Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Το Spin-Off Show του Paw Patrol «Rubble & Crew» μας παρουσιάζει έναν μη δυαδικό χαρακτήρα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υποδοχή ήταν ανάμεικτη.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η εκπροσώπηση έχει σημασία. Η σωστή αναπαράσταση και η ποικιλομορφία στα παιδικά βιβλία, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα σε εκείνους που μπορεί να αισθάνονται διαφορετικοί ή παράξενοι, δείχνοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι και δίνοντάς τους έναν χαρακτήρα για να σχετιστούν και να δουν τον εαυτό τους.

Δημιουργία χορωδίας από την Ένωση Τυφλών Β.Ε. "Louis Braille"

Η Ένωση Τυφλών Β.Ε. "Louis Braille" σε πρόσφατη ανάρτηση στο facebook ανακοίνωσε την πρόθεσή της να   ξεκινήσει στα γραφεία του σύλλογος  (Κολοκοτρωνη 4) χορωδία σε συνεργασία με το Λυδικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με την μαέστρο Κα. Ιγνατιαδου. Το τμήμα θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα ώρες 18:00-19:30 με συμμετοχή 10€/το μήνα
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ώρες 10.00-13.00 στο τηλέφωνο 2310888048

Πώς θα μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά και όχι δυνάστες;

«Η έκπτωση κανόνων και ορίων δημιούργησε “παιδιά ελευθέρας βοσκής” και γονείς που φοβούνται να είναι γονείς», λέει ο ψυχίατρος-ψυχαναλυτής Νίκος Σιδέρης, σε μια συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο του «Πώς το παιδί μαθαίνει να ζητά λαβαίνοντας υπόψη και τον άλλον».

Συμπλοκές ανηλίκων με ωμή βία για… πλάκα

Αρχές Σεπτεμβρίου, έπειτα από επίθεση σε παρέα ανηλίκων σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της Αττικής, έξι επίσης ανήλικα αγόρια οδηγήθηκαν στο τμήμα και κρατήθηκαν στο πλαίσιο του αυτoφώρου. «Η εγκληματικότητα στις ηλικίες 14-16 είναι μεγάλη και είναι εγκληματικότητα που γίνεται για πλάκα», λέει στην «Κ» η μητέρα δύο εκ των θυμάτων, η οποία κατέθεσε μήνυση.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών υιοθετεί το 3ο Δημοτικό Σχολείου Γιάννουλης Λάρισας

Δράση προκειμένου να επιστρέψουν πλήρως πίσω στην καθημερινότητά τους οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης, το οποίο επλήγη βαρύτατα από τις καταστροφικές πλημμύρες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέων Μουδανιών, με πρωτοβουλία του οποίου συγκεντρώνεται γραφική ύλη.

Και αγγλικά, και μπάσκετ, και καράτε, και…

Υπήρχαν µέρες πέρυσι, όταν πήγαινε στη Δ΄ Δημοτικού, που ο Χάρης επέστρεφε σπίτι στις 9 το βράδυ. Τελείωνε το σχολείο στις 4 και έφευγε για προπόνηση μπάσκετ δύο ωρών, τις οποίες διαδεχόταν μία ώρα τάε κβον ντο. «Παιδί μου, μήπως να διαλέξεις το ένα από τα δύο; Δεν κουράζεσαι;» τον ρωτούσε συχνά πυκνά η μητέρα του. «Οχι», της απαντούσε. Είχε βάλει στόχο να γίνει καλύτερος στο μπάσκετ για να μπορεί να παίζει άνετα με τους συμμαθητές του στο διάλειμμα, ενώ και το τάε κβον ντο έδειχνε να του ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τον μάθαινε ισορροπία, σωματική και όχι μόνο.

Υπερβαθμολόγηση: Η πλασματική αριστεία των μαθητών – Τρεις καθηγήτριες γράφουν στην «Κ»

Ενας στους τέσσερις μαθητές στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι άριστος. Την ίδια στιγμή, η προαγωγή και η απόλυση από το Λύκειο είναι πολύ εύκολη, καθώς ένας μαθητής μπορεί να τις εξασφαλίσει έχοντας πολύ χαμηλούς βαθμούς σε βασικά μαθήματα όπως Αρχαία, Γλώσσα, Μαθηματικά και υψηλούς σε εύκολα. «Το σχολείο πολλές φορές “αποκοιμίζει” τα παιδιά βάζοντάς τους βαθμούς υψηλότερους από ό,τι αξίζουν», παρατηρεί στην «Κ» ο μαθηματικός-αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης. Είναι σωστή η υπερβαθμολόγηση; Πόσο σωστή είναι η αξιολόγηση των μαθητών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Ποιος ευθύνεται; Μήπως οι γονείς παίζουν ένα κρίσιμο –και μάλλον αρνητικό– ρόλο, ασκώντας πίεση στους καθηγητές των παιδιών τους να μην «αδικήσουν» τα παιδιά τους;

Προβολή: Βία μεταξύ των παιδιών! Τι κάνουμε; (Μία συζήτηση από Το Χαμόγελο Του παιδιού)


Με το σχολείο στον κινηματογράφο. Η παιδική και νεανική ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου

Το Νεανικό Πλάνο διαθέτει ήδη από τη δεκαετία του ‘90 Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη, στην οποία εντάσσονται κάθε χρόνο κινηματογραφικές ταινίες που πληρούν υψηλά αισθητικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Οι ταινίες αυτές προσφέρονται στα σχολεία όλων των βαθμίδων για για οργανωμένες κινηματογραφικές προβολές, σε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων κινηματογραφικών αιθουσών.

«Δεν ευτύχησαν όλες οι υιοθεσίες Ελληνοπαίδων στο εξωτερικό»

Η Μαρία Θεοδωροπούλου, συνιδρυτής του Κέντρου Ερευνών Ρίζες ΑμΚΕ, μίλησε για θέματα που άπτονται των υιοθεσιών Ελληνόπουλων στο εξωτερικό μεταπολεμικά στη Φωνή της Ελλάδας, το Παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ για τους Έλληνες της Διασποράς, και στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» με τους δημοσιογράφους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.