Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασκευή!

Σας αρέσουν; Αν ναι, τότε κατασκευάστε τα!   

Έκθεση-αφιέρωμα για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Τη ζωή και το έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, μέσα από φωτογραφίες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό.

Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ενυδρείο Cretaquarium

Το Cretaquarium, ως τμήμα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., αναλαμβάνει να εκλαϊκεύσει και να προσαρμόσει την επιστημονική γνώση και την έρευνα για τον θαλάσσιο κόσμο με έμφαση στη Μεσόγειο και στις ελληνικές θάλασσες. Διαθέτοντας τις υποδομές για τη διατήρηση ζωντανών θαλάσσιων ειδών προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να τα μελετήσουν ζωντανά σε εργαστηριακές συνθήκες και με τη χρήση στερεοσκοπίων-μικροσκοπίων αλλά και να κάνουν εξειδικευμένες παρατηρήσεις στα μεγάλα ενυδρεία.

Σεμινάριο εκμάθησης ΕΝΓ από την Αποστολική Διακονία

Στίς δραστηριότητες τοῦ Ὀργανισμοῦ τῆς Ἀποστολικῆς Διακονίας, πού ὑλοποιοῦνται μέ τή Χάρη τοῦ Θεοῦ καί τόν ἔνθερμο ζῆλο τῶν συνεργατῶν μας ἐντάσσεται, μέ τήν εὐλογία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου, καί τό ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΜΑΘΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ὥστε οἱ Κληρικοί, οἱ Κατηχητές καί οἱ Συνεργάτες τοῦ ποιμαντικοῦ ἔργου τῆς Ἐκκλησίας μας, πού ἔχουν τό θεῖο δῶρο τῆς ἀκοῆς, νά ἐπικοινωνοῦν μέ ὅσους τό στεροῦνται καί οἱ ὁποῖοι, μέ τήν πρόνοια τοῦ Θεοῦ, ἔχουν ἄλλο τρόπο ἐκφράσεως καί ἐπικοινωνίας. Ἡ διάρκεια τοῦ Σεμιναρίου θά εἶναι δύο ἔτη.

Food Force: Εκπαιδευτικό ανθρωπιστικό παιχνίδι

Το Foodforce είναι ένα πρωτοποριακό, εκπαιδευτικό-ανθρωπιστικό ηλεκτρονικό παιχνίδι που δημιουργήθηκε από το World Food Program (WFP) -Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ. Με τη βοήθεια του παιχνιδιού γίνεται προσπάθεια να εισαχθούν, μέσα στη σχολική τάξη, περίπλοκα κοινωνικά θέματα προσομοιώνοντας δύσκολες καταστάσεις. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αναφέρεται στις υλικοτεχνικές προκλήσεις της παροχής επισιτιστικής βοήθειας σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση.

Ευρηματικό διδακτικό υλικό σχετικά με την ΕΕ

Καλωσορίσατε στη Γωνιά των εκπαιδευτικών! Σ΄αυτόν το δικτυακό τόπο θα βρείτε πληθώρα διδακτικού υλικού σχετικά με την Ευρώπη, το οποίο παρέχουν διάφορα όργανα της ΕΕ και άλλοι κρατικοί ή όχι φορείς, με μοναδικό στόχο να μπορέσουν οι νέοι να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πολιτικές της.

Το Σχέδιο Νόμου για τη Διοίκηση και το προσωπικό στο Νέο Σχολείο

Διαβάστε το σχέδιο νόμου για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης: «Πρώτα ο Μαθητής» - «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο εδώ.