Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με ευαισθησία στα απτικά ερεθίσματα.

Τα παιδιά με διαταραχή αισθητηριακής επεξεργασίας μπορεί να παρουσιάζουν υπερευαισθησία ή υποευαισθησία στο άγγιγμα και τα απτικά ερεθίσματα. Αυτό μπορεί να μετατρέψει σε πραγματική πρόκληση πολλά απλά πράγματα, από το φαγητό -με τις τροφές διαφορετικής υφής- μέχρι και το μπάνιο. Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας αν παρουσιάζει αυτή την αισθητηριακή ιδιαιτερότητα:

Η Όλγα Δαλέκου Πιστεύει ότι Ήρθε η Ώρα το Θέατρο να «Ακούσει» και τους Κωφούς Ηθοποιούς

Η Όλγα Δαλέκου είναι εκ γενετής κωφή, που από μικρή αγαπούσε το θέατρο και ήθελε να γίνει ηθοποιός. Αν και για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό θα αποτελούσε κάτι το ακατόρθωτο, για την Όλγα δεν στάθηκε εμπόδιο. Όχι μόνο υλοποίησε το όνειρό της, αλλά πιστεύει ότι ήρθε η στιγμή η συμπερίληψη να αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, δίνοντας με τον καλύτερο τρόπο σάρκα και οστά στην ενέργεια της Reebok “B the change. B yourself”. Μια ενέργεια που «δένει» με τον καλύτερο τρόπο με το DNA της Reebok, η οποία δίνει το βήμα και τη φωνή σε communities και ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, να φέρουν την αλλαγή στο χώρο τους και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Πρόσκληση Υποβολής Εισηγήσεων για το 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η εξέλιξη της Πανεπιστημιακής Διδακτικής Πράξης»

Το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, ‘Training of the Trainers’ (TotT), του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Η εξέλιξη της Πανεπιστημιακής Διδακτικής Πράξης». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο, 15 με 17 Σεπτεμβρίου 2023

Τα παιδιά δείχνουν τον δρόμο: «Μόνος αντίπαλος είναι η βία»

Τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον, καθώς δεν βλέπουν χρώματα. Το μόνο που θέλουν είναι να είναι μαζί όλοι οι φίλαθλοι, μένοντας μακριά από τη βία και την τοξικότητα.

«Στο ποδόσφαιρο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι για να δείξουμε την αγάπη μας για το άθλημα» είναι το μήνυμα που στέλνουν, συμπληρώνοντας πως «ο αθλητισμός μάς ενώνει. Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο που δεν κοιτάει χρώματα και διακρίσεις.

Μελέτη: Το κοινό κρυολόγημα προσφέρει στα παιδιά ανοσία έναντι της Covid-19

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας γιατροί και ερευνητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που είχαν προσβληθεί από Covid-19, αρρώσταιναν λιγότερο σε σχέση με τους ενήλικες. Επιστήμονες εκτιμούν ότι τα παιδιά είχαν ήδη ένα προηγούμενο επίπεδο ανοσίας έναντι της Covid-19, το οποίο παρέχεται από τα Τ-κύτταρα μνήμης που δημιουργούνται από τα κοινά κρυολογήματα.

Τα στάδια ανάπτυξης -και γήρανσης- του εγκεφάλου

Γερνάει ο εγκέφαλος; Κι αν ναι, με τι ρυθμό; Πότε φτάνει στην κορύφωση της ακμής του; Και μπορεί ένας 65χρονος να κρατήσει νεανικό τον εγκέφαλό του; 

Παρότι μετρήσεις, όπως ύψους και βάρους, δίνουν μια σχετικά σαφή εικόνα της ανθρώπινης σωματικής ανάπτυξης, πολύ λιγότερα είναι μετρήσιμα και άρα γνωστά στην περίπτωση της εγκεφαλικής ανάπτυξης. 

bwin και ΚΑΕ Ολυμπιακός δίπλα στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά»

Η bwin και η ΚΑΕ Ολυμπιακός ακολουθώντας το όραμά τους για έμπρακτη υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, υποδέχθηκαν στο ΣΕΦ το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», το οποίο ανήκει στην «ομπρέλα» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η bwin είναι δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Με μικρές και μεγάλες πράξεις αγάπης, σκοπός της είναι να επιστρέψει στην κοινωνία την εμπιστοσύνη που λαμβάνει. Το βραβευμένο στοιχηματικό brand προχώρησε σε μία κίνηση αλληλεγγύης με την με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, της οποίας εδώ και πέντε χρόνια είναι ο Μεγάλος Χορηγός και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο!

Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας σε γυμνάσιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εντολή για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας από πλευράς μαθητών γυμνασίου στη Ρόδο έδωσε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, το αδίκημα φέρεται να τελέστηκε στις 8 Μαρτίου και η παραγγελία δόθηκε δύο μέρες μετά από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που φέρεται να ενημερώθηκε αρμοδίως από το σχολείο.

Νεαροί τα κάνουν «γυαλιά-καρφιά» στο σινεμά: Νέο challenge στο TikTok σε Γερμανία και Γαλλία

Σε αρκετούς κινηματογράφους στη Γερμανία και σε άλλες χώρες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες επεισόδια ενώ προβαλλόταν η ταινία «Creed III» 

Κατεστραμμένες κινηματογραφικές αίθουσες, διακοπές προβολών, η αστυνομία παρούσα: σε αρκετούς κινηματογράφους στη Γερμανία και σε άλλες χώρες σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες επεισόδια ενώ προβαλλόταν η ταινία «Creed III» η ένατη ταινία της επικής σειράς «Ρόκι».

Δύο ανήλικες σκότωσαν τη 12χρονη Luise με πάνω από 30 μαχαιριές

Ήταν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου που χάθηκαν τα ίχνη της 12χρονης Luise. Με το πέρασμα μιας μέρας, οι αρχές θα εντόπιζαν το πτώμα της σε δασική περιοχή στην πόλη Freudenberg.

Η υπόθεση πήρε αναπάντεχη τροπή όταν αποκαλύφθηκαν οι δράστες. Πίσω από την άγρια δολοφονία της 12χρονης Luise, μια 12χρονη και μια 13χρονη συμμαθήτριά της. Ομολόγησαν ότι τη μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, με την είδηση να έχει συγκλονίσει τη Γερμανία.