Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Προβολή: Seth Godin "Stop stealing dreams"



Οι γονείς δαπανούν δις για μωρά και παιδιά

Βαθιά στην τσέπη βάζουν το χέρι οι γονείς όταν πρόκειται για νεογέννητα ή μικρά παιδιά. Στη Γερμανία ο τζίρος ξεπερνά τα 7 δις κάθε χρόνο. Ζητούμενο είναι το καλύτερο προϊόν, το οποίο, συχνά, είναι και το ακριβότερο.

eTwinning – Συνδυάζοντας την Επιχειρηματικότητα με την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ευρώπης

«Ζούμε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η πολιτιστική κληρονομιά μας βοηθάει να θυμόμαστε τη διαφορετικότητά μας. Αναπτύσσει αμοιβαίο σεβασμό, είναι εδώ, περιμένοντας να την εξερευνήσουμε, να τη μοιραστούμε με άλλους και να την προστατέψουμε προς όφελος όλων». Kornélia Lohyňová

Νέοι βιοδείκτες για ταχύτερη διάγνωση του αυτισμού

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν μια ομάδα μεταβολιτών του αίματος που μπορούν να συνδράμουν στον έγκαιρο εντοπισμό των παιδιών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Biological Psychiatry επιστήμονες από το Ινστιτούτο MIND του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια, τα ευρήματά τους εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος CAMP (Children’s Autism Metabolome Project) τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για τις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και ενδεχομένως να ανοίγουν τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός διαγνωστικού τεστ για τον αυτισμό.

Βισδάν Αλή ‘Ογλου: Η πρώτη Ρομά μαθήτρια από το Δροσερό Ξάνθης στο πανεπιστήμιο

Η Βισδάν Αλή ‘Ογλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Δροσερό της Ξάνθης, κατάφερε να γίνει η πρώτη Ρομά γυναίκα που θα φοιτήσει στο πανεπιστήμιο.

Με επιμονή και συστηματική προσπάθεια, αλλά και τη βοήθεια ασφαλώς των εκπαιδευτικών της, η 18χρονη κατάφερε να περάσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, και συγκεκριμένα στο Τμήμα Φιλολογίας Ρεθύμνου.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική

Οι ομιλίες και οι συνεντεύξεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Η ζωή... ανθίζει στο σχολείο

«Στο σχολείο μας καλλιεργούμε λαχανικά και μαθητές». Η ιστορία του εμπνευσμένου καθηγητή Βιολογίας Στέφεν Ριτς, ο οποίος εδώ και οκτώ χρόνια έχει εισαγάγει στο σχολείο του την καλλιέργεια λαχανικών και φρούτων, ταυτόχρονα με προγράμματα μαγειρικής, είναι μια ιστορία μεταμόρφωσης.

Eκλεψαν το ποδήλατο του πρωταθλητή Νίκου Παπαγγελή– To χρειάζεται για τους Παραολυμπιακούς του 2020

Ο Νίκος Παπαγγελής είναι ένας από τους πολλούς μικρούς ήρωες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Στα 12 του χρόνια διαγνώστηκε με όγκο στα οστά και δύο χρόνια αργότερα του ακρωτηρίασαν το πόδι. Ο μικρός δεν τα έβαλε κάτω και πλέον είναι ο μοναδικός Έλληνας, που κάνει ποδήλατο με ένα πόδι, χωρίς πρόσθετο μέλος σε αγωνιστικό επίπεδο. 

"Το REACT πάει σχολείο" για τους γονείς των προσφυγόπουλων

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα REACT, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει εκδήλωση για τους μικρούς μαθητές-πρόσφυγες με τίτλο «Το REACT πάει σχολείο».