χώρο του υφάσματος

Παιδιά στη λιακάδα

Τα παιδιά με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D – της βιταμίνης το ήλιου - είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Bristol. Oι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 2.700 παιδιά στην ηλικία των 9 και μετά στην ηλικία των 13 ετών. Διαπίστωσαν ότι εκείνα με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D ήταν πιο πιθανό να έχουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Φτιάξτε κούπα με το αποτύπωμα του χεριού του!



Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων στη σχολική και τη δημόσια ιστορία

25 Ιανουαρίου 2012 19:00-21:00 Μικρή Σκηνή, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο
Η αφήγηση της Ιστορίας και η διδασκαλία της ως ιστορικά φαινόμενα

Βιβλίο: "Στο κοτέτσι" - Πηνελόπη Δέλτα

Στο «Θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της Σουηδέζας συγγραφέως Σέλμα Λάγκερλεφ, μόλις ο ήρωας, από κανονικό αγοράκι μετατρέπεται από τα μάγια ενός ξωτικού σε πλάσμα μικροσκοπικό, είναι σε θέση να καταλαβαίνει τις φωνές των ζώων και να συνομιλεί μαζί τους.