Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

8 κοινά προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς να βοηθήσετε.

Κάποια παιδιά με προβλήματα μάθησης και προσοχής αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τους κοινωνικούς κανόνες και τον εξοπλισμό στην παιδική χαρά. Δείτε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στην παιδική χαρά και πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να τα αντιμετωπίσει.

Να πέσει θύμα ή μάρτυρας εκφοβισμού (bullying). 

Τα παιδιά με δυσκολίες μάθησης και προσοχής γίνονται συχνά στόχος εκφοβισμού. Ο εκφοβισμός είναι διαφορετικός από τα πειράγματα, καθώς είναι επαναλαμβανόμενος και συχνά κλιμακώνεται. Μπορεί να περιλαμβάνει κοροϊδευτικά σχόλια/ χαρακτηρισμούς, προσβολές, απειλές, απομόνωση – απόρριψη, ακόμα και σωματική βία. 

Ανακοινώθηκε επίσημα πότε ανοίγουν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία - Χωρίς αλλαγές στο ωραριο

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019, κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α). Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους για τους μαθητές, στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός ενώ δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν

Το πραγματικό κόστος της εκπαίδευσης: Οι γονείς κάνουν δεύτερη δουλειά προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά τους

Οι γονείς δουλεύουν περισσότερο, θυσιάζουν τις διακοπές τους και δανείζονται προκειμένου να καλύψουν τα διάφορα έξοδα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των παιδιών τους, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της έκθεσης της HSBC «Η Αξία της Εκπαίδευσης» με τίτλο «Η Τιμή της Επιτυχίας».

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικούς,γραμματειακή υποστήριξη και μαθητές για τη συμμετοχή τους στα Δημοτικά Κέντρα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου του Δήμου Θεσ/νίκης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσ/νίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, θεωρεί επιτακτική ανάγκη και ηθικό χρέος να συνδράμει προς τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες με τη συνέχιση για 7η σχολική χρονιά του προγράμματος: «Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου του Δήμου Θεσσαλονίκης 2018 – 2019». Η πρωτοβουλία αφορά στην εκπαιδευτική ενίσχυση σε πρωτεύοντα μαθήματα των μαθητών Α΄ Γυμνασίου – Γ΄ Λυκείου, καθώς και αποφοίτων που επιθυμούν να συμμετέχουν εκ νέου στις Πανελλαδικές εξετάσεις, των οποίων οι γονείς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις της ιδιωτικής φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Ίδρυμα Λάτση: Δημόσια πρόσκληση για το Πρόγραμμα "Μαθαίνουμε παρέα 2018-2019"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, επιθυμώντας
  • να εξοικειώσει τους μικρούς μαθητές με σύγχρονα μοντέλα εκπαίδευσης βασισμένα στη μαθητοκεντρική προσέγγιση της γνώσης, ώστε να μπουν βάσεις για τη δημιουργία ενός ανοικτού περιβάλλοντος μάθησης που εν τέλει θα δημιουργήσει ενεργούς πολίτες,
  • να προωθήσει την καινοτομία (innovation) στην εκπαίδευση μέσα από στοχευμένες δραστηριότητες,
  • να υποστηρίξει την εκπαιδευτική διαδικασία με την ενδεδειγμένη χρήση (ομαδο)συνεργατικών μεθόδων (cooperative/collaborative teaching methods) και τη χρήση ΤΠΕ,

Ψηφίζουμε τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη ως κορυφαίο αθλητή του Αυγούστου στην IPC

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είναι μεταξύ των υποψηφίων για τον κορυφαίο αθλητή του Αυγούστου, στη λίστα που ανακοίνωσε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC). Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σάρωσε τα χρυσά μετάλλια τον περασμένο μήνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπότσια που διεξήχθη στο Λίβερπουλ, αφού ήταν πρώτος τόσο στο ατομικό BC3, όσο και στα ζευγάρια της ίδιας κατηγορίας (μαζί με τους Άννα Ντέντα και Κωνσταντίνο Μασούρα).

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα στα δημοτικά σχολεία της Γαλλίας

«Μπλόκο» στα κινητά τηλέφωνα βάζει η Γαλλία στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του σχολικού εκφοβισμού, της βίας και της πορνογραφίας. Η απαγόρευση που θα τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Σεπτέμβριο αφορά όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές, μεταξύ των οποίων τα tablet και τα smart watches.

Ισχυρό κύμα προσλήψεων στα σχολεία

Με προσλήψεις 16.320 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε η πρώτη φάση προσλήψεων εν’ όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Από τις 16.320, οι 12.392 αφορούν στην Πρωτοβάθμια και οι 3.928 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΟΜΚΕ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δανία – Erasmus+

Η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Erasmus+ “Growing the Deaf Youth Organisation”, στο οποίο θα λάβουν μέρος πέντε χώρες (Δανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Ρουμανία και Ελλάδα).

Η ομάδα Frontrunners Castberggård (Δανία) πραγματοποιεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δανία από τις 07 έως και τις 16 Νοεμβρίου 2018, με σκοπό την ενδυνάμωση της κοινότητας των κωφών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, θεματικά εργαστήρια (media, politics), εργασίες σε ομάδες, περιηγήσεις κ.λπ. Όλα τα έξοδα (μεταφορικά, διαμονή και διατροφή) καλύπτονται από το πρόγραμμα Erasmus+.

Έρευνα: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος υπέρτασης για τα «παιδιά του σωλήνα»

Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση έχουν εξαπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση αργότερα στη ζωή τους, σε σχέση με όσα γεννήθηκαν φυσιολογικά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφράγματος, εγκεφαλικού ή άλλου καρδιαγγειακού προβλήματος.

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο 300 ευρώ και προσωποκράτηση κάθε φορά που τα παιδιά κάνουν φασαρία

Απίστευτη δικαστική απόφαση σε βάρος πολύτεκνης οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν ζευγάρι που μένει στο κάτω όροφο έκανε αγωγή.

Πρόστιμο 300 ευρώ θα αναγκάζεται να πληρώνει μια πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη στους γείτονες της κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία σύμφωνα με πρωτοφανή δικαστική απόφαση.