Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Κόβοντας τα νύχια των παιδιών χωρίς άγχος και ένταση.

 Τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας αντιδρά έντονα κάθε φορά που πάτε να του κόψετε τα νύχια των χεριών ή των ποδιών; Είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού και παιδιών με Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας. Συνήθως οι γονείς δοκιμάζουν ανεπιτυχώς τα πάντα μέχρι που ξεμένουν από ιδέες. Έτσι, μία απλή ρουτίνα στα περισσότερα νοικοκυριά, αποτελεί αιτία που φέρνει τις οικογένειες των παιδιών αυτών στα όρια της απόγνωσης. 

Έρευνα καθησυχάζει τους γονείς ως προς τις ώρες που ξοδεύουν τα μικρά παιδιά, παίζοντας video games

Τα video games υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και εκατομμύρια γονείς ανησυχούν για τις ώρες που περνούν με αυτά τα παιδιά τους. Ευρήματα μελέτης δείχνουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τουλάχιστον έως μια συγκεκριμένη ηλικία.

Οι κίνδυνοι της σχέσης που αναπτύσσουν τα παιδιά με τo Ιnternet έχει αναπτυχθεί ενδελεχώς από την Λίζα Τσαλίκη, καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής και Πολιτικής Ανάλυσης της Επικοινωνίας, στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.

Επίδομα παιδιού: Πότε πρέπει να κάνετε νέα αίτηση

Αρχές Μαρτίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις Α21, για το επίδομα παιδιού 2023, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται εντός του ίδιου μήνα.

Ωστόσο, όσο οι δικαιούχοι αναμένουν την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ ενδέχεται να λάβουν μια εμβόλιμη πληρωμή στα τέλη του Φεβρουαρίου, η οποία θα αφορά στις εκκρεμότητες του 2022.

Οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης

Τα τικ του TikTok: Γιατί χιλιάδες νέοι εκδήλωσαν τα ίδια συμπτώματα αφότου είδαν τα ίδια viral βίντεο

Το 2022, γιατροί σε όλο τον κόσμο κλήθηκαν να εξετάσουν χιλιάδες νέα παιδιά που εκδήλωσαν ξαφνικά διάφορα τικ. Πολλοί από τους ασθενείς είχαν παρακολουθήσει viral βίντεο του TikTok με πρωταγωνιστές εφήβους που ισχυρίζονταν ότι είχαν σύνδρομο Tourette.

Σε πολλά ΜΜΕ, ακολούθησε ένας καταιγισμός από τίτλους για «τικ του TikTok». Παρόμοια κύματα από τικ, έχουν καταγραφεί και σε προηγούμενους αιώνες. Τα μυστηριώδη συμπτώματα μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα σε μια κλειστή κοινότητα, ιδίως όταν έχει έρθει αντιμέτωπη με κάποια κοινή αγωνία.

Διευκολύνσεις για γονείς λόγω νόσησης τέκνων– Ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων, όλες οι ημερομηνίες

Παρατείνεται μέχρι τέλος Μαϊου η απόφαση που αφορά σε διευκολύνσεις για τους γονείς όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό SARS-COV-2 και θεσπίζεται ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα:

Οι εργαζόμενοι γονείς στο ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση νόσησης των παιδιών τους, βρεφών, προνηπίων και νηπίων, μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως τη Γ’ Γυμνασίου, καθώς και παιδιών που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας αυτών, καθώς και ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία, δικαιούνται να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως, για χρονικό διάστημα έως 5 εργάσιμων ημερών.

Παιδιά μόλις δύο ετών με τερηδόνα και χαλασμένα δόντια – Τι φταίει

Για ποιο λόγο τα παιδιά εμφανίζουν αρκετά πρόωρα προβλήματα στην οδοντοστοιχία τους; Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Community Dentistry and Oral Epidemiology, οι λόγοι εντοπίζονται στο περιβάλλον που μεγαλώνουν τα παιδιά, τις επιλογές των γονιών και θα μπορούσαν να προληφθούν.

Ειδικότερα, η προσθήκη ζάχαρης στη διατροφή των παιδιών και η πρόωρη διακοπή του θηλασμού συμβάλλουν στην εμφάνιση τερηδόνας μέχρι την ηλικία των 2 ετών.

Σεμινάριο “Gaming, Επικίνδυνες προκλήσεις και κυβερνοασφάλεια στο διαδίκτυο” 16/02/2023

To Safer Internet 4 Kids διοργανώνει (16/02/2023 και ώρα 18:00-19:00) διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Gaming, Επικίνδυνες προκλήσεις και κυβερνοασφάλεια στο διαδίκτυο”. 
Πώς θα μάθουμε στα παιδιά να επιλέγουν παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικίας τους και να αντιστέκονται σε επικίνδυνες διαδικτυακές προκλήσεις; Πώς θα μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τις απάτες στο διαδίκτυο και τις απόπειρες phishing; Γιατί είναι σημαντικό να ενημερώνουμε τους μαθητές μας από μικρή ηλικία για την Κυβερνοασφάλεια και για την επαγγελματική αυτή κατεύθυνση;

Ένα διαφορετικό «Στέκι των Καθηγητών» λειτουργεί στο Ρέθυμνο

Ένας χώρος επικοινωνίας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής με αλληλέγγυες εκφράσεις, είναι ζωντανός και δημιουργικός για πάνω από 13 χρόνια στο Ρέθυμνο.

Είναι η αγκαλιά των καθηγητών, που μέσω της ένωσης τους την ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, την άνοιξαν όπως αναφέρουν, για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν και να ενωθούν με την τοπική κοινωνία.

Προβολή: Γιώργος Παπαπροδόμου “Εκπαίδευση και Κυβερνοασφάλεια”


2η Κολυμβητική Συνάντηση «Φιλίππεια»: Στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή Παραολυμπιακών και Παγκόσμιων πρωταθλητών

Υπό την αιγίδα της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19 Φεβρουαρίου), η 2η Κολυμβητική Συνάντηση «Φιλίππεια», στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 10:00 και 18:00. το πρωινό και το απογευματινό πρόγραμμα, αντίστοιχα. 

Το αληθινό πρόσωπο της επιλόχειας κατάθλιψης – μια μητέρα μιλάει για τη δική της μάχη

H Tori είναι μια νέα μητέρα από την Καλιφόρνια που πάλεψε με την επιλόχειο κατάθλιψη, όπως τόσες άλλες. Αντί να ποστάρει ωραιοποιημένα κείμενα στο instagram, μόνο με χαρούμενες στιγμές που θυμίζουν διαφήμιση, δεν διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες της όταν βρίσκεται σε ψυχολογική κατάρρευση. Κι αυτό, όχι για να κάνει εντύπωση, αλλά για να φωνάξει σε όλες τις μητέρες ότι δεν είναι μόνες. Ότι η επιλόχειος κατάθλιψη υπάρχει, δεν είναι μύθος, πολλές μητέρες την βιώνουν, αλλά είναι κάτι που περνάει. Κι αυτό είναι κάτι που σε βοηθά να το αντιμετωπίσεις.