Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Το παιδί μου έχει μείνει πίσω στο σχολείο. Τι κάνω;

Όλα φαίνονταν να πηγαίνουν μια χαρά. Τώρα όμως το παιδί σας δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της τάξης και έχει αρχίσει να μένει πίσω. Ίσως αναρωτιέστε αν είναι μια προσωρινή δυσκολία ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο. Μπορεί να είναι δύσκολο να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Τα παιδιά δεν είναι πάντα πρόθυμα να μιλήσουν για το σχολείο, ιδίως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Αν ρωτήσετε το παιδί σας για τις δυσκολίες του, μπορεί να κλάψει, να έχει ξέσπασμα θυμού, αλλά να μην σας πει τίποτα. Πώς θα βρείτε επομένως τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να το βοηθήσετε;

Δείτε τα βήματα που μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της τάξης.

Λευτέρης Ζυγούρας: Ο πρώτος τυφλός φοιτητής που πήρε πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες (ΑΠΘ)

«Πιστεύω πως η ζωή χωρίς στόχους, είναι ένα ταξίδι χωρίς προορισμό. Έτσι λοιπόν, τώρα νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και χαρούμενος που ένας από αυτούς τους στόχος, σήμερα τον κατέκτησα». Με τα λόγια αυτά στην ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο Λευτέρης Ζυγούρας, ανακοίνωσε την αποφοίτησή του από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Λευτέρης Ζυγούρας, γεννήθηκε με πρόβλημα στην όραση και κάπου στα δέκα του χρόνια, την έχασε ολοκληρωτικά. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε ποτέ, σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του να ονειρεύεται, να θέτει στόχους και να τους υλοποιεί παρά τις όποιες δυσκολίες συνάντησε στο διάβα του.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Για το σχολικό έτος 2021-2022, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Χριστούγεννα 2021 – Δώρα για τα παιδιά: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Όπως κάθε Χριστούγεννα, έτσι και τη φετινή εορταστική περίοδο, στην αγορά θα διατίθενται παιχνίδια σε μεγάλη γκάμα τιμών που δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ανταποκριθούν στην προσμονή των παιδιών.

Τι πρέπει όμως να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την αγορά τέτοιου είδους δώρων;

Έλληνας καθηγητής στην Ιαπωνία περιγράφει το σχολείο εκεί -Ένας άλλος κόσμος, εξαήμερο, καθαρίζουν οι μαθητές

Ο Στέλιος Πρεζεράκος, καθηγητής Λυκείου στην Ιαπωνία, περιγράφει το τελείως διαφορετικό ιαπωνικό σχολείο, στο iefimerida.

Φανταστείτε ένα σχολείο όπου οι μαθητές δεν εξετάζονται σε κανένα μάθημα μέχρι τα 10 τους χρόνια! Δεν στοχεύουν στην ακαδημαϊκή επιτυχία αλλά στην Παιδεία. Ετοιμάζουν μόνοι τα γεύματά τους, οι μεγαλύτεροι σερβίρουν τους μικρότερους, και χωρισμένοι σε ομάδες καθαρίζουν τάξεις, κυλικείο, εστιατόριο, μέχρι και τουαλέτες, ώστε να εμπεδώσουν το αίσθημα της ισότητας, της ευθύνης και του σεβασμού στο περιβάλλον τους. Ένα σχολείο όπου ο διευθυντής τούς υποδέχεται καθημερινά, βρέξει-χιονίσει, στην εξώπορτα και με ένα τεράστιο χαμόγελο τους προτρέπει να βάλουν τα δυνατά τους και τους εύχεται καλή μέρα.

Πατέρας στην Κίνα παρασκευάζει ο ίδιος το δυσεύρετο φάρμακο για το δίχρονο γιο του

Τι είναι ικανός να κάνει ένας γονιός για το παιδί του; Τα πάντα, είναι η απάντηση. Ακόμα και να φτιάξει ένα ολόκληρο εργαστήριο για να παρασκευάσει το φάρμακο που είναι απαραίτητο για το παιδί του, όπως έκανε ένας πατέρας στην Κίνα για τον μόλις δύο ετών γιο του που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο του Μένκε.

Ο3: Το Πρόγραμμα ΄΄Climate of Change

Ιταλία: Εγκρίθηκε η πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία τετραπληγικού ασθενούς

Η επιτροπή δεοντολογίας των υγειονομικών αρχών στην περιοχή Marche της Ιταλίας ενέκρινε, για πρώτη φορά στη χώρα, την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ενός τετραπληγικού ασθενούς.

Η υπόθεση αφορά έναν τετραπληγικό άνδρα που είναι καθηλωμένος σε κρεβάτι τα τελευταία 11 χρόνια, παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

Καμπάνια για συμπεριληπτική ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση

Το Πολύχρωμο Σχολείο ξεκίνησε καμπάνια για μια συμπεριληπτική ολοκληρωμένη σεξουαλική εκπαίδευση σημειώνοντας ότι η υγειονομική κρίση αναδεικνύει εντονότερα τον ήδη αυξημένο κίνδυνο βλαβών σωματικής και ψυχικής φύσης, επιβεβλημένης με τη βία σεξουαλικής δραστηριότητας, πρώιμης και ακούσιας εγκυμοσύνης και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα για την καμπάνια, ενώ το κείμενο για συνυπογραφή βρίσκεται εδώ.

Συναντήσεις της Ομάδας Γυναικών Σαντορίνης με θέμα την Ειδική Αγωγή

Η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σε συνέχεια των δράσεων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Περιφερειακά Ιατρεία, προχώρησε σε 2 συναντήσεις, βασικές για το άνοιγμα του ευαίσθητου θέματος των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και καταρχάς της Ειδικής Αγωγής στα νησιά μας, Σαντορίνη και Θηρασιά.