Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Πιστοί όπως κάθε μήνα στο ραντεβού μας με τη Σχεδία.

Αυτή τη φορά, από το τεύχος #33, το πρώτο για το 2016, ξεχωρίσαμε δύο άρθρα. 

Το πρώτο άρθρο που πραγματικά λατρέψαμε ήταν η συνέντευξη του Τάσου Βρεττού στη Ντόση Ιορδανίδου, με τίτλο «Η πίστη του διπλανού», όπου ο αντισυμβατικός φωτογράφος μας μιλάει για ένα από τα πιο σημαντικά project της ζωής του : την φωτογράφιση των αλλόθρησκων κατοίκων της Αθήνας στους χώρους λατρείας τους. Υπέροχες φωτογραφίες γεμάτες συναίσθημα που παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ανοίγοντάς μας ένα παράθυρο σε πολιτισμούς και έθιμα άλλων θρησκειών και λαών και αναδεικνύοντας ουσιαστικά τα κοινά στοιχεία που ενώνουν όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Εξίσου ενδιαφέροντα είναι και τα λόγια του φωτογράφου, η περιγραφή αυτού του μοναδικού «ταξιδιού», τα γεγονότα, αλλά και οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στην πορεία του χρόνου. 

Τα δίχρονα χειρίζονται οθόνες αφής

Μπορεί για τους περισσότερους γονείς να μην αποτελεί έκπληξη, ωστόσο πλέον υπάρχουν και οι επιστημονικές αποδείξεις ότι από την ηλικία των δύο ετών τα παιδάκια είναι άψογοι χειριστές των οθονών αφής. Η μελέτη γύρω από την πρωτοφανή εξοικείωση των μικρών παιδιών με τις ηλεκτρονικές συσκευές πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κορκ στην Ιρλανδία.

Διάστιχο: Δήμητρα Κογκίδου



«Τα παιχνίδια δεν είναι “για αγόρια” ή “για κορίτσια”. Είναι για τα παιδιά»: αυτό θα περιμέναμε να ακούσουμε στον 21ο αιώνα και με όλη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της ισότητας των φύλων.

Πώς να κάνετε το παιδί να πάρει το φάρμακό του

Μόλις έχετε ξυπνήσει το παιδί για το σχολείο και παρατηρείτε ότι κάτι δεν πάει καλά: Η όψη του είναι χλωμή, βήχει, φταρνίζεται και όταν πιάνετε το μέτωπό του, συνειδητοποιείτε ότι ο ανεπιθύμητος πυρετός... χτύπησε την πόρτα! Τι κι αν το ντύνετε σαν κρεμμύδι, τι κι αν του λέτε να μην τρέχει ιδρωμένος όταν παίζει στο σχολείο, προφανώς τίποτα δεν έπιασε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σας περιμένει μία ακόμα πρόκληση: να του δώσετε τα φάρμακά του! Τα περισσότερα παιδιά αρνούνται πεισματικά να πιουν το αντιπυρετικό σιρόπι ή την αντιβίωσή τους. Πώς, λοιπόν ,μπορείτε να τα πείσετε να πάρουν το φάρμακό τους; Με λίγα τρικ και, σε κάποιες περιπτώσεις, με πολλή φαντασία!