Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και αντιγραφή.


Από το βιβλίο "Φίλοι; ...φως φανάρι"

Πολλοί εκπαιδευτικοί ζητούν από τα παιδιά, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να αντιγράφουν πληροφορίες από τον πίνακα. Επίσης, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως, τους ζητούν να αντιγράφουν αποσπάσματα- μεγάλα ή μικρά- από το βιβλίο τους. 

Για ένα παιδί που έχει δυσλεξία ή δυσγραφία ή διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, κάτι τόσο απλό μπορεί να είναι εφιάλτης. Αρχικά, ο μαθητής ενδεχομένως να δυσκολεύεται να διαβάσει όσα είναι γραμμένα στον πίνακα, καθώς αυτός γυαλίζει. Στη συνέχεια, ίσως κουράζεται πολύ από τη διαδικασία του γραψίματος. Εκτός αυτού, απαιτείται πολλή ενέργεια για να παραμείνει συγκεντρωμένος στο κείμενο. 

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα - Οδηγίες προς τους υποψήφιους

Τα εξεταστικά κέντρα ειδικών μαθημάτων και οδηγίες έδωσε το υπουργείο Παιδείας, για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση, στα πλαίσια των πανελληνίων 2022 σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού δήμου Παύλου Μελά

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Υγείας & Προνοιακών Θεμάτων, Χαρά Αμανατίδου, απευθύνουν πρόσκληση στο κοινό για το 3ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο “Τζένη Καρέζη” στην ΔΕ Πολίχνης, την Τετάρτη 8 Ιουνίου και ώρα 18:00 με 21:00.

Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα λειτουργήσουν από του χρόνου Γυμνάσια, Λύκεια Ειδικής Αγωγής

Ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των Γυμνασίων Ε.Α.Ε., Λυκείων Ε.Α.Ε., Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), για το σχολικό έτος 2022-2023

Συμμαθητές 12χρονου που έχει υποστεί bullying δεν υπέγραψαν την επετηρίδα του- Μεγαλύτερα παιδιά ανέλαβαν δράση

«Ελπίζω να αποκτήσεις περισσότερους φίλους», έγραψε ο 12χρονος Μπρόντι προς τον εαυτό του, στη σχολική επετηρίδα του. Οι συμμαθητές του 12χρονου αγοριού είχαν αρνηθεί να υπογράψουν. Τότε, όμως, ανέλαβαν δράση μεγαλύτερα παιδιά και ακολούθησε ένα κύμα καλοσύνης.

Το Instagram λανσάρει υπηρεσία για Amber Alert - Δείτε πώς θα είναι τα σχετικά ποστ


Tο Instagram θα ειδοποιεί τους χρήστες για εξαφανισμένα παιδιά, σύμφωνα με τις αναφορές των εκάστοτε αστυνομικών αρχών.

Βία στα σχολεία

Η βία στα σχολεία, και ευρύτερα στους χώρους της παιδείας, είναι άραγε ένα παλιό ή ένα νέο θέμα, ίσως αναρωτιούνται κάποιες/οι. Σίγουρα πάντως το bullying (ο εκφοβισμός) κάνει όλο και περισσότερο την εμφάνισή του στον δημόσιο λόγο και ειδικά στο μιντιακό πεδίο. Σπάνιες είναι όμως οι ουσιαστικές αναφορές στα γενεσιουργά αίτια της βίας, στην πρόληψή της.

Podcast: Θα σου πω στο διάλειμμα "Ο αστροναύτης"


Ο αστροναύτης
Όλα στο φως. Όλα αποκαλύπτονται για να βρεθεί λύση. Τελικά ο Αμίρ και η Γιασεμή θα γίνουν οικογένεια; Και ο αστροναύτης στο δώμα; Θα παίξει κι αυτός τον ρόλο του;

The Brain Initiative: Μια ομάδα επιστημόνων αναπτύσσει τεχνολογία ανάγνωσης των ανθρώπινων σκέψεων


Το 2013, μια ομάδα επιστημόνων ξεκίνησε την πρωτοβουλία The Brain Initiative. Ο στόχος; Να φέρει επανάσταση στην κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ανάγνωσης των σκέψεων ενός ατόμου.

Βρετανία: Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας τα social media των νέων

ΛΟΝΔΙΝΟ. Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων παιδιών από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αντλεί η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου. Το πρόγραμμα, γνωστό ως Σχέδιο Αλφα, βοηθά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στην αναγνώριση παραβατών, ενώ φροντίζει και για την αφαίρεση βίντεο που εξιδανικεύουν βίαιες πράξεις από πλατφόρμες, όπως το YouTube.

Πότε πληρώνονται επιδόματα ανεργίας και μητρότητας

Συνολικά 46,2 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 85.136 δικαιούχους, κατά την εβδομάδα 6-10 Ιουνίου, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών από τον e-ΕΦΚΑ και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).