Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Όταν τα παιδιά εξελίσσονται στις αρνητικές "ταμπέλες" που τους βάζουν οι γονείς

Προσφωνόντας ένα παιδί με επίθετα που έχουν αρνητική σημασία (ανεξάρτητα από την πρόθεση), αυξάνεται η πιθανότητα, αργότερα στη ζωή, το παιδί αυτό να εξελιχθεί προσδιορίζοντας τον εαυτό του μέσα από αυτή την ιδιότητα.

Μαθήματα αυτοάμυνας για άτομα με πρόβλημα όρασης

Αν και πρέπει όλοι μας να αποφεύγουμε τις περιοχές που θεωρούμε επικίνδυνες, είναι σημαντικό αν συμβεί κάτι και δεχτούμε κάποιου είδους επίθεση, να έχουμε την ψυχραιμία να αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο.

Ινστιτούτo Goethe: Πύλη για την προώθηση της ανάγνωσης

H πλατφόρμα «Προώθηση της ανάγνωσης» στοχεύει στην ενίσχυση της ανάγνωσης και του ενδιαφέροντος για τη λογοτεχνία, καθώς και την ανταλλαγή εμπειριών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μήπως οι φοιτητές χρειάζονται μαθήματα σεξουαλικής συναίνεσης;

Το πανεπιστήμιο του Cambridge εξετάζει το ενδεχόμενο να οργανώσει υποχρεωτικά –για φοιτητές και φοιτήτριες-μαθήματα με θέμα τη συναίνεση σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη σεξουαλική βία.

"Είμαι 16 και συνειδητοποίησα την έννοια της σεξουαλικής συναίνεσης μόλις φέτος", λέει η φοιτήτρια Abigail Beamish. "Το προφανές «όχι» συχνά αγνοείται σε σεξουαλικές σχέσεις, αλλά το ζήτημα της συναίνεσης είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Όταν ένα κορίτσι λέει ότι δεν θέλει να κάνει σεξ, είναι ο βιασμός. Όταν ένα κορίτσι είναι πολύ μεθυσμένο για να συναινέσει, είναι ο βιασμός. Αλλά όταν ένα κορίτσι δεν απολαμβάνει ή δεν εκφράζει επιθυμία, αυτό συνιστά βιασμό;"