Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Ποιες προσαρμογές για τους μαθητές με ΔΕΠΥ είναι πιο χρήσιμες για το παιδί σας;

Διαβάστε 6 εύκολες προσαρμογές στην τάξη που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές με ΔΕΠΥ. Οι κορυφαίοι ειδικοί του ADDitude προτείνουν 6 προσαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με Διαταραχές Ελλειμματικής Προσοχής (ΔΕΠΥ, ΔΕΠ) ή Μαθησιακές Δυσκολίες όπως Δυσλεξία να μείνουν συγκεντρωμένα στη δουλειά τους μέσα στην τάξη. 

1) Τοποθετήστε τον μαθητή κοντά στον εκπαιδευτικό, μακριά από πόρτες και παράθυρα. Έτσι θα μείνει η προσοχή του εστιασμένη στο δάσκαλο. 

Για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες το εγχειρίδιο για την παραπληροφόρηση και η εργαλειοθήκη StarToolkit

Το εγχειρίδιο για την παραπληροφόρηση για μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου και η εργαλειοθήκη StarToolkit για υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συμπεριλαμβάνονται από φέτος μαζί με τα εγχειρίδια ασφαλούς πλοήγησης για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων» (MIS 5092064) στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα «ΟΠΣ Επιμόρφωσης» του ΙΕΠ.

Μπορείτε να τα βρείτε στην πλατφόρμα του ΙΕΠ εδώ:

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών

Γίνετε οι ήρωες του σχολείου σας δημιουργώντας έργα ρομποτικής, STEM και διαδικτύου των πραγμάτων (IoT). Στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, κάθε σχολείο μπορεί να γίνει μια δημιουργική κυψέλη γνώσης και καινοτομίας. Φτιάξτε τη δική σας σχολική ομάδα, αγκαλιάστε την ψηφιακή τεχνολογία και τις δυνατότητές της και διεκδικήστε γνώσεις για το μέλλον σας.

Βιβλίο: Graphic Novel και Ολοκαύτωμα

Από τις εκδόσεις Ροπή κυκλοφορεί το βιβλίο "Graphic Novel και Ολοκαύτωμα: Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" των Γεωργία Καραντώνα και Τασούλα Τσιλιμένη.

Το βιβλίο Graphic Novel και Ολοκαύτωμα. Διδακτικές Προτάσεις και Εφαρμογές για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στο πεδίο των Πολιτισμικών Σπουδών, των Σπουδών του Τραύματος, των Λογοτεχνικών Σπουδών και των Σπουδών των Κόμικς.

Πρώην αδέσποτοι σκύλοι γίνονται «δάσκαλοι» σε σχολεία


Έλυσαν ασκήσεις, διηγήθηκαν παραμύθια και έδειξαν στα παιδιά πώς να μιλούν τη γλώσσα των σκύλων. Στο 83ο δημοτικό Θεσσαλονίκης, τη θέση των δασκάλων πήραν για μία ώρα τρία ξεχωριστά τετράποδα.

Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής: Επιστημονική ημερίδα και Τακτική Γενική Συνέλευση 2022

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, τη διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με θέμα:

«Όι επιπτώσεις των διαταραχών της όρασης στην ανάπτυξη του παιδιού.

Διεπιστημονικές προτάσεις για την διαχείρισή τους.»

Αναστάτωση στα σχολεία από την αλλαγή διευθυντών μέσα στο έτος

Σοβαρές ενστάσεις εκφράζει η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση διευθυντών και διευθυντριών των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία – δημοτικά) για την αλλαγή ηγεσίας στα σχολεία της χώρας στην μέση της σχολικής χρονιάς.

Εξωσκελετική ρομποτική μπότα βοηθά το περπάτημα ανθρώπων με κινητικά προβλήματα

Ερευνητές στις ΗΠΑ και το Βέλγιο δημιούργησαν μια εξωσκελετική "μπότα" που βοηθά τους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να περπατήσουν πιο γρήγορα και πιο σταθερά, με βάση τις εκάστοτε πραγματικές συνθήκες στο περιβάλλον. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στον ρομποτικό σχεδιασμό και ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο των συσκευών υποβοηθούμενης βάδισης με εξατομικευμένο τρόπο.

Επιστήμονες δίδαξαν σε εγκεφαλικά κύτταρα να παίζουν «τένις» με βιντεοπαιγνίδι

Επιστήμονες από την Αυστραλία και τη Βρετανία "έμαθαν" για πρώτη φορά σε εκατοντάδες χιλιάδες εγκεφαλικά κύτταρα να παίζουν το γνωστό βιντεοπαιγνίδι Pong που μοιάζει με τένις. Όσο περισσότερο τα 800.000 κύτταρα - προερχόμενα από ανθρώπους και τρωκτικά - έπαιζαν το παιγνίδι, τόσο βελτιώνονταν.

Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους: «Το νόσημά σου είναι δική σου ευθύνη να το γνωρίζεις»

Ο κ. Ευστράτιος Χατζηχαραλάμπους, πρόεδρος της Πανελλήνιας 'Ενωσης Αμφιβληστροειδοπαθών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Liυeit.gr αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με κληρονομικά-εκφυλιστικά νοσήματα του αμφιβληστροειδή και τόνισε την σημασία της πρόληψης και της εξάλειψης των παραγόντων κινδύνου που επιβαρύνουν την όραση.

Παιχνίδια για όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Χανίων – «Δίνουμε χρώμα, χαρά και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά»

Περισσότερα από 180 πολύχρωμα και εντυπωσιακά παιχνίδια εξωτερικού χώρου, μεγάλης διάστασης, προμηθεύτηκε ο Δήμος Χανίων, για τους αύλειους χώρους των Νηπιαγωγείων.

Στην παρουσίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, από τον Δήμαρχο Χανίων, Π. Σημανδηράκη, παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Ι. Βαρδάκης, Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, Τεχνικών Έργων, Μιχάλης Καλογριδάκης, Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης.