Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Κατασκευή: Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι από LEGO


Φτιάχνουμε με τα αγαπημένα μας LEGO ένα άλλο αγαπημένο παιχνίδι, το ποδοσφαιράκι. Πώς; Αναλυτικές οδηγίες στο ιστολόγιο Frugal fun for boys and girls

Voucher 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού

Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού – Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, που απασχολούνται σε δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα είναι οι νέοι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ», σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πανελλαδικές 2022: Ενα μηχανογραφικό θα υποβάλουν οι υποψήφιοι

Επιβεβαιώνεται το πρόσφατο ρεπορτάζ των “Νέων” καθώς το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ήδη ότι το «διπλό μηχανογραφικό» του εξεταστικού συστήματος δεν θα ισχύσει το καλοκαίρι στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας «Προβλέπεται ότι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα υποβάλλεται μόνο το μηχανογραφικό δελτίο πρώτης φάσης, όπως πέρυσι, δηλαδή όχι και 2ο».

Δανία: Το αποτυχημένο κοινωνικό πείραμα που χώρισε παιδιά των Ινουίτ από τις οικογένειες

Η επτάχρονη Helene Thiesen κοίταξε έξω από το επιβατηγό πλοίο MS Disko, γνωρίζοντας ότι σαλπάρει από τη Γροιλανδία προς ένα μέρος που ονομάζεται Δανία. Αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει ήταν γιατί η μητέρα της είχε επιλέξει να την στείλει μακριά εκείνη τη θλιβερή εκείνη μέρα του 1951. «Ήμουν τόσο λυπημένη», ανέφερε στο CNN η 77χρονη σήμερα Thiesen. Με τη θλίψη να την έχει κυριεύσει, η Thiesen δεν ήταν σε θέση να χαιρετήσει τη μητέρα της και τα δύο αδέλφια της, που την παρακολουθούσαν από το λιμάνι στα ανοικτά των ακτών της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας, Nuuk. «Κοίταξα στα μάτια (της μητέρας μου) και σκέφτηκα, γιατί με άφησε να φύγω;».

Ψηφιακά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Κρήτης σχεδίασαν ψηφιακά παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας με τη χρήση κινητών συσκευών για 61 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της Κρήτης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους/ες και νέους/ες

Στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με τίτλο "στο βλέμμα του Μπάιρον", ο Δήμος Βύρωνα προκηρὐσσει τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό λογοτεχνικής έκφρασης για έφηβους/ες και νέους/ες.

Θέμα του διαγωνισμού: "Δεν θα ξαναδώ τον τόπο μου, αλλά δεν θα τον ξεχάσω ποτέ"

Μητέρα έκανε αγωγή σε Meta και Snap, για την αυτοκτονία της κόρης της

Μητέρα από το Κονέκτικατ έκανε αγωγή στη Meta και τη Snap, υποστηρίζοντας ότι οι πλατφόρμες τους στα social media οδήγησαν την κόρη της στην αυτοκτονία.

Η Σελένα Ροντρίγκεζ έβαλε τέλος στη ζωή της πέρυσι, στα 11 χρόνια της. Στην αγωγή η μητέρα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού προκλήθηκε από δυνητικά επικίνδυνες λειτουργίες των social media.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου στο SPORT24: “Ξενοίκιασα και έμεινα σε δομή για να μπορέσω να πάω στο Παγκόσμιο”

Το άδικο πρόσωπο του κράτους, τα χρήματα από τα μετάλλια που δεν έλαβε ποτέ, η απόγνωση ενός ανθρώπου που ζητά τα δεδουλευμένα του, η δομή και οι θυσίες για το Παγκόσμιο, το ξύλο στο σχολείο και η μάχη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ σε μία εποχή που η επιτυχία μετριέται σε followers. Η Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην κολύμβηση, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, σε μία ειλικρινή συνέντευξη στο SPORT24, που δεν διστάζει να μιλήσει για όλους και για όλα.

ΕΛΤΑ: Δωρεάν ταχυδρομικές υπηρεσίες σε τυφλούς ή άτομα με αναπηρία όρασης

Δωρεάν ταχυδρομικές υπηρεσίες σε άτομα τυφλά ή με σοβαρά προβλήματα όρασης, παρέχουν τα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, διακινούν, δωρεάν, ταχυδρομικά αντικείμενα, βάρους έως 7 κιλών, που αποστέλλονται από/προς τυφλούς ή άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης (δηλαδή ποσοστό αναπηρίας 80%) ή από /προς ιδρύματα/συλλόγους για τυφλούς.

Δώρα Πασχαλίδου: Η τυφλή «Τζουντόκα» που διέπρεψε στους παραολυμπιακούς του Τόκιο σπουδάζει Νομική

Η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης στο Judo ανοίγει την καρδιά της στο Newsbomb.gr και μιλάει για τους αγώνες της μέσα και έξω από το τατάμι

Η Δώρα Πασχαλίδου είναι μια πραγματική πρωταθλήτρια της ζωής. Δεν είναι τα χρυσά και οι διακρίσεις που έχει κερδίσει στο Judo, αλλά το πάθος και η θέληση της για ζωή είναι ανυπέρβλητες μεταβλητές για εκείνη.