Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δικαστές μαθαίνουν πώς να εξετάζουν κατηγορούμενους στο φάσμα του Αυτισμού.

Pittsburgh- Ο δικαστής Tom Swan και η οικογένειά του ζουν με τον αυτισμό κάθε μέρα. Έτσι ο Swan γνωρίζει πολύ καλά το πώς η αναπτυξιακή διαταραχή μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις απαντήσεις που δίνουν τα άτομα με αυτισμό (όπως ο 19χρονος γιος του) όταν βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Αν του διαβάσετε τα δικαιώματά του και τον ρωτήσετε αν τα κατάλαβε, θα σας απαντήσει ναι» λέει ο Swan, ο οποίος ορκίστηκε στη θέση αυτή τον Ιανουάριο. “Αν τον ρωτήσετε όμως τι σημαίνουν αυτά τα δικαιώματα δεν μπορεί να σας απαντήσει”. 

Υποστηρίζοντας τη μετάβαση των εκπαιδευτικών οργανισμών σε μία νέα ψηφιακή εποχή

Το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) σχεδίασε το πρώτο πανευρωπαϊκό εννοιολογικό μοντέλο για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς να αυτό-αξιολογήσουν τη χρήση αλλά και την ενσωμάτωση των Νέων Τεχνολογιών και των ψηφιακών πόρων στη διαδικασία της μάθησης.

Ένα στα τρία παιδιά, ηλικίας 6 έως 9 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο

Ανησυχητικές τάσεις όσον αφορά την πεπτική υγεία των παιδιών στην Ευρώπη, καταγράφει μια νέα επιστημονική έκθεση, η οποία αναδεικνύει πρωτίστως -αλλά όχι μόνο- το επιδεινούμενο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο τείνει να λάβει πανδημικές διαστάσεις.

Στα ασυνόδευτα παιδιά-πρόσφυγες στην Ελλάδα εστιάζει την προσοχή της η Unicef

Σε προσαρμογή της στρατηγικής της στην Ελλάδα, προκειμένου να υποστηρίξει τις ελληνικές Αρχές και την κοινωνία των πολιτών στην αντιμετώπιση των αναγκών των 22.000 παιδιών-προσφύγων στην Ελλάδα, προχωρά η UNICEF.

«Κατασκήνωση στην Πόλη» για παιδιά ηλικίας από 6 εως 12 ετών

«Κατασκήνωση στη Πόλη». Αυτός είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στην υλοποίηση προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και σκοπό τους είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό.

1,54 εκ. παιδιά στη Γερμανία ζουν από την πρόνοια

Μια μέρα πριν τη Διεθνή Ημέρα Παιδιού, την 1η Ιουνίου τα νέα από τη Γερμανία είναι αρνητικά. Στη Γερμανία ο αριθμός των παιδιών που ζουν από το βοήθημα κοινωνικής πρόνοιας αυξήθηκε σε σχέση με το 2014 κατά 30.000.

Δικαίωμα στα ολοήμερα για παιδιά ανέργων, πολυτέκνων

Σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά τους δικαιούχους για τη φοίτηση των παιδιών τους στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά έκανε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες. 

Καθηγητές παραδίδουν μαθήματα σε κρατούμενους-μαθητές στη Λάρισα

Μία πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα προσπάθεια, εξελίσσεται στις φυλακές Λάρισας, όπου κρατούμενοι-μαθητές δίνουν προαγωγικές εξετάσεις, όπως και τόσοι άλλοι μαθητές, προκειμένου να προαχθούν από την Α’ τάξη του Λυκείου.